VaLePa vahvempi syöttöruudussa

Vevxe Areenan vuoden viimeisessä ottelussa nähtiin tasokasta lentopalloa. Tästä saivat nauttia myös ukrainalaiset vieraamme. Heitä tuli peliin Karkun vastaanottokeskuksesta ja Vammalasta kaupungin kerrostaloista. Hurmos taisteli hyvin voitosta Mikko Räsäsen johdolla, mutta pukkipaidat ottivat voittoerissä ratkaisevan eron syöttöruudussa. JunnuValepa on hienosti hoitanut pallopoikien ja -tyttöjen tehtävät. Tänään vuorossa olivat A-pojat.

VaLePa Sastamala – Karelian Hurmos 3-1 (22-25, 25-15, 25-22, 25-17)

Aloituskoonpanot
Esko, Ekman, Savonsalmi, Mäkinen, Allik, Sivula, Pennanen L
Haapakoski, Niinivaara, Rissanen, Marttila, Räsänen, Häyrinen, Härkönen L

Ensimmäisessä erässä peli oli tasan 14-14 . Sen jälkeen VaLePan vastaanotolle sattui huono vaihe. Pallot nousivat kauas verkosta ja pari kertaa vastapalloksi. Loppuerään VaLePalle tuli vielä kaksi syöttövirhettä peräkkäin ja erä päättyi Karli Allikin hyökkäysvirheeseen.

Urpo Sivula oli vähän kohmeessa eka erässä, mutta toisessa erässä Sivula löysi uuden vaihteen peliinsä. 11-10 tilanteessa Sivula iski nelospaikalta hirmuisen pommin. Seuraavalla syöttövuorolla Sivula syötti kolme ässää. Kun Karli Allik syötti vielä kaksi ässää erä oli ratkaistu. Hurmoksen pelissä ilahdutti Räsäsen voimahyökkäysten lisäksi Nuutti Niinivaaran näyttävät siirtohyökkäykset.

Kolmannessa erässä Räsänen jatkoi vahvaa pelaamista, mutta jäi vähän yksin. VaLePalla puolestaan oli laitahyökkääjien tukena keskipelaajien Jacob Ekmanin ja Severi Savonsalmen tehokas hyökkäyspeli. Savonsalmen painavat syötöt toivat ratkaisevaa eroa.

Ekman kaivoi tähän peliin leijahypärin rinnalle vahvan hybiridisyötön. Hän syötti neljännessä erässä kahteen otteeseen yhteensä 10 syöttöä, joista kaksi ässäsyöttöä. Hän myös hyökkäsi tehokkaasti ja ansiosta palkittiin VaLePan parhaana. Karli Allik oli neljännessä erässä pukkipaitojen tehokkain laitahyökkääjä.

Otteluisäntä Leka Oy:n edustajat Sami ja Camilla Lehtinen palkitsivat MVP:t
VaLePa Jacob Ekman
Hurmos Mikko Räsänen

Hyvinvointiapteekki Sastamalan apteekkari Anne Lehtonen ja  palkitsi pelin ykkössuorituksen tuotepalkinnolla ”ykköset yhdessä”. Palkinnon sai Mikko Eskon taidokas peippi kolmannen erän 10-9 tilanteessa.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sivula 18/+5, Ekman 14/+12, Allik 12/+8
Hurmos: Räsänen 21/+ 8, Häyrinen 15/+6, Niinivaara 8/+5

Ässäsyötöt 10-3
Syöttövirheet 15-14
Vastaanotto% 58-31
Hyökkäys% 56-48
Torjunnat 7-6

PROLibero Eetu Penannen 

Lehdistötilaisuus:

Mikko Räsänen: Näen paljon hyvää tässä meidän pelissä. Kun pystyttiin pelaamaan normaalia meidän peliä niin tehtiin pisteputkia ja johdettiin matsia. Eniten ärsyttää se, että helpon leijan vuorolla annettii kaverille pisteitä eteen ja kun on kyseessä VaLePan tasoinen porukka niin on vaikea nousta. Mutta on meidän pelaamisessa paljon hyvääkin. Kyllä me pelaajat tiedämme, että pystymme pelaamaan hyvin. Peli pelataan kentällä ja pyritään syöttämään ja puolustamaan kovaa.

Jakob Ekman: Oli hyvä peli meiltä. Ensimmäisessä erässä oli hieman syötössä heikkoutta. Toisessa erästä alkaen syötimme hyvin ja puolustimme ja torjuimme hyvin. Puoli kautta on joukkueella mennyt hyvin ja jäämme hyvillä mielin joulutauolle. Meillä on hyvä joukkue ja meillä on mukavaa pelata yhdessä. 

Matti Alatalo: Silloin kun peli oli tasaista ja pystyttiin hyvin haastamaan vahva kotijoukkue peli oli tasokasta. Kun annoimme kaverille muutaman pisteen eteen niin aloimme hieman ylipuristamaan. Kun häviämme pallon niin pitää heti olla valmis seuraavaan palloon. Syyskausi on mennyt odotetusti. Hyvä kesä takana ja ollaan päästy hyvin treenaamaan. Ollaan ansaitulla paikalla sarjataulukossa, mutta vielä pystymme parantamaan kevättä kohden.

Janne Kangaskokko: Hyvä latautuminen peliin ja fokus pysyi koko ajan. Näkee kuitenkin, että tauko tulee tarpeeseen. Saimme pidettyä vastaanoton kasassa ja hurja syöttöilta meiltä. Tarvittiin myös vahvaa tekemistä, sillä Hurmos on hyvä puolustusjoukkue ja ensimmäisessä erässä hieman olimmekin purjeissa tämän kanssa. Räsäsen Mikko jäi hieman yksin kovan syöttämisen kanssa kun taas meillä on 4-5 pelaajaa, jotka syöttävät koko ajan kovaa paineella. Vastustajalle paine pysyy paremmin kun on useampi vahva syöttäjä. Mestaruusliiga on mennyt jopa karvan verran odotuksia paremmin varovaisella arviolla. Europeleissä oltiin parempia kuin edellisenä kautena, mutta ei päästy tavoitteeseen, mikä jäi harmittamaan.  Mutta tästä mennään kohti kevättä ja uusia tavoitteita.

Kuvat Hannu Moilanen  · 

Insidevalepa äänessä Twitchissä tänään 21.12.2022 klo 21.30 alkaen! 

Ensi tiedoista poiketen Jouni Parkkalin kanssa siirsimme vierailun ensi vuoden puolelle. Vuoden viimeisessä suorassa lähetyksessä vieraana sitä vastoin on Lentopalloliiton urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi.

Mitä tuohon työnkuvaan kuuluu, mitä Taselle kuuluu, muistuuko omista peliajoista vielä tarinoita, entä mitä tuntemuksia naisten maajoukkueen päävalmentajuudesta on jäänyt mieleen? Tulehan kuulolle.

https://twitch.tv/insidevalepa

X