Mestaruusliigaa 15.1. klo 18.30, Suomen Cup tiedotustilaisuus 14.1. klo 12

Nousukuntoiset VaLePa ja Savo Volley ottavat mittaa toisistaan

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley ke 15.1.2020 klo 18.30 Kauppi Sports Center. Otteluisäntä Pohjolarakennus Oy Suomi.

Tämän hetken mielenkiintoisimmat joukkueet VaLePa ja Savo Volley kohtaavat keskiviikkona Mestaruusliigan pelissä Tampereella Kauppi Sports Centerissä. Molemmat joukkueet ovat esittäneet viime peleissä voitokkaita otteita. 

VaLePa kukisti sarjajohtaja Hurrikaanin Loimaalla loppiaisena. Pukkipaidat kamppailivat syyskaudella europeliruuhkassa ja joulutauon lepo teki selkeästi hyvää joukkueelle. VaLePa esitti Loimaalla kauden parasta peliään ja pelaajat nauttivat selvästi pelaamisesta. Savo Volley puolestaan ratkaisi voitokkaalla pelillä Hurrikaania vastaan itselleen Suomen Cupin finaalipaikan ja katkaisi Akaa Volleyn pitkän voittoputken lauantaina Akaassa.

Mikko Migi Oivanen on viime peleissä löytänyt huippukunnon, lyöntikorkeudet ja -voima ovat kohdallaan. Savo Volleyn Olli-Pekka Lelu Ojansivu muodosti takavuosina maajoukkueen hakkurikaksikon Oivasen kanssa. Hän pelasi lauantaina loistavan pelin Akaa Volleyta vastaan, hyökkäysten tappoprosentti 70 ja vain yksi suora hyökkäysvirhe. Lelun syöttö on liigan kovimpia. 

VaLePan passari Mikko Esko on monissa liemissä keitetty taitava pelinrakentaja. Hänellä on Savo Volleyn riveissä nuori haastaja Feodor Ivanov. Keskipelaajien tontilla nuoret ja pitkät Mikko Karjarinta ja sekä Savon Severi Savonsalmi ottavat mittaa toisistaan. Molemmilla on jo maajoukkuekokemusta ja kova halu vakuuttaa maajoukkuevalmentaja Joel Banks osaamisellaan. 

Yleispelaajina VaLePan Niko Suihkonen ja savolaisten Miro Määttänen ovat saman tyylisiä pelaajia. Molemmat ovat kovakätisiä hyökkääjiä ja syöttäjiä. Määttänen on kantanut päävastuun Savo Volleyn hyökkäyspelissä. Suihkonen on esittänyt varmoja otteita syykaudella ja pelannut vähillä virheillä. Antti Siltala on myös ollut savolaisten kantavia voimia. Olli Kunnari on Siltalan pitkäaikainen pelikaveri maajoukkueessa. Kunnari on pikkuhiljaa kuntoutumassa pelikuntoon. Erik Sundberg on VaLePassa pelannut yleispelaajana tehokkaasti ja ollut luotettava vastaanottaja. 

VaLePan libero Aleksi Mutka on kunnostautunut erinomaisena vastaanottajana ja johtaa vastaanottotilastoa. Josh Ayzenberg on puolestaan Savo Volleyn takakentän valtias ärhäkällä puolustuspelaamisellaan.

Fanibussi lähtee Vammalan linja-autoasemalta klo 17.00. Matkan hinta 5 €. Ilmoittautumiset toimisto@valepa.fi

Suomen Cupin finaalien 18. Ja 19.1. 2020 tiedotustilaisuus tiistaina klo 12.00 Teknikumin tiloissa. Aamulehti, Tyrvään Sanomat ja Satakunnan Kansa lähettävät tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä.

X