VaLePa ja Hurmos kamppailevat Suomen Cupin finaalipaikasta

Karelian Hurmos on Mestaruusliigan iloinen yllättäjä syyskaudella. Nousijajoukkueelle povattiin suuria vaikeuksia pääsarjatasolla, mutta Hurmos on selkeästi osoittanut olevansa pääsarjatasoinen joukkue. Hurmos on kiusannut niin VaLePaa kuin Savo Volleyta. Keskiviikkona on pelissä paljon panosta, sillä ottelun voittaja pääsee Suomen Cupin finaaleihin.

Hurmos on tehnyt suomalaisten pelaajien rinnalle onnistuneita ulkomaalaishankintoja. Tärkeä tekijä joukkueen pelin kehittämisessä on joukkueen latvialainen päävalmentaja Aigars Birzulis. Hän on kolmatta vuotta joukkueen päävalmentajana. Birzulis valmensi vuonna 2012 latvialaisparin Martins PlavinsJanis Smedins beach volleyn olympiapronssille ja hänellä on pitkä ura lentopallovalmentajana.

Karelian Hurmoksen aloituskuusikko löytynee tästä joukosta

Passari 

#13 Tuomas Karjalainen, 183 cm, 1992

Kokenut pelinrakentaja, joka selvästi nauttii, kun on saanut tehokkaita hyökkääjiä ympärilleen. 

Keskitorjujat

#3 Petter Østvik, 198 cm, 1998, Norja

#15 Eugene Stuart, 200 cm, 1996, Bahama  

Molemmat ovat tehokkaita hyökkäyspelissä 

Yleispelaajat

#4 Bjarne Huus , 198 cm, 1995, Norja

Norjan maajoukkueen yleispelaaja korvaa puuttuvat pituussentit taidolla ja hyvällä pompulla. Tämän lisäksi hän on luotettava vastaanottaja.

#16 Mikko Räsänen, 200 cm,  2000

Ei nimestään ja taidoistaan huolimatta ole sukua VaLePan takavuosien hakkuritähdelle Janne Räsäselle, vaikka samoilta kulmilta ovat kotoisin. Räsänen on painavakätinen laituri, joka on tehnyt kovaa jälkeä hypäreillään. Hän on syöttänyt keskimääriin peräti 1,42 ässää /ottelu.

#9 Juho Kaunisto 206 cm, 1998

Kaunistolla on edellytyksiä nousta tulevaisuudessa yleispelaajana liigan huippuihin. Hän on pitkä ja ulottuva sekä osaa vastaanoton.

Hakkuri

#12 Ville Louhela, 194 cm, 1991 

Hurmoksen latvialainen hakkuri Matias Gabdullins loukkaantuilokakuun lopussa ja on sivussakoko kauden. Louhela on erinomaisesti ottanut hakkurin paikan haltuunsa.Louhela pelasi nuoruusvuotensa Iskussa. Joensuussa hän on pelannut useamman vuoden ja on ehdottomasti joukkueensa runkopelaajia.

Libero

Ville-Erik Tarkiainen, 188 cm, 1994

Tarkiainen on kokenut liigalibero, joka johtaa joukkueen puolustus- ja vastaanottopeliä.

VaLePan joukkueen esittelyä keskiviikkona.

X