Lapsilla hauskaa VaLePan voittopelissä

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-0 (25-22, 25-22, 25-20)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Lehtimäki, Pettersson, Karjarinta, Suihkonen, Kunnari, Nikula, Ruohola L
Hurmos: Karjalainen, Härkönen, Østvik, Kaunisto, Louhela, Tarkiainen L

Otteluisäntä Tyrvään Sanomat järjesti pelin teemalla Lasten lauantai. Heidän kunniavierainaan VIP-tiloissa oli Erityislasten tukiryhmä ERKKI, vanhempia ja lapsia. Kotijoukkueen saattelivat pienet H-juniorit. Pelin jälkeen kaikilla lapsilla oli mahdollisuus kerätä nimikirjoituksia pelaajilta. Aika vilinä kävi kentällä pelin jälkeen. Lisäksi pelissä vieraili Tupahoivan asiakkaita ja työntekijöitä.

VaLePa lähti peliin kokoonpanolla, joka on vähemmän pelannut kauden aikana, toki he ovat pelanneet yhdessä kuusikkoharjoituksissa. Pelin alussa pukkipaitojen pelissä kankeutta ja Hurmos johti parhaimmillaan 13-9. Vähitellen kotijoukkueen kuusikko löysi itseluottamuksensa. Ensimmäisessä erässä vastaanotto oli epätarkkaa. Toisaalta Hurmos syötti erinomaisesti. Niko Suihkosen ja Olli Kunnarin hyökkäyksillä erä VaLePalle. 

Toinen erä oli tasainen, mutta VaLePa käänsi pisteet rutiinilla ja kolmas erä oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Mikko Räsänen tuli kentälle toisessa erässä tuomaan lisää hyökkäysvoimaa Hurmokselle, mutta sekään ei riittänyt peliään parantaneelle kotijoukkueelle.

VaLePan ykkönen tänään oli Niko Suihkonen, hyökkäysprosentti 68, ei yhtään virhettä ja vain kerran torjunta lannisti hänet. Aaro Nikula otti kaksi torjuntaa ja hyökkäyspelin tehot kasvoivat pelin edetessä. Erityismaininta pitää antaa libero Risto Ruoholle. Ruohola otti useita puolustuspalloja peliin ja vastaanottokin toimi hyvin. Hurmoksen tehot olivat pitkälti Ville Louhelan varassa, Mikko Räsänen piristi joensuulaisten peliä kentälle tullessaan.  

Huomenna pelit jatkuvat Vexve Areenalla klo 17.00. Vastustajaksi saapuu Kokkolan Tiikerit

Parhaat pistemiehet
Suihkonen 16/+13   Louhela 15/+10      
Nikula 14/+8       Kaunisto 11/+5      
Kunnari 9/+4       Räsänen 8/+2  

LähiTapiola pisteet
3 Niko Suihkonen
2 Aaro Nikula
1 Risto Ruohola

PROLibero
Risto Ruohola

Otteluisäntä Tyrvään Sanomat palkitsi parhaat pelaajat VaLePa Niko Suihkonen, Hurmos Ville Louhela 

Mikko Räsänen: Hyvin VaLePa syötti kotisalissaan. Tänään osa joukkueesta huilasi ja huomenna on taas uusi pelipäivä. Kolme viimeistä peliä ovat merkitsevät.

Suihkonen: Hyvä peli tänään. Artun kanssa on pelattu 3 vuotta yhdessä ja peli toimii hyvin yhdessä. Hyvä, että saadaan huilauttaa pelaajia ja toivottavasti se näkyy kevään peleissä, että on pystytty pelaamaan monipuolisesti. Huomenna revanssi Tiikereitä vastaan.

Kangaskokko: Ensimmäisessä erässä Arttu joutui hieman juoksemaan vastaanoton ollessa irti. Harjoituksissa pyöritämme paljon rosteria, kaikki pelaa kaikkien kanssa vielä tällä hetkellä. Syötössä hyvä 60% teho. Huomisesta ottelusta lähdetään hakemaan pisteitä, tärkeä peli huomenna. 

Birzulis: VaLePa pelasi hyvin ja meidän pitää katsoa tulevaisuuteen. Tänään teimme hyvää työtä. Kauden loput ottelut ovat meille tärkeitä.

X