Ford Levoranta SASTAMALA ei osallistu CEV Cupiin

Ford Levoranta SASTAMALA putosi jatkosta Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella. Joukkue voitti Ok Ribola KASTELAN selvästi 3-0, mutta kotijoukkue C.S.M. Arcada GALATI vei voiton äärimmäisen tiukassa pelissä 3-2, viides erä 20-18. Tappion jälkeen sastamalalaisille avautui jatkopaikka CEV Cupiin.

Tiukan harkinnan jälkeen VaLePan seurajohto päätti, ettei VaLePan Ford Levoranta SASTAMALA lähde pelaamaan CEV Cupia hollantilaista Amysoft Lycurgus GRONINGEN joukkuetta vastaan. Haastavasta, maailmanlaajuisesta koronatilanteesta johtuen Euroopan Lentopalloliitto CEV ei määrää tällä kaudella sanktioita sarjasta luopumisesta.  

– Osallistuimme Mestareiden liigaan, koska se on lentopallossa kuten muissakin palloilulajeissa korkein eurooppalainen lentopallosarja. Suomalainen lentopallo tarvitsee kovia kansainvälisiä pelejä lajin kehittämiseksi. Harmillisesti putosimme niukasti jatkosta, kertoo VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie. 

– Koronatartunnat ovat Euroopassa lisääntyneet ja olemme päättäneet keskittyä jatkossa Mestaruusliigaan. Nyt on tärkeätä, että kotimainen huippulentopallosarja pystytään saattamaan kunnialla päätökseen. VaLePa, kuten kaikki Mestaruusliigaseurat, on valmis tekemään parhaansa, että korona saadaan pidettyä aisoissa mahdollisimman hyvin, arvioi Arve-Talvitie.

X