Nautittavaa peliä kotiavauksessa

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-1 (25-22, 23-25,27-25,25-19)

Pitkän odotuksen jälkeen Sastamalan asiantunteva yleisö sai taas nauttia lentopallosta kotisalissa Vexve Areenalla. Edellinen peli oli 13.3. Hurrikaania vastaan, jolloin pelattiin tyhjille katsomoille. Kotikausi saatiin aloittaa huippupelillä. Akaa-Volley naapurista tuli Vexve Areenalle ja toi mukanaan loistavan fanijoukkonsa. Romans Sauss totesikin pelin jälkeen -Oli hienoa pelata kotiyleisön edessä.

Katsojia oli normaalia vähemmän, mutta tunnelma pelissä oli hyvä. Katsojat noudattivat todella tunnollisesti maskisuositusta. Tästä on hyvä jatkaa. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Akaa-Volley: Keel, Kaurto, Pitkänen, Mikkonen, Pennanen, Sivula, libero Nurmesniemi

Ottelusta muodostui tasainen, kuten odottaa saattoikin. Erät olivat tasaisia ja mentiin koko ajan tasapäin. Toinen erä oli erikoisen kahtiajakoinen. Akaa-Volley vei alkuerää mielin määrin ja siirtyi 20-13 johtoon. Mikko Eskon syöttövuorolla VaLePa nousi 22-20 johtoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, Eetu Pennasen kahdella peräkkäisellä ässällä akaalaiset ottivat erävoiton.

Molemmat joukkueet esittivät erinomaista puolustuspeliä, mutta VaLePan tehokkaampi hyökkäys- ja torjuntapeli toi kotijoukkueelle ansaitun voiton. VaLePa oli tarkempi vastaanotossa 52%-45%. Hyökkäyspeli meni pukkipaidoille 43%-39% ja torjunnat 12-9. 

Mikko Esko pyöritti peliä taidokkaasti ja taikoi hyökkääjille hyviä hyökkäyspaikkoja. Passipeli pysyy tasalaatuisena läpi pelin. Romans Sauss on iso vahvistus joukkueelle. Iskulyöntien lisäksi hän hallitsee voimapeipin tavalla, jota ei juurikaan ole Suomessa nähty. Sakari Mäkinen onnistui mainiosti vastaanotossa (72%) vei peliä eteenpäin hyökkäyspisteillä tiukoissa tilanteissa. Bonuksena vielä 3 torjuntaa. Risto Ruohola vastaanotti hyvin ja napsi tärkeitä puolustuspalloja.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Eetu Pennanen jäi hieman vaatimattomiin hyökkäystehoihin, muttei tehnyt virheitä. 3 torjuntaa ja 2 ässää nostivat +saldoa. Ex-VaLePa Markus Kaurto on Akaa-Volleylle tärkeä vahvistus. Teräviä hyökkäyksiä, joista 8 pistettä sekä 2 torjuntaa. 

Otteluisäntä OP Sastamala valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat. Palkinnon jakajana toimi pankinjohtaja Janne Pohjolainen.

VaLePa Romans Sauss
Akaa-Volley Eetu Pennanen

Parhaat pistemiehet
VaLePa Nikula 21/+12, Sauss 20/+9, Mäkinen 19/+11
Akaa-Volley Sivula 20/+7, Mikkonen 15/+5, Pennanen 14/+12

Mestaruusliigapisteet
3 Mikko Esko VaLePa
2 Romans Sauss VaLePa
1 Eetu Pennanen Akaa-Volley

ProLibero Risto Ruohola VaLePa

Romans Sauss: Oli hieno pelata kotiyleisön edessä. Meillä oli hieman vaikeita hetkiä välillä, mutta taistelimme voittoon.

Eetu Pennanen: Ei ollut kärkiottelun tuntuinen peli, mutta tällaista tänään. Huomattiin, että on mahdollisuus kaataa VaLePa kauden aikana.

Hasse Mattila: Hieman sekavia palloja. Kaiken kaikkiaan tiukka peli. Hyökkäämisessä jäätiin hieman taakse VaLePaan verrattuna.

Janne Kangaskokko: Muutamissa yksittäisissä palloissa oli hieman sekavuutta, mutta pelissä oli meillä hyvä nousujohteisuus kuitenkin. Nyt on hyvä tahti harjoittelussa ja peleissä. Pääsemme hiomaan harjoituksissa kuvioita kuntoon.

X