Loimu tarjosi juhlan Urpo Sivulalle, mutta ei VaLePalle

VaLePan hakkuri Urpo Sivula saavutti tänään Loimu-ottelussa 7000 pisteen rajan. Toisessa erässä pukkipaitojen johtaessa 20-18 teki Urpo Sivula kakkospaikan hyökkäyksellä VaLePan erän 21. pisteen ja oman Mestaruusliigauransa 7000. pisteen. Raision Loimu osoitti hienoa urheiluhenkeä. He olivat varautuneet tuohon hetkeen, valot himmennettiin salista, tulostaululla komeili Urpo Sivula 7000 pistettä ja Upi sai komean kukkapuskan juhlahetkenä ja raikuvat aplodit. Kiitos Loimulle ja yleisölle hienosta huomioinnista. Onnittelut Upille hienosta saavutuksesta. Sivula on kaikkien aikojen pistetilastossa toisena, Normunds Veinbergsillä on 7150 tehtyä pistettä.

Korona ja erilaiset nuhakuumeet ovat vaivanneet ihmisiä vuodenvaihteen molemmin puolin niin myös lentopallojoukkueita. VaLePasta Mikko Esko jäi kotiin parantelemaan itseään ja Loimulta puuttui yleispelaaja Aapeli Kouki. 

Raision Loimu – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25/18, 21/25, 25/23, 25/18)

Saarinen, Ekharevba, Mäki, Rodriguez, Salminen, Fazli, Vuorinen L
Tuomivaara, Direito, Ekman, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L

Ensimmäinen erä oli VaLePalta pakkaskankeaa peliä. Vastaanotto jäi irti. Loimu torjui, vaimensi tai puolusti pukkipaitojen hyökkäysyrityksiä. Erä selvästi Loimulle.

Toisessa erässä VaLePan vastaanotto tarkentui ja Saku Tuomivaara käytti hienosti keskipelaajia, jotka tekivät lähes puolet joukkueen hyökkäyspisteistä. Hyvän vastaanoton ja keskihyökkäysuhan vuoksi laitahyökkääjille jäi enemmän hyökkäystilaa.

Kolmas erä oli vahvasti Loimun hallinnassa 24-21. Tomas Rodriguezin syöttövirheen ja Samuel Salmisen hyökkäysvirheen jälkeen VaLePa oli jo pisteen päässä, mutta Ali Fazli päätti erän vastustamattomalla hyökkäyksellä.

Neljäs erä oli selkeää Loimun hallintaa ja kotijoukkue voitti ansaitusti erän ja ottelun.

Loimun Tomas Rodriguez vastaanotti 70%:n tarkkuudella ja hyökkäsi tehokkaasti vähillä virheillä 22 hyökkäystä/11 pistettä yksi hyökkäysvirhe ja yksi lyönti torjuntaan. Ali Fazli päätti hyökkäyksiä näyttävästi, mutta 8 suoraa hyökkäysvirhettä on paljon.

VaLePan Jacob Ekman oli tehokkain pukkipaita 12/+9 ja Chase Direito toiseksi tehokkain 11/+7. 

Huomenna VaLePan pelit jatkuvat klo 17 Vexve Areenalla, vastassa Kyky Betset. Sitä ennen VaLePa M2 ja LPK Kangasala pelaavat Sylvään koululla 2-sarjaa klo 13.

X