Akaalaiset väänsivät erien loput voitoksi

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-19, 31-29, 23-25, 32-20)

Pikkujouluteemassa pelattiin paikallisderby Akaan ja Sastamalan joukkueiden välillä. Juhlateemasta huolimatta lahjoja ei annettu eikä pyydetty. Molemmilla joukkueilla oli takana keskiviikkona pelattu vieraspeli eurocupeissa ja se kyllä näkyi illan peliesityksissä. 

Akaa-Volleyn kokoonpanosta puuttuivat Matti Taponen, Panu Pitkänen ja Jere Heiskanen. Aapo Pöllänen oli nostettu kokoonpanoon. VaLePalta puolestaan Jacob Ekman puuttui joukkueesta.

Aloituskokoonpanot
Akaa-Volley: Jäntti, Tyynismaa, Pöllänen, Hernandez, Räsänen, Smidl, Pineau l
VaLePa: Esko, Direito, M. Leinonen, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen l

Kahdessa ensimmäisessä erässä VaLePan aloitussyöttöpeli oli hukassa. Pukkipadat tekivät 11 suoraa syöttövirhettä eikä yhtään ässää. Kun Akaa-Volleyn vastaava tilasto oli 8 virhettä, mutta 6 ässää, tuli ratkaiseva ero syöttöviivalla. Toisen erän lopussa VaLePa taisteli neljän eräpallon ajan tasoihin, mutta Hernandez päätti viidennen eräpallon pisteeksi. 

Kolmanteen erään VaLePa nosti hienosti tasoaan syöttöviivalla ja vastaanotossa. Loistavasti jälleen pelanneen Urpo Sivulan kaksi ässäsyöttöä toivat erän lopussa kaksi vaadittavaa pistettä.

Neljännessä erässä edettiin jälleen jatkopalloille. Sairaustapausten vuoksi Aatu Pöllänen tuli Lempo-Volleysta Akaa-Volleyn keskipelaajaksi. Hän teki ottelussa kaksi pistettä ja säästi ne ratkaisuhetkiin. VaLePan eräpallotilanteessa 24-23 Akaa-Volleyn hän sai ensimmäisen passin koko pelissä ja vei pelin tasoihin. Toisen pisteen ottelussa Pöllänen teki torjunnalla ottelupallossa.

VaLePan hakkuri Urpo Sivula oli VaLePan ykköspelaaja, tehot 28/+18, hyökkäysprosentti 59%. Gabriel Franca on palautunut hyvään pelikuntoon. Jiri Leinonen oli tehokas hyökkäyksessä ja ensimmäisen erän vaikeuksien jälkeen myös varma vastaanottaja. Hän otti 4 torjuntaa, joista 3 hakkuri Matej Smidelistä. Chase Direiton peli oli iloinen yllätys, hyvä hyökkäys 7 passista 5 pistettä ja 5 torjuntaa. Eetu Pennanen oli pelin paras vastaanottaja. 

Akaa-Volleyn hakkuri Matej Smidl pelasi näyttävästi, mutta toisaalta VaLePa onnistui torjumaan hänet 7 kertaa. Mikko Räsäsen aloitussyöttö ei tänään kulkenut, 6 syöttövirhettä, mutta hän onnistui vastaanotossa ja hyökkäyspelissä.

X