Pukkipaidat voittoon tiukan taistelun jälkeen

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-1 (25-15, 22-25, 25-20, 25-15)

VaLePan ja Kokkolan Tiikerien keskinäiset ottelut ovat takuuvarmasti korkeatasoisia taistelupelejä. Näin myös tänään Kalaneuvos Oy:n isännöimässä pelissä Vexve Areenalla. Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja, taistelua ja positiivista tunnetta. Vaikka kotipelit olivat peräkkäisinä päivinä, oli paikalla hienosti 622 katsojaa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Karjarinta, Suihkonen, Sundberg, Oivnen, Mutka L
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Hänninen, Mäkinen, Keskinen, Breilin L

Ensimmäisessä erässä kokkolalaiset eivät saaneet peliään käyntiin ja VaLePa paukutti pisteitä laajalla rintamalla. Toiseen erään Tiikerit heräsi pelaamaan. Vaatimattomasti aloittanut Jiri Hänninen paransi huomattavasti ja teki ratkaisupisteet kahdella torjunnalla ja nelospaikan hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä Tiikerit johti 14-11, kun Olli Kunnari tuli Eri Sundbergin tilalle yleispelaajaksi. Pukkipaitojen peli rauhoittui. Mikko Oivasen kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä VaLePa otti johdon ja loput pisteet tekivät Olli Kunnari ja Niko Suihkonen. 

Neljännessä erässä VaLePan hyökkäysvoima nujersi Kokkolan pedot, hyökkäystehot 61%-38%. Suihkosen kaksi perättäistä ässää lannisti vieraat lopullisesti ja Markus Kaurto sai kahdella hyökkäyksellä päättää pelin. 

Hyökkäystehojen lisäksi eroa tuli syöttö/vastaanottopelissä. VaLePa syötti 6 ässää/10 virhettä, Tiikerit 0 ässää/9 virhettä. Tiikerit ei kuitenkaan päästänyt pukkipaitoja helpolla. Välillä tuntui, että kotijoukkue ei saa millään palloa kuolemaan, kun kokkolalaiset puolustivat Niklas Breilin johdolla Mikasaa peliin. 

VaLePan parhaan pelaajan tittelistä kilvoittelivat tasapäisesti Mikko Oivanen 22/+17 ja Niko Suihkonen 22/+14. Mikko Esko ihastutti yleisöä taitavilla, hyvin peitetyillä passeilla. Olli Kunnari ihastutti myös nerokkailla ratkaisuilla.

Tiikereiden hyökkäysvoima lepäsi hakkuri Oskari Keskisen 14/+10 ja Jiri Hännisen 14/+5. Keskinen pelasi tällä kertaa tasaisemmin ja vähemmillä virheillä. Libero Niklas Breilin vastaanotti erinomaisesti 82% ja haki peliin useita puolustuspalloja.

Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen palkitsi parhaat pelaajat. 

VaLePa Sastamala Tampere Niko Suihkonen ja Tiikerit Oskari Keskinen.

Parhaat pistemiehet

Oivanen 22/+17     Hänninen 14/+5      
Suihkonen 22/+14   Keskinen 14/+10     
Karjarinta 9/+7    Leppälä 10/+6     

LähiTapiola pisteet
3 Niko Suihkonen VaLePa
2 Mikko Oivanen VaLePa
1 Oskari Keskinen Tiikerit

PROLibero
Niklas Breilin

Oskari Keskinen: Kyllä tänään oli mukava pelata. Pelattiin tänään joukkueena.

Niko Suihkonen: Oli meiltä hyvää peliä ja hyvä on pelata kun vastaanotto toimii hyvin. Kaikki lähtee syötöstä ja vaikka on 10 virhettä niin ei se ole liian paljon neljään erään.

Mikko Keskisipilä: Pitkästä aikaa oltiin syöttö-vastaanottopelissä huonompia kuin vastustaja, se on meille harvinaista. Nähtiin hyvää lentopalloa molemmin puolin ja VaLePa ansaitsee pisteet. Molempien joukkueiden on hyvä jatkaa kohti kevättä.

Janne Kangaskokko: Laadukasta sideout pelaamista molemmilla puolilla, n. 60%. Syöttöpeli on löytänyt uomansa, mikä on hyvä asia. Pieni uinahdus toisessa erässä ja kolmannen erän alkupuolella, mutta saatiin peli käännettyä meille. Forssassa uusi peli keskiviikkona.

Pelit jatkuvat ensi keskiviikkona Forssassa, jossa VaLePa kohtaa Raision Loimun. Fanibussi lähtee Vammalan linja-autoasemalta klo 16.30, hinta 5 euroa.

Kuvat: Hannu Moilanen

X