Lauantaina Hurmos lastenpelissä, sunnuntaina Tiikeri-jahtia

Tyrvään Sanomat tarjoaa lauantaina lastenpelin
Tervetuloa aloittamaan talviloma lennokkaasti  koko perheen voimin Mestaruusliigan peliin  VaLePa – Karelian Hurmos lauantaina 22.2.2020, jolloin Vexvellä vietetään lasten lauantaita.Tyrvään Sanomat tarjoaa kaikille lapsille ilmaisen sisäänpääsyn illan peliin. Pelin lomassa lapsille muutakin mukavaa puuhaa, mm. temppurata ja piirrustuskilpailuja pelin jälkeen pääset pallottelemaan kentälle VaLePan pelaajien kanssa ja keräämään nimmareita!

VaLePa Sastamala Tampere oli hätää kärsimässä lokakuussa Joensuussa, tiukan taistelun jälkeen 3-1 voitto. Pian sen jälkeen Hurmoksen kovakätinen latvialainen hakkuri Matiss Gabdullins loukkaantui lokakuun lopussa ja joutui jättämään loppukauden väliin. Joukkue on pystynyt hienosti paikkaamaan ison aukon. Ville Louhela on miehekkäästi kantanut hakkurivastuuta. Iskun vuosien jälkeen hän on Joensuussa löytänyt hyvät tehot pelilleen. Norjalainen maajoukkueen Bjarne Huus on taitava ja varma yleispelaaja. Keskipelaajina ovat norjalainen Petter Østvik ja bahamalainen Eugene Stuart. Passarina on viime peleissä pelannut Foley Kyle, mutta myös Tuomas Karjalainen on kelpo vaihtoehto. Yleispelaaja Mikko Räsänen oli tovin pois loukkaantumisen vuoksi, mutta on palannut pelikentille entistä ehompana. Räsänen on hyvä vastaanottaja ja voimakaskätinen hyökkääjä ja aloitussyöttäjä, värikäs pelaaja.

Lauantain Hurmoksesta Tiikeri-jahtiin sunnuntaina
Kalaneuvos isännöi sunnuntaina mielenkiintoista kamppailua Kokkolan Tiikereitä vastaan. VaLePa ja Tiikerit kävivät takavuosina kiihkeitä kampailuita mestaruuksista. Edelleen keskinäisissä otteluissa on erityistä hohtoa. Viime kevään puolivälierissä Tiikerit pisti pukkipaidat tosi ahtaalle. Nyt olisi VaLePan revanssin paikka, Tiikerit vei kotonaan edellisen kohtaamisen 3-2. 


Tiikereillä ei ole tällä kaudella yhtään ulkomaalaisvahvistusta ja joukkue on varsin nuori, sillä joukkueen keski-ikä on vain 22 vuotta. Mikko Keskisipilä on tehnyt hyvää työtä joukkueen valmennuksessa ja Tiikerit on voittanut VaLePan lisäksi mm. Savo Volleyn. 
Tiikerilauman kokeneemmasta päästä on seuran iki-ikoni Antti Leppälä, hän on itseoikeutettu joukkueen kapteeni. Iloinen Leppälä pitää keskiverkolla vastustajat kurissa ja omat kannattajat hyvällä päällä. VaLePan liigauransa aloittanut Rami Rekomaa on keskitorjujana ottanut hurjia kehitysaskeleita ja on tärkeä pelaaja joukkueelle.

Tiikereiden yleispelaaja Jiri Hänninen on Tiikereiden kantava voima. Hänen pelissään on taitoa, voimaa ja tekniikkaa aina tilanteen mukaan. Kannattaa seurata tarkkaan. Myös 21-vuotiaan passarin Anton Välimaan peliä on ilo seurata. Hyvän passipelin lisäksi hän on loistava puolustuspelaaja. Puolustuspelin lukko on Välimaan ikätoveri libero Niklas Breiliin. Breiliin johtaa Prolibero kilpailua.

VaLePa pääsee peliin hyvän harjoitusviikon jälkeen. Mielenkiintoista nähdä millaisilla miehityksillä valmentajakaksikko Janne Kangaskokko ja Matti Alatalo lähtee peleihin. Peli kulki Siilinjärvellä loistavasti. Iloisin asia pelissä oli nähdä jälleen Markus Kaurto tositoimissa. VaLePan joukkuetta olen jo esitellyt aika monta kertaa, joten antaa joukkueen tällä kertaa esitellä itse itseään http://www.valepa.fi/joukkue/.

X