Ahkeruus kovankin onnen voittaa

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere (25-22, 22-25, 30-28, 13-25, 12-15)

Sekä Hurmos että VaLePa ovat joutuneet kokemaan kovia koronan takia. Molemmissa joukkueissa on ollut tartuntoja ja siirrettyjä pelejä. Pelituntumaa joutuu pitkän tauon jälkeen varmasti hakemaan.

Aloituskokoonpanot

Hurmos: Lasse Jylhä, Rissanen, Härkönen, Korhonen, Heiskanen, Häyrinen, Hakkarainen L

VaLePa: Esko, Rösler, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, Cavasin, Ruohola L

Ennakkoarvailut toteutuivat pelissä hyvinkin selvästi, varsinkin pukkipaidoille tuli paljon epätyypillisiä virheitä ja vastustajalle pitkiä pisteputkia. Kolmannessa erässä VaLePa johti jo 14-8. Tästä Hurmos kampesi rinnalle 20-20 ja vei erän jatkopalloilla.

Neljännessä erässä nähtiin jo vanhaa VaLePaa, pelaajien fokus oli vahvasti pelissä. Onnistuneiden suoritusten jälkeen joukkue vapautui hyviin suorituksiin. Viidennessä erässä Hurmos karkasi jo 8-5 ja 12-10 johtoon, mutta VaLePa sai väännettyä voiton Sastamalaan. Tärkeät kaksi pistettä ja viidennen erän nousu antaa uskoa taas tuleviin peleihin.

VaLePan syöttöpeli toimi hienosti, 10 ässää/12 virhettä. Samoin vastaanotto toimi hyvin alkuvaikeuksien jälkeen. Torjuntapelissä Hurmos oli vahvempi, Petteri Härkönen 6 ja Atte Rissanen 3 torjuntaa. Hurmoksen paras pelimies oli Jere Heiskanen.

VaLePan peli lepäsi pitkälti tutun kolmikon Mikko Esko, Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen varassa. Neljännessä erässä hakkuriksi tullut Matias Tihumäki teki viidennessä erässä tärkeitä hyökkäyspisteitä. Sebastian Rösler on kovakätinen keskipelaaja. Severi Savonsalmi torjui viidennessä erässä VaLePan ottelupalloon. Parhaana palkittu Mäkinen päätti ottelun hyökkäyksellä.

Lauantaina Vantaa Ducks saapuu Vexve Areenalle. Ottelu alkaa klo 17.00. 

Lehdistötilaisuus:”Hyvä fiilis aina, kun voittaa täällä. Ikinä ei tule helpolla. Ei meiltä mikään kaunein peli, mutta täytyy olla ylpeä, että saatiin kaivettua voitto. Kädet ei tärise jatkopalloilla, pitää vaan mennä pallo kerrallaan” kommentoi VaLePa:n MVP:nä palkittu Sakari Mäkinen.

”Pettynyt fiilis, voiton avaimet olisi ollut käsissä. Ei parasta peliä VaLePa:lta. Parhaamme tehtiin, mutta ei riittänyt. Annettiin erien aluissa siimaa, mutta hyvin aina kirittiin” tuumi puolestaan Hurmoksen MVP-tittelin pokannut Matias Korhonen.

”Voitto lämmittää. Raskas ja hankala reissu, eilen Savo ja sieltä tappio tiukan pelin jälkeen. Täällä ei saa ikinä mitään helpolla. Kova torjunta-puolustusjoukkuevastassa niin pitää onnistua hyvin. Pidettiin maltti hyökkäämisessä, ei alettu hulluna räiskiä ja omat virheet pysyivät vähäisinä. Maltettiin puolustaa Hurmoksen peippejä” analysoi VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

”Ihan selvästi voiton avaimet, mutta muutama hölmö kommunikointivirhe ja VaLePa kiri rinnalle viidennessä erässä. Ei voida antaa sellaisia. Joudutaan tekemään kova työ break point-pelaamisella kun annetaan kaverille etumatkaa. Hyvin pystyttiin nollaamaan vaikea viime viikko, ja pelattiin varmasti yleisöön menevä peli. Tauko ei näkynyt taidoissa, enemmänkin fyysisellä puolella. Ollaan treenattu niin paljon, että peli ei kaadu viikon taukoon” mietiskeli Hurmos-luotsi Matti Alatalo.

X