Jouluisissa tunnelmissa Karelian Hurmosta vastaan

Ukrainalaisia keskiviikon peliin 

Sastamalaan on majoitettu yli 200 ukrainalaista, joista kouluikäisiä lapsia on n. 50. VaLePa on kutsunut keskiviikon peliin Sastamalassa asuvia ukrainalaisia.  Pelin jännitys ja tunnelma vievät mennessään ja arjen murheet  unohtuvat. Ja onhan lentopallo merkittävä osa sastamalalaista kulttuuria. Yhdyshenkilönä kutsun toimittamisessa on toiminut Olli-Pekka Ahjo.

VaLePa Sastamala – Karelian Hurmos ke 21.12. klo 18.30 Vexve Areena. Otteluisäntä Kiinteistöpalvelu Leka Oy.  Paikalla on myös joulupukki ilahduttamassa lapsia ja aikuisiakin

Netistä löytyy avustusjärjestöjä, joiden kautta voi rahalahjoituksin tukea sodasta kärsiviä ukrainalaisia.  

Sastamalassa mahdollisuus lahjoittaa tavaraa ukrainalaisille

Mirka Järvinen kertoo keräyspisteen toiminnasta. Kaikkea käyttökelpoista otetaan pisteessä vastaan, mutta hän kertoo myös, mistä erityisesti nyt on tarvetta.

” Sydämellä Sastamalasta vapaaehtoistyön kautta autetaan Sastamalaan saapuneita ukrainalaisia. Yhteistyössä muiden tahojen kanssa on lähetetty avustuskuormia myös Ukrainaan.

Lahjoituksia saa tuoda Vammalan keskustan keräyspisteelle osoitteeseen Valkamakatu 2. Joulutauon jälkeen 3.1. alkaen piste on jälleen auki joka tiistai klo 16.30-19.00.

Sastamalassa käy koulua tällä hetkellä noin 50 esi- ja perusopetusikäistä Ukrainasta saapunutta koululaista. Tällä hetkellä on erityisesti tarvetta saada heille sopivia luistimia, kypäriä, suksia ja talvivarusteita.

Ukrainaan lähteviin kuormiin kerätään esimerkiksi lämpimiä talvivarusteita, kynttilöitä ja ruokasäilykkeitä.”

X