VaLePan pystyi pitämään johtoaseman erien loppuun asti

PerPo – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (22-25, 19-25, 21-25)

PerPo on tällä kaudella vahvempi joukkue kuin muutamana aiempana kautena. Joukkue on viime peleissä joutunut pelaamaan vajaalla miehityksellä. Tähän peliin valmentaja Guntis Atars sai pitkästä aikaa mukaan ruotsalaisen keskipelaajan Alexander Berggrenin, mutta pomppuihme, kova torjuja Daniel Wetter ei ollut kokoonpanossa. VaLePa otti joka erässä selvän johdon, mutta erien loppupuolella keskittyminen hieman herpaantui ja PerPo pääsi kaunistelemaan eränumeroita. VaLePan miehistön tasaisuus oli voiton avaimena. PerPo kuitenkin osoitti, että kun terveysmurheet saadaan kuriin on joukkue kova vastus kenelle vaan.

Peli oli hyvää lentopalloviihdettä ja nautintoa lisäsi PerPon Ruutu+:n mainion letkeä kaksikko; selostaja Jussi Korpi ja kommentaattori Jonne Kaaretkoski. Mukavaa lappilaista jutustelua pelin ohessa. 

PerPo: 
Jäntti, Berggren, Heinonen, Shurdi, Järnvall, Gustavsson, Rasinperä L 
VaLePa Sastamala Tampere: 
Esko, Ekman, Savonsalmi, Leinonen, Allik, Sivula, Pennanen L

Ensimmäisessä erässä ero oli suurimmillaan 20-15 VaLePalle. Loppuerään pukkipaidoille tuli kolme suoraa hyökkäysvirhettä ja syöttövirhettä. PerPon takaa-ajon katkaisi tilanteessa 23-22 VaLePalle Jiri Leinonen kylmäpäisellä hyökkäyksellä. Erä päättyi Fredrik Gustavssonin hyökkäysvirheeseen. 

Toinen erä oli vielä selvempää VaLePa-hallintaa tilanteeseen 20-10 asti. Isoon johtoon vaikutti vahvasti Karli Allikin neljä peräkkäistä ässäsyöttöä. Janne Kangaskokko teki johtotilanteessa tuplavaihdon Tino Vuori hakkuriksi ja Joel Laakso passariksi. Jeremia Heinosen ja Lasse Jäntin syöttövuoroilla ero kaventui. Vika ei ollut vaihdosta tulleiden, vaan aloitussyötön vastaanotto oli epätarkkaa ja pelinrakentelu vaikeutui. Gustavsson ja Alvi Shurdi vastasivat PerPon pisteistä. Jiri Leinonen päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä VaLePan johto oli parhaimmillaan 20-15. VaLePan hyökkäysvirheen, Gustavssonin ja Shurdin hyökkäyspisteillä PerPo tuli jo pisteen päähän 20-21. Mikko Esko torjunnalla Shurdista ero kasvoi. Jacob Ekmanin ja Jiri Leinosen hyökkäyksillä ero oli jälleen turvallinen. Urpo Sivulalla oli kunnia päättää peli jatkopallohyökkäyksestä. 

Vaikka erien lopussa fokus hieman herpaantui, voivat pukkipaidat olla tyytyväisiä lopputulokseen. Urpo Sivula pelasi jälleen kovilla tehoilla ja otti 4 torjuntaa. Karli Allik vastaanotti tarkasti ja hyökkäsi näyttävän tehokkaasti. Jiri Leinonen osoitti olevansa kylmähermoinen ratkaisija tiukoissa tilanteissa. Severi Savonsalmi ja Jacob Ekman ottivat yhteensä 5 torjuntaa ja pitivät hyökkäyspelissä vastustajan keskipelaajat varpaillaan. Mikko Esko pyöritti monipuolista peliä ja nappasi 3 torjuntaa. 

Fredrik Gustavsson ja Alvi Shurdi saivat molemmat 30 passia eli he hyökkäsivät yhteensä 60 kertaa PerPon 81 hyökkäyspasseista. He selvisivät urakastaan hyvin, mutta vastuu hyökkäyspelissä oli liiaksi heidän harteillaan.

X