Karlovarsko vahvempi erien lopussa

Ford Levoranta SASTAMALA ja VK CEZ Karlovarsko kamppailivat Vexve Areenalla erittäin tasaisessa CEV Cupin ottelun voitosta lähes kaksi ja puoli tuntia. Paikalla olleet 648 katsojaa jännittivät viimeiseen asti ja saivat varmasti vastinetta pääsylipulleen. Tsekkiläiset onnistuivat lopulta kääntämään tasaisten erien loput voitokseen. Ford Levoranta SASTAMALAN pitää voittaa Tsekeissä 3-0 tai 3-1 päästäkseen kultaiseen erään. Ottelu pelataan Karlo Varyssa ensi viikon keskiviikkona. Illan peli osoitti, että tehtävä ei ole mahdoton ja Ford Levoranta SASTAMALA tavoittelee nälkäisenä jatkopaikkaa.

Ford Levoranta SASTAMALA – VK CEZ Karlovarsko 1-3 (25-20, 23-25, 33-35, 23-25)

Mikko Esko p, Jacob Ekman kt, Miro Leinonen kt, Jiri Leinonen yp., Aleksandar Andonovic yp, Urpo Sivula h, Eetu Pennanen l

Wessel Keemink p, Eder Levi Kock kt, Thomas Carmody kt, Marino Marelic yp, Spencer Oliver yp, Matej Pastrnak h, Daniel Preffer l

Ensimmäisessä erässä ratkaiseva johto tuli Leinosen veljesten ansiosta, Miro Leinonen hankki syöttövuoron FLS:lle ja meni itse syöttämään. Ensin Jiri Leinonen hankki pisteen nelospaikan hyökkäyksellä ja seuraavan syötön Jiri päätti vastapallosta pisteeksi. Urpo Sivula päätti erän kakkospaikan hyökkäyksellä.

Toisessa erässä koko pelin erinomaisesti pelannut Aleksandar Andonovic syötti kuusi kertaa peräkkäin ja FLS siirtyi 17-14 johtoon. Yksi piste tuli Andonovicin hirmuisella ässällä ja yksi piste hänen epäonnistuneella hihapassilla, joka putosi suoraan vastustajan kenttään. Erän lopussa käytiin hakkureiden taisto. Urpo Sivula kavensi ykköspaikan hyökkäyksellä 22-23, mutta Matej Pastrnak hankki joukkueelleen eräpallon. Andonovicin harmillinen syöttövirhe päätti erän.

Kolmannessa trillerierässä pelattiin pitkälle jatkopisteille. Ford Levoranta SASTAMALALLA oli kolme eräpalloa ja Karlovarskon kuudes eräpallo päätti erän. Gabriel Franca tuli toisessa erässä Jiri Leinosen tilalle. Kolmannen erän tilanteessa 25-25 Janne Kangaskokko otti Jiri Leinosen syöttämään Francan tilalle ja tuloksena heti ässäsyöttö ja ensimmäinen eräpallo pukkipaidoille. Erän sankariksi nousi Karlovarskon yleispelaaja Marino Marelic, joka teki erän lopussa monta ratkaisevaa pistettä ja päätti erän peipillä.

Neljännessä erässä FLS oli parin pisteen takamatkalla, kunnes Sivulan ykköspaikan hyökkäyksellä joukkue nousi pisteen päähän ja Mikko Eskon ässällä tasoihin 22-22. Marelicin hyökkäyksellä Tsekit nousivat eräpalloon ja ottelu päättyi FLS:n hyökkäysvirheeseen.

+FSL SASTAMALA-CEZ Karlovarsko 22.11.2023, kuva Hannu Moilanen (1)

VK CEZ Karlovarsko oli etevämpi syöttöruudussa, sillä he tekivät vain 7 syöttövirhettä kotijoukkueella 19 virhettä. Vaikka ässät menivät pukkipaidoille 9-4 tuli aloitussyötöissä iso ero. Toinen ratkaiseva ero tuli torjunnoissa Karlovarsko 15, FLS 9. Karlovarskon keskipelaajat Kock ja Carmody ottivat yhteensä 9 torjuntaa.  

Karlovarskon hakkuri Matej Pastrnak täyttää 18 vuotta sunnuntaina 25.11., mutta esiintyi pelissä aikamiehen elkein. Hänestä kuullaan varmaan tulevaisuudessa vielä isommilla kentillä.  Toinen tsekkionnistuja oli Kroatian maajoukkuepelaaja Marelic Matej. 

Ford Levoranta SASTAMALAN parhaana palkittiin Aleksandar Andonvic. Hänen nelos- ja kutospaikan hyökkäykset olivat tehokkaita 65%:n teholla. Lisäksi hän otti 3 torjuntaa.  

Parhaat pistemiehet

FLS Andonovic 23/+12, Sivula 21/+10, J. Leinonen 10/+5

KARLOVARSKO Pastrnak 26/+14, Marelic 24/+17, Eder Kock 9/+9

Otteluisännän Levorannan Autoliikkeen markkinointipäällikkö Jari Penttilä palkitsi parhaat pelaajat.

FLS: Alekasandar Andonovic

Karlovarsko: Marino Marelic

+FSL SASTAMALA-CEZ Karlovarsko 22.11.2023, kuva Hannu Moilanen (1)

X