Pelaajavaihdokset käänsivät pelin VaLePalle

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-2 (23-25, 21-25, 25-15, 25-22, 15-12)

VaLePa ja Akaa-Volley käyvät kamppailua runkosarjan kakkospaikasta. Siksi tämä peli on erityisen mielenkiintoinen loppusijoituksia ajatellen. Pelin tunnelma nousi hienoksi, kiitos akaalaisille äänekkäästä, mutta rehdistä kannustuksesta. Oli hienoa saada Olli Kunnari Vexve Areenalle.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Rösler, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, Cavasin, Ruohola L
Akaa-Volley: Välimaa, Pitkänen, Sinkkonen, Mikkonen, Vuorinen, Sivula, Köykkä L

Akaa-Volley johti ensimmäistä erää parhaimmillaan 21-16. Alberto Cavasinin hyvällä syöttövuorolla, kaksi ässää ja muuten kovia, pukkipaidat nousivat pisteen päähän. Jiri Hännisen hyökkäyksillä VaLePa pisteen päähän 22-23 ja 23-24. Eräpallossa Panu Pitkänen oli verkolla Hännistä vahvempi ja päätti erän torjunnalla. Isoin ero erässä tuli virheiden määrässä. Akaa-Volley sai VaLePan virheistä 9 pistettä, kun VaLePan eduksi jäi 3 pistettä. 

Toinen erä oli myös akaalaisten hallintaa. Urpo Sivula jatkoi virheetöntä hyökkäyspeliä, kahden erän jälkeen 15/+14. VaLePa ei löytänyt hyökkäyspeliin tehoja riittävästi ja hyökkäykset puolustettiin peliin.

Pitkän erätauon jälkeen Janne Kangaskokko teki VaLePan kokoonpanoon mielenkiintoisia vaihtoja. Hakkurina aloittanut Alberto Cavasin jäi loukkaantumisen vuoksi vaihtopenkille.  Peli kääntyi aivan erinäköiseksi. Jiri Hänninen tuli hakkuriksi ja Ville Järnvall yleispelaajaksi. Järnvall vastaanotti erässä loistavasti 71%(43%), syötti ässän ja otti yhden torjunnan. Joukkuevirheetkin kääntyivät Akaa 7 virhettä, VaLePa 4. Myös pukkipaitojen aloitussyötöt onnistuivat ihan eri tavoin, neljä ässää ja vain kaksi virhettä.

Neljännessä erässä Akaa-Volley onnistui aloitussyötöissä erinomaisesti, mutta VaLePan 5 torjuntaa ja vain 1 suora hyökkäysvirhe käänsivät erän kotijoukkueelle. Sivulan kolme peräkäistä ässää 22-18 tilanteesta nostivat akaalaiset taistelemaan erävoitosta, mutta Sakari Mäkisen hieno kutospaikan hyökkäys päätti erän. 

Viides erä oli kamppailu VaLePan ja Sivulan välillä. Upi onnistui taas hienosti, hän sai 10 passia ja tappoi niistä 6. VaLePan Jiri Hänninen päätti 8 passista 6 pisteeksi. Tilanteen 12-9 jälkeen Hänninen ja Sivula tekivät pisteitä vuorotellen. Ottelu päättyi lopulta Hännisen kakkospaikan hyökkäykseen.

VaLePan peli sai aivan uuden ilmeen pelaajavaihtojen myötä. Järnvall toi varmuutta vastaanottoon ja hänen aloitussyöttönsä aiheuttivat koko ajan Akaa-Volleyn vastaanottajille vaikeuksia. Hänninen pelasi kaksi ensimmäistä erää hyvin, mutta hakkurinpaikalla hän löysi vielä yhden pykälän tehoa lisää. Rösler päätti muutaman siirron näyttävästi, mutta ennen kaikkea aloitussyötössä oli voimaa ja tarkkuutta. Severi Savonsalmi kunnostautui 5 torjunnalla. Mikko Esko pystyi pyörittämään peliä huonostakin vastaanotosta, sillä huonojen vastaanottojen hyökkäysprosentti oli peräti 66%.  Sakari Mäkinen oli totutun taitava ja tehokas. Risto Ruohola pelasi hienon liberopelin. 

Akaa-Volleyn Urpo Sivula oli selvästi joukkueen tehokkain. Hän sai pelissä 59 passia, mutta jaksoi hyvin loppuun asti pitää joukkuettaan voittotaistelussa. Sauli Sinkkonen ja Joni Mikkonen olivat myös tärkeitä pelaajia Akaa-Volleyn joukkueessa.

Urpo Sivula: Kaksi erää hyvää meiltä, jonka jälkeen meni vähän odotteluksi. Omaan peliin kaatui meidän ottelu ja alkoi tuntua puristukselta. Hyvin jaksettiin, mutta ei riittänyt voittoon.

Jiri Hänninen: Puhuttiin asiasta perjantain pelin jälkeen ja rauhoitettiin peliä. Hakkurina tällä kertaa ja onnistui lyönnit. Huili tekee hyvää ja saadaan pieni tauko kolmen pelin jälkeen.

Olli Kunnari: Ei ollut ensimmäinen kerta lentopallohistoriassa, mitä pitkä tauko voi aiheuttaa ja Jirin meneminen hakkurin paikalle muutti peliä. Otettiin vähän liian löysästi ja työn tekeminen loppui. VaLePan hyökkäys huonosta vastaanotosta on 66%, joka näkyi kentällä. Katseet vähitellen käännetään pleijareihin, mutta vielä on viimeinen peli perjantaina.

Janne Kangaskokko: Heikompienkin vastaanottojen jälkeen pystyttiin pelaamaan Mikon passeista hyvin, saatiin molemmille laidoille tulivoimaa, joten Hännisen siirto toi laajuutta hyökkäykseen. Cavasinin loukkaantuminen on harmillista, mutta tämä on arkipäivää tällä kaudella. Lentopallo on jännä peli, pitkän erätauon jälkeen saimme käännettyä suunnan. Meillä on taitava joukkue, joten olen tyytyväinen tulokseen.

Sastamalan Lämpö Oy:n edustaja Mauri Tuominen palkitsi parhaat
MVP:t
VaLePa Jiri Hänninen
Akaa-Volley Urpo Sivula

Pisteet
VaLePa: Hänninen 23/+18, Mäkinen 23/+15, Rösler 13/+8
Akaa-Volley: Sivula 37/+27, Mikkonen 13/+5, Sinkkonen 8/+2

Ässät 10-7, syöttövirheet 16-16, vastaanotto 45% (26%)-50%(35%), hyökkäys 49%-45%, torjunnat 12-8.

Kuvat Hannu Moilanen

X