VaLePa Sastamala Tampere voittoon taistelupelissä

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-2 (25-17, 27-29, 25-21, 24-26, 15-8)

Kauden kolmas paikallisderby keräsi Kauppi Sports Centerin lehtereille komeasti 787 katsojaa. Kiitos Akaa Volley isolle fanijoukolle, sillä molempien joukkueiden kannattajat innostuivat kannustamaan omiaan, kauden parasta kannustusta VaLePa Sastamala Tampereen peleistä. Eikä ihme, katsojat saivat kokea tasaisen ja jännittävän kamppailun, jossa nähtiin monia pitkiä taistelupalloja.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Kunnari, Suihkonen, Oivanen, Mutka L
Akaa-Volley: Lankinen, Pitkänen, Naaber, Mikkonen, Herrera, Pöllänen, Köykkä L

Ensimmäinen erässä eräpisteet tulivat selvästi VaLePalle tasaisuudella. Vähän terävämpi hyökkäys, tarkempi vastaanotto ja tehokkaampi hyökkäys. Suurin ero tuli huonojen syöttöjen jälkeisissä hyökkäyksissä sekä jatkopalloissa puolustusten jälkeen. VaLePan hyökkäystehoista vastasi Niko Suihkonen 70%:n tehoilla sekä Mikko Oivanen 50%:n teholla. Akaa Volleyn paras onnistuja oli Joni Mikkonen. 

Toinen erä oli pukkipaitojen hallussa tilanteeseen 12-9 asti. Sen jälkeen tuomaristo näki Akaalla järjestysvirheen, jota pitkän tauon jälkeen ei sitten ollutkaan. Pian sen jälkeen Akaa-Volley teki kolme vaihtoa; Eetu Pennanen tuli yleispelaajaksi, Mikko Kuusela passariksi ja Urpo Sivula hakkuriksi. Tämän jälkeen vierasjoukkue sai kannattajiensa tukemana hirmuisen taisteluvireen. Joukkue haki Voitto Köykän johdolla jatkuvasti puolustuspallot peliin. Voitetuista jatkopalloista joukkue sai lisää intoa peliin. Samaan aikaan pukkipaitojen vastaanotto alkoi jäädä irti ja akaalaiset saivat napsittua torjuntoja. Joni Mikkonen jatkoi hyvää pelaamista ja sai Panu Pitkäseltä hyvää tulitukea. Valepalaisista Olli Kunnari innostui erän lopussa näyttäviin suorituksiin, mutta se ei riittänyt. Mart Naaber katkaisi erän 29-27.

Kolmanteen erään VaLePa tuli hienolla sykkeellä. Ainoa kauneusvirhe oli, että Akaan 6 ensimmäisestä pisteestä tuli 5 VaLePan syöttövirheestä. Tilanteessa 16-12 pelattiin pitkä taistelupallo, joka päättyi pukkipaitojen voittoon Suihkosen hyökkäyksellä. Sen jälkeen ei erässä ollut epäselvää voittajasta. Olli Kunnari hoiteli hyökkäykset vanhojen aikojen malliin. 

Neljäs erä oli vuoristorataa. Ensin Akaa johti 8-4, jonka VaLePa kuittasi ja meni 18-14 johtoon. Tilanteen 20-20 jälkeen Akaa-Volley otti peräti 4 torjuntaa, joista Naaber 3 peräkkäin. Pitkäsen torjunnalla eräpalloon ja hyökkäyksellä erävoittoon. 

Viides erä ratkesi VaLePan ässäsyöttöihin, joista vastasivat Mikko Oivanen ja Olli Kunnari, molemmat 2. Erä ja ottelu päättyi Oivasen hyökkäykseen. 

Oli ilo seurata Olli Kunnarin taidokasta pelaamista, tuli viistoa, rajaa, peippiä Kunnari-valikoimasta. Mikko Oivanen säesti hyvin ja David Pettersson napsi 6 torjuntaa. Suihkonen ja Mutka selvisivät hyvin vastaanottourakasta.

Akaa-Volleyn parasta antia oli mahtava puolustuspeli Voitto Köykän ja Eetu Pennasen johdolla. Joni Mikkonen syötti 4 ässää, kaikki pelin tärkeissä vaiheissa. Molemmat keskimiehet Mart Naaber ja Panu Pitkänen ottivat 6 torjuntaa. Otteluisäntä Oma Säästöpankki palkitsi parhaina pelaajina VaLePasta Niko Suihkonen ja Akaa-Volley Voitto Köykkä

Parhaat pistemiehet
Oivanen 25/+12     Mikkonen 24/+16     
Kunnari 24/+14     Naaber 11/+9        
Suihkonen 17/+0    Pitkänen 11/+8 

LähiTapiola pisteet
3 Olli Kunnari
2 Mikko Oivanen 
1 Eetu Pennanen 

PROLibero
Aleksi Mutka 

Voitto Köykkä: Loistava tunnelma ja hyvä peli vaikka 1 piste vain saatiin. Täällä oli eniten faneja, mitä meillä on vierasreissuja ollut. Oma peli toimi ihan hyvin, puolustus on vahvuus.

Niko Suihkonen: Vähän oli ylä ja alamäkeä. Tyhrittiin toinen erä. Peli oli tasainen ja kaksi pistettä lämmittää. Hallissa oli loistava tunnelma ja on hieno pelata, kun yleisö kannustaa. 

Oliver Luutsepp: Oikein hyvä peli, tasainen. Iso kiitos isolle yleisölle ja upealle tunnelmalle. Toiselle joukkueelle 140 hyökkäystä ja toiselle 170 hyökkäystä, todella viihdyttävä peli yleisölle. Oma hyökkäyspelimme ei toiminut ihan toivotulla tavalla, mutta olen tyytyväinen peliin. 

Janne Kangaskokko: Tunnelma oli mahtava koko ottelun ajan. Molempien fanit kannustivat erittäin loistavasti. Omasta hyökkäämisestä peli oli aika ajoin kiinni. Meillä oli useita paikkoja hyökätä eräpalloja, mutta emme pystyneet ratkaisemaan näissä. Hirvittävä määrä hyökkäyksiä. Akaa Volley pelasi tasaisesti ja tasiteli hyvin.

X