Eduard Venski tuo Sastamalaan Aivars Petrusevicin, Mauri Kurpan ja Tommi Siirilän

VaLePa Sastamala Tampere – Kyky Betset la 14.1. klo 17.00. Otteluisäntä Telilä. Lippuja ennakkoon lippu.fi sekä toimistolta ke, to, pe klo 10-14.

Kyky Betset tulee Mestaruusliigan ehdottomasti eksoottisimmasta kunnasta, sillä Kyyjärvellä on vain reilut 1230 asukasta. Silti avauspelissä Akaa Volleyta vastaan oli yli 500 katsojaa. Kyky Betset onkin seutukunnan joukkue. Seuran päätukija Betset on betonialan perheyhtiö. Se on merkittävä työllistäjä seutukunnalla. Kyyjärven markkinoinnissa on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Pelit pelataan Kyy York Areenalla ja ”Kyy Yorkiin” pääsee tutustumaan KYY YORK – pieni kylä, suuri sydän YouTube videolla.

Kyky Betsetin tunnetuin ja mielenkiintoisin henkilö on Eduard Eetu Venski. Hän tuli VaLePaan kesällä 2002 ja pelasi seurassa peräti 14 kautta. Eetu pelasi itsensä kotikatsojien sydämiin. Eikä mikään ihme, sillä Eetu on sympaattinen, vaatimaton ja aina ystävällinen. Eetu on erinomainen joukkuepelaaja ja pelasi VaLePassa loisteliaan uran. Tulokset puhuvat puolestaan. 

Eetu tunnetaan erityisesti näyttävistä torjunnoista. Hän pelasi 496 liigapeliä ja niissä hänen kouriinsa tarttui 1656 torjuntaa. Eetun torjuntakeskiarvo 14 kauden ajalta on 3,3 torjuntaa/peli. Kaudella 2014-2015 Venski teki torjuntaennätyksen 136 torjuntaa 33 pelissä eli 4,1 torjuntaa peliä kohti. Huimin tilasto on kevään 2012 pudotuspeleistä. Silloin pelattiin Sampoa ja Hurrikaania vastaan pitkät tiukat väännöt ja Eetu otti lähes 5,5 torjuntaa peliä kohti. Kausi päättyi Eetun ja VaLePan ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.  Kaikkiaan Venskin mitalisaldo on komea: kaksi SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia sekä yksi Suomen Cupin voitto.

Eetu voitti torjuntatilaston viidesti 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2012-13, 2014-15. Ei ihme, että hänen ansionsa huomattiin myös muualla. Venski on valittu urallaan kuusi kertaa lentopalloliigan tähdistökentälliseen vuosina 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015. Keväällä 2011 hänet valittiin liigan parhaaksi pelaajaksi. 

Viime keväänä Venski nosti Kyky Betsetin päävalmentajana joukkueen Mestaruusliigaan. Kyky Betset voitti ratkaisevassa 1-sarjan mestaruuskamppailussa Lempo Volleyta vastaan kultaisen erän ja sai sen jälkeen hakea liigapaikkaa. Nyt on menossa ensimmäinen kausi pääsarjassa.

Kyky Betsetissä on muitakin sastamalalaisille tuttuja. Aivars Petrusevics oli yleispelaajana suuressa roolissa, kun VaLePa voitti hopeaa keväällä 2011. Latvialainen on edelleen huippukunnossa. 

Mauri Kurppa pelasi VaLePassa kaksi kautta ja oli joukkueen mukana voittamassa mestaruutta keväällä 2014. Kurppa liittyi vuoden vaihteessa betonimiesten joukkoon passariksi. Hän on tuonut tullessaan joukkueeseen kokemusta ja juonikkuutta.

Kurpan myötä joukkueen keskipeli on tehostunut. Hyvä niin, koska Kyky Betset teki kesällä keskipelaajaosastolle ison kiinnityksen, kun Tommi Siirilä liittyi joukkueeseen. Siirilä on pelannut huippujoukkueissa Ranskassa ja Italiassa, mutta päätti kesällä siirtyä Slovenian pääsarjasta lähemmäksi kotiseutuja. 

Myös hakkuripaikalle kyyjärveläiset saivat kovan vahvistuksen, kun Oskari Keskinen siirtyi Kokkolan Tiikereistä Kyyjärvelle.

Otteluisäntä Telilä

Me olemme Telilä

Telilän Sähkötyö Oy tunnetaan monipuolisena sähköurakointiyrityksenä, joka palvelee niin julkista, teollista kuin yksityistä sektoria. Pääpalveluihimme kuuluvat kokonaisvaltainen sähköurakointi, sähkö- ja järjestelmäsuunnittelu, kunnossapito sekä aurinkosähköjärjestelmät. Sähkö-Sinssi Oy on monipuolisten palvelujen sähköliike, jonka erikoisalaa ovat sähköurakointiin ja kunnossapitoon, turvajärjestelmiin sekä tele- ja antennijärjestelmiin liittyvät työt. Sähköliike E.J. Lehto Oy on perinteinen Huittislainen sähköliike. Lehto tunnetaan erityisesti teollisuuden- ja maatalouden automaatiotöistä. Lisäksi Huittisissa on erittäin laaja sähkötarvike- sekä valaisinmyymälä. Yhdessä me olemme Telilä!

Joukkueiden kokoonpanot

Artikkelikuva Markku Mäkinen

X