VaLePa aloittaa kotipelit huippuottelulla Akaa-Volleyta vastaan

Otteluilmoitus.jpg

Akaa-Volleyn joukkue on saanut hyvin pidettyä joukkueen runkopelaajat ryhmässään. Ainoa merkittävä poismuuttaja on Akseli Lankinen, joka jatkaa uransa Belgiassa Menenin riveissä. Tilalle on kuitenkin tullut erinomainen korvaaja, Viron maajoukkuepassari Markkus Keel.

Lisäksi joukkue sai riveihinsä Markus Kaurton, joka on esittänyt alkukaudesta erinomaisia otteita. Hänen lisäkseen keskitorjujan paikasta kamppailevat Aleksi Kaatrasalo ja Panu Pitkänen.

Enderwin Herrera ei ole enää joukkueessa, mutta Iskun kasvatti Nico Nurmesniemi on esittänyt lupaavia otteita. Joni Mikkonen ja Eetu Pennanen ovat taitavia ja kokeneita yleispelaajia. Voitto Köykkä liberona on pelipaikallaan ehdottomia kärkinimiä.

Akaa-Volleyn ehkä tärkein pelaaja on Urpo Sivula, joka on löytänyt uuden kevään. Upi on iän myötä osannut omaksua itselleen urheilijan elämäntavan. Tämä näkyy hoikentuneessa olemuksessa ja terävinä suorituksina pelissä. Tästä linkistä voit kuunnella Upin lämminhenkistä jutustelua Mestaruusliigan sivuilta.

Jos on Akaa-Volleyn miehistö mielenkiintoinen, voi hyvinkin samaa todeta VaLePasta. Joukkue on uudistunut ja nuorentunut melkoisesti viime kaudesta. Aaro Nikula on ottanut ykköshakkurin paikan ja onnistui hienosti harjoituspeleissä ennen kautta ja Mestarien liigan otteluissa Romaniassa. 

Kallialan kuningas Olli Kunnari päätti uransa viime keväänä ja nyt on prinssi ottanut hänen paikkansa. Sakari Mäkinen on VaLePan oma kasvatti ja sai jo nuorena prinssin tittelin Ollin vanavedessä. Taitavalla Mäkisellä on voimalyöntien lisäksi laaja arsenaali erilaisia hyökkäysvaihtoehtoja. Lisäksi hän on erinomainen torjuja. Loppukesästä Sakke sai rinnalleen kivikovan ammattilaisen Romanss Saussin, latvialaisen maajoukkuemiehen. 

Mäkisen lisäksi Risto Ruohola on noussut VaLePan urheilijapolun kautta liigajoukkueen liberoksi. Nuori mies on vakuuttavasti ottanut pelipaikan haltuunsa. Muita VaLePa kasvatteja ovat passari Aaro Pihlajamäki ja yleispelaaja Paavo Kaski. Myös Huittisista lähtöisin oleva Matias Tihumäki on pitkään ollut mukana VaLePan juniorijoukkueissa.

Tyrvääläisen juniorityön tuote on myös ikinuori passari Mikko Esko. Ura alkoi VaLePassa 7-vuotiaana. Ikä ei mitenkään näy pelikentällä, mutta kokemus ja taito näkyy. Passarina ja kapteenina Mikko haluaa omalta osaltaan kehittää nuoria pelaajia ja auttaa joukkuetta menestykseen. 

Nuorentuneeseen joukkueeseen saatiin kokemusta, kun Anssi Vesanen liittyi ryhmään mukaan. Anssi on kovassa vedossa. Vesanen, Mikko Karjarinta ja David Pettersson käyvät kovaa kamppailua keskitorjujan paikasta.

Yleispelaajan paikasta kamppailevat edellä mainittujen lisäksi Ilari Toimela ja Juho Kaunisto. Ilari aloittaa pukkipaidassa kolmatta kautta ja on selvästi ottanut kesän aikana kehitysaskeleita. Kaunisto on pitkänä yleispelaajana, 206 cm, erittäin hyvä torjuja. Juho pääsi jo kesällä haistelemaan maajoukkueen ilmapiiriä ja pyrkii tekemään läpimurtoa ensi kauden aikana. 

Molempien joukkueiden peräsimessä ovat tutut miehet Akaa-Volleyn Oliver Lüüdsepp ja VaLePan Janne Kangaskokko. Mielenkiintoinen tuttavuus kakkosvalmentajan paikalla on Olli Kunnari. Valmentamisen lisäksi Olli on mukana huippu-urheilijoille suunnatussa valmentajan ammattitutkinto (VAT), koulutuksessa. Samalla kurssilla ovat mukana mm. Tero Pitkämäki, Sami Jauhojärvi ja Petra Olli.

Ensimmäisen pelin otteluisäntä on Olli Kunnarin kummiyritys OP Sastamala.

VaLePa – Akaa-Volley 25.10. klo 17.00 Vexve Areena

X