Elina Tiainen VaLePan toimitusjohtajaksi

Sastamalalainen lentopalloseura VaLePa lähtee vahvistamaan mestaruusliigatoiminnan rinnalle toista tukijalkaa tapahtumaliiketoiminnasta. Toimitusjohtajana aloittaa elokuun alussa myynnin, markkinoinnin ja talouden ammattilainen Elina Tiainen, 41.

VaLePa tiedotti kesäkuun alussa organisaatiomuutoksesta, jonka pohjalta mestaruusliigassa pelaavasta VaLePa ry:stä eriytettiin junioritoimintaan keskittyvä JunnuValepa ry. Nyt työ jatkuu mestaruusliigaseuran osalta tapahtumaliiketoiminnan kehittämisellä. Samassa yhteydessä tähdätään osakeantiin kauden 2022–2023 alkuun mennessä ja muuttamaan VaLePa osakeyhtiöksi. Työtä varten on nimitetty elokuun alusta lähtien VaLePa ry:n toimitusjohtaksi kauppatieteiden maisteri Elina Tiainen. VaLePan nykyinen toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie jatkaa Tiaisen työparina urheilu- ja tapahtumajohtajana.

  • Tavoitteena on luoda edellytykset kannattavalle kasvulle sekä liigaseuran kehittämiselle Suomen ykkösjoukkueena. Kasvua haetaan kehittämällä muun muassa tapahtumaliiketoimintaa, jonka tavoitteena on vahvistaa toiminnan taloudellista pohjaa ja toimia seuran toisena tärkeänä tukijalkana, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nieminen.

Tiaisen mukaantulo auttaa VaLePaa kehittämään myös yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä, jotta kumppaneille voidaan tarjota entistä parempaa lisäarvoa.

  • Odotan innolla, että pääsen tekemään yhteistyötä tämän porukan kanssa. Olen seurannut VaLePaa siitä lähtien, kun muutimme Sastamalaan 2000-luvun alussa ja on suuri kunnia päästä kehittämään seuraa eteenpäin yhdessä Hannan kanssa. VaLePa on jo hyvällä tiellä mestareiden liigan kansainvälisten pelien sekä kotimaan menestyksen myötä. Tähän sekä lentopallon profiilin nostamiseen yleisesti haluamme antaa panoksemme myös jatkossa, Tiainen kertoo.

Tiaisen ja Arve-Talvitien yhteistyön myötä organisaatio vahvistuu: Tiainen tuo mukanaan osaamista myyntiin, markkinointiin sekä talouden johtamiseen. Arve-Talvitien kokemus ja osaaminen sekä urheilun sekä tapahtumatoiminnan saralla takaa hyvän pohjan uuden rakentamiselle. 

  • Osakeyhtiömalli on lentopallossa uusi asia, mutta toisaalta urheilumaailmassa ei. Haluamme avata uusia mahdollisuuksia seuran elinvoimalle sekä toiminnan kehittymiselle. Saamme uutta verta Tiaisen astuttua mukaan, mutta haluamme näkemyksiä ja osaamista myös pitkäaikaisilta VaLePan taustajoukoilta sekä elintärkeää yhteistyötä talkoolaisten kanssa, hallituksen varapuheenjohtaja Veli Ollila toteaa.

Yhteys JunnuValepaan on jatkossakin tärkeä osa toimintaa, vaikka yhdistykset toimivat jatkossa selkeästi omina organisaatioinaan. 

  • Haluamme taata, että meidän lahjakkailla nuorilla pelaajillamme on myös jatkossa polku jatkaa uraansa liigatasolla oman seuran väreissä, toteaa Arve-Talvitie.

Lisätietoja antaa:

Jarmo Nieminen, 050 514 2069
Elina Tiainen, 040 731 9278, elina.tiainen@valepa.fi

VaLePa ry on sastamalainen lentopalloseura, jonka edustusjoukkue pelaa Lentopallon Mestaruusliigassa. VaLePan voittamat kuusi Suomen mestaruutta ajoittuvat vuosiin 2012, 2014, 2017, 2018, 2019 ja 2021. SM-hopealle VaLePa on pelannut vuosina 2011 ja 2016 ja SM-pronssille neljästi 1992, 2008, 2013 ja 2015. Vuonna 1978 perustettu seura on pelannut liigatasolla 80-luvulta lähtien. Kausi 2020–2021 on seuralle 31. ylimmällä sarjatasolla. Euroopan seurakilpailuissa VaLePa on esiintynyt kaikilla kolmella tasolla. Nykymuotoisen Mestarien liigan lohkovaiheeseen se selviytyi syksyllä 2017 ensimmäisenä suomalaisena ja pohjoismaisena miesjoukkueena.

X