VaLePan kaataja Vantaa Ducks Vexve Areenalle

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks ke 12.1. 2022 klo 18.30 Vexve Areena

Pukkipaidat ovat tämän kauden aikana Mestaruusliigassa taipuneet yhteen tappioon. Sen aiheutti Vantaa Ducks Lumon liikuntahallissa joulukuun 11. päivä. Ducksin taival liigassa on ollut kahtiajakoinen. Joukkue aloitti voittoputkella, mutta sitten tuli tappiollinen suvantovaihe. VaLePa-voiton jälkeen joukkue on taas piristynyt ja tämän vuoden puolella Ducks on voittanut Hurmoksen Joensuussa ja Loimun kotonaan. Varsin potentiaalinen joukkue tulee keskiviikkona Vexve Areenalle haastamaan VaLePan.

Vantaa Ducksin joukkue on keski-iältään nuori. Atte Kyrölä on syntynyt -88 ja Marko Määttänen -94, mutta kaikki muut ovat syntyneet -98 tai sen jälkeen. Kesällä 20-vuotta täyttävä yleispelaaja Ville Kattelus on kauden mittaan noussut aloituskuusikkoon Määttäsen rinnalle. Passari Joona Väänänen on kaudella kerännyt paljon kehuja. Hakkuri Alek Rastamo on tärkeä palanen joukkueen hyökkäyspelissä, mutta myös keskihyökkäyksen uhka pitää VaLePan torjujat hereillä.

Vantaa Ducksin keskitorjujat tuovat hyvän haasteen VaLePan hyökkääjille ja passarille, sillä heillä on torjuntatilaston kärkipaikat. Lauri Lehtonen, takavuosien maajoukkuekeskarin Jukka Lehtosen serkku, johtaa ylivoimaisesti torjuntatilastoa 60 torjunnalla. Lehtonen on keskipelaajaksi lyhyt 192 cm, mutta korvaa puuttuvat sentit hyvällä pelinluvulla, liikkeellä ja torjuntatekniikalla. Toisena on Ducksin amerikkalaisvahvistus Keenan Sanders 42 torjunnalla. 

VaLePa pelasi Akaa-Volleyta vastaan lähes unelmapelin. Pelissä nähtiin paljon loistavia yksilösuorituksia, mutta voitto tuli ennen kaikkea joukkueena. Oma syöttö pysyi vaikeana, mutta varmana ja aiheutti Akaan vastaanotolle epävarmuutta. Tämä piti heidän passarinsa liikkeessä ja helpotti VaLePan torjunta- ja puolustuspeliä. VaLePan vastaanotto puolestaan oli huippuluokkaa ja Mikko Esko pystyi harhauttamaan vastustajan torjunnan ja hyökkääjät päättivät pallot esimerkillisesti 65%:n teholla ja vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. VaLePan pelaajat eivät ole hyökkäyspistetilastojen kärjessä, koska pelaajamateriaali on niin laaja ja monipuolinen.  

Akaa-pelistä on vielä nostettava VaLePan joukkueen paikallisuus. Mikko Esko ja Sakari Mäkinen ovat aloittaneet lentopallon VaLePassa. Risto Ruohola on aloittanut Lapin Narvipallossa ja Tihumäen veljekset Huittisissa ja FC-57:ssä. Kaikki ovat kuitenkin nousseet liigajoukkueeseen VaLePan juniorijoukkueiden kautta eli viisi pelaaja seitsemästä on pelannut VaLePan juniorijoukkueissa.

Myös keskiviikon peli joudutaan pelaamaan ilman yleisöä. Haastavassa tilanteessa voi tukea VaLePa lunastamalla tukilipun. Tukilipun lunastaneiden nimi tulee näkyviin Vexve Areenan katsomoon.

X