VaLePa tasoitti voitot Loimua vastaan

Sarjan kärkijoukkueet tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle hienon ja jännittävän ottelun lauantai-illan iloksi. Loimu on ollut syyskauden iloinen yllättäjä. Valmentaja Mika Rantasen joukkue puolustaa hienosti ja se vie uskoa vastustajalta. Parhaimmillaan nuori joukkue syöttää erinomaisesti ja on sarjan paras torjujajoukkue. VaLePan kokemus vei tänään voiton ennakkoluulottomasti pelanneesta Loimusta

Raision Loimu – VaLePa Sastamala 2-3 (23/25, 19/25, 25/22, 25/22, 13/15)

Aloituskoonpanot

Saarinen, Mäki, Lyus, Hernandez, Rahko, Jokela, Vuorinen L

Esko, Savonsalmi, Karjarinta, Allik, Mäkinen, Sivula, Pennanen L

Ensimmäinen erä eteni varsin tasaisesti niin kuin kärkijoukkueiden kohtaamisessa sopii odottaa. Karli Allik kantoi päävastuun vastaanotossa ja onnistui siinä erinomaisesti. Mikko Esko harhautti hienosti Loimun torjunnan ja hyökkääjät kiittivät saamistaan hyökkäyspaikoista. VaLePan hyökkäysprosentti oli ensimmäisessä erässä 72, ei yhtään suoraa hyökkäysvirhettä eikä pallo jäänyt kertaakaan torjuntaan. VaLePa teki 6 virhettä aloitussyötöillä eikä yhtään ässää. Loimu syötti puolestaan 4 ässää ja teki 4 syöttövirhettä. Loimu taisteli hienosti erävoitosta. Tilanteessa 22-22 Allikin hyvän vastaanoton jälkeen Urpo Sivula hyökkäsi pisteen kakkospaikalta. Seuraavassa pallossa Eetu Pennanen puolusti hienosti, Sivula passasi ja Sakari Mäkinen hyökkäsi eräpalloon kutospaikalta. Joonas Jokela kavensi vielä, mutta erä päättyi Tomi Saarisen syöttövirheeseen.

Toinen erä alkoi Severi Savonsalmen vahvalla syöttövuorolla tilanteeksi 0-4. VaLePa pystyi pitämään johdon erän loppuun asti. Erona ensimmäiseen erään oli, että pukkipaitojen vastaanotto ei toiminut enää niin hyvin kuin avauserässä. 

Pitkän erätauon jälkeen Loimun pelaajat uskalsivat lähettää rohkeasti kovia aloitussyöttöjä. Tasaisen erän lopussa rajatuomari näytti Allikin syötön pitkäksi Loimun 23-22 tilanteessa. Erä päättyi hyvin pelanneen Mäkisen hyökkäysvirheeseen.

Loimu hallitsi neljättä erää. Loimun libero Esko Vuorinen pelasi erinomaisesti ja haki mm. hienosti sekä Sivulan että Allikin kovat aloitussyötöt. Edelleen oranssipaidat pakottivat kovilla aloitussyötöillä VaLePan vaikeuksiin. Sebastian Pozo Hernadez päätti erän. Hänen lisäkseen Joonas Jokela ja Väinö Rahko pelasivat tehokkaasti.

Viides erä eteni pukkipaitojen johdossa. Urpo Sivulalla oli VaLePan pelissä suuri hyökkäysvastuu. Hän aloitti pelin loistavasti, välillä oli vaikeita hetkiä, mutta lopulta viidennessä erässä hän oli voiton avaintekijä. Kuudesta hyökkäyksestä viisi pistettä ilman virheitä. VaLePa eteni Allikin nelospaikan hyökkäyksellä 14-10 johtoon. Sitten Karjarinta syötti verkkoon, seuraavassa Savonsalmen hyökkäys leveäksi. Rahkon seuraava syöttö onnekkaasti verkon kautta VaLePan puolelle, tilanne 14-13. Seuraavan Rahkon kovan syötön Mäkinen vastaanotti tarkasti ja Sivula päätti ottelun ykköspaikan hyökkäys. Loistavasti pelannut Vuorinen oli nytkin oikeassa paikassa, mutta pallo karkasi katsomoon.

MVP 

Loimu Joonas Jokela

VaLePa Mikko Esko

X