Joel Laakso ja Ville Järnvall pukkipaitaan

Sakari Mäkisen, Severi Savonsalmen jaTuomas Hautalan sopimukset julkaistiin viime viikolla. Nyt tähän joukkoon saadaan kaksi pelaajaa lisää. Ensi tiistaina julkaistaan lisää pelaajia tulevan kauden joukkueeseen. Risto Ruoholan sopimus jatkuu ensi kaudella ja Mikko Esko teki kaksivuotisen jatkosopimuksen jo talvella.

Joel Laakso passari, s. 1994, 185 cm

Karkkilan Pojissa lentopallon ensi askeleet ottanut Joel Laakso on ehtinyt pelata useita vuosia Mestaruusliigassa. Korson Vedossa Laakso pelasi viisi kautta. Rantaperkiön Iskun jälkeen liigakokemusta on kertynyt Loimussa ja Ettassa. Viime kaudella Laakso pelasi vakuuttavasti Ettan passarina. Nyt hänen tavoitteenaan on kehittyä edelleen. 

– VaLePassa kaikki toiminta on ammattimaista, siksi tänne oli helppo tulla. Olen iloinen, että saan panostaa lentopalloon ja uskon, että kehityn lentopalloilijana tässä ympäristössä. Toivon, että yleisö pääsee taas peleihin ja saamme luotua hienoja urheilutapahtumia!

Päävalmentaja Janne Kangaskokko iloitsee vahvasta passarikaksikosta

– Olen erittäin tyytyväinen, että Joel teki rohkean ratkaisun ja siirtyi pukkipaitojen joukkoon. Tavoitteena löytää kehitystä etenkin fyysisellä puolella. Mikko ja Joel muodostavat hurjan passarikaksikon. Joel tuo kokemuksellaan hurjasti lisäarvoa harjoitteluun ja mahdollistaa myös pelikuorman jakamista. Monipuolinen pelaaja ja ahkera työntekijä, jota joukkue tarvitsee.

Ville Järnvall yleispelaaja s.1999, 189 cm

Ville Järnvall aloitti lentopallon Ylöjärven Ryhdissä isoveljen perässä kuuden vanhana.
Ylöjärveltä hän siirtyi Pälkäneelle, jossa hän pelasi Pälkäneen Luja-Lukossa neljä
kautta. 

Pälkäneen Luja-Lukon manageri Jari Perkiö kokee Järnvallin lähdön menetyksenä, mutta on iloinen, että Luja-Lukon pelaaja ottaa urallaan uusia haasteita.

– Ville Järnvallin lähtö oli luonnollisesti iso menetys Luja-Lukolle ja kirpaisi hetken syvältä, mutta vain hetken. Juuri tämä on meidän strategiamme ydin. Pyrimme auttamaan pelaajia liigatasolle, koska ykkössarja on Pälkäneelle korkein mahdollinen taso. On suuri kunnia, kun meidän koulima pelaaja kelpaa liigaan ja tässä tapauksessa vielä suomalaisen lentopallon kiistattomaan kärkiorganisaatioon. Villelle jos kenelle tämän suo, sillä hän kuului Lukon tukipilareihin usean vuoden ajan ja kantoi aina ylpeänä seuran paitaa.

Myös Järnvall arvostaa kovasti Pälkäneen aikaa.

– Pälkäneellä opin ottamaan vastuuta itsestäni ja omasta tekemisestäni sekä kehityin valtavasti. Halusin tulla VaLePaan, sillä koin, että on aika mennä eteenpäin ja ottaa seuraava askel urallani. Odotan tulevalta kaudelta kokemusta ja kovia treenejä. Tavoitteeni on kehittyä ja olla tärkeä osa joukkuetta.

Janne Kangaskokko näkee Järnvallin kehittymismahdollisuudet. 

– Näin Villen ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten A-junioreiden SM-lopputurnauksessa ja hän jäi mieleen hyvien otteidensa ansiosta. Viime kauden loukkaantumiset veivät varmasti parhaan terän kehittymisestä, mutta tulevan kauden tavoitteena on saada kehityskäyrä jälleen jyrkkään nousuun. Ville on urheilullinen ja fyysinen pelaaja ja hyvä haastaja muille laitureille.

Risto Ruohola, libero, s. 2000, 180 cm

Risto Ruohola aloitti lentopallon Lapin Narvi-Pallossa Raumalla. Juniorina hän siirtyi VaLePaan ensin 2-sarjaan ja sarjanousun myötä 1-sarjaan. Viime kaudeksi hänet nostettiin liigajoukkueen liberoksi. Kova vastuu 20-vuotiaalle, koska joukkueella oli kovat tavoitteet. Ruohola kesti paineet hienosti, tasaisia suorituksia koko kauden ja peli parani kauden edetessä. Tällä hetkellä Ruohola suorittaa varusmiespalvelusta Puolustusvoimien Urheilukoulussa.

– Odotan tulevalta kaudelta, että voidaan pelata ilman koronavirusta. Itse haluan eniten kehittyä vastuun ottamisessa kentällä.

Janne Kangaskokko valmensi Ruoholaa jo VaLePan 2-joukkueessa ja tuntee miehen hyvin. 

– Läpimurtokauden pelannut liberomme. Risto on esikuva kovasta ja määrätietoisesta harjoittelijasta. Terminaattorimaisen asenteen ja suorituslaadun myötä Risto luo vahvan pohjan vastaanotto ja puolustuspelaamiselle. Meni joka osa-alueella eteenpäin edellisellä kaudella ja odotan saman jatkuvan. Risto suorittaa myös asepalveluksen tulevan kauden aikana, mikä luo omat haasteensa harjoitteluun ja peliin valmistautumiseen. 

Mikko Esko, passari, s. 1978, 198 cm

VaLePan kapteeni, neljännen kerran peräkkäin miesten kauden liigapelaajaksi valittu Mikko Esko teki talvella 2-vuotisen jatkosopimuksen VaLePan kanssa jo talvella. Seura halusi tehdä sopimuksen ajoissa, koska Esko on tärkeä pelaaja ensi kauden joukkueen rakentamisessa.

Janne Kangaskokko näkee selkeästi Eskon merkityksen VaLePan pelissä.

– Mielestäni edelleen liigan paras passari. Näkemystä ja kokemusta löytyy enemmän kuin kellään. Elämäntapaurheilija, joka on omaksunut paremmin ja paremmin myös roolinsa nuorien pelaajien mentorina ja esikuvana. Ehdoton joukkueen selkäranka ja tähtipelaaja!

Esko odottaa taas innokkaasti tulevaa kautta. Kokeneena pelaajana hän tietää, että menestyksen tavoittelu vaatii aina kovasti työtä.

– Joukkue vaikuttaa ainakin paperilla erittäin kovatasoiselta ja mahdollisuudet menestymiseen ovat hyvät kotimaan ja ulkomaan kentillä. Mestarien päänahka on aina haluttu, joten meidän täytyy tehdä kovasti töitä, jotta menestys jatkuisi Sastamalassa. Onneksi vaihtuvuutta pelaajissa on ollut melko vähän ja saamme jatkaa sillä samalla asenteella ja työmoraalilla, mikä viimekaudella oli. Odotan myös innolla sitä, kun pääsen pelaamaan uusien pelaajien kanssa! Toivottavasti saadaan taas tulevalla kaudella meidän kannattajat Vexve Areenalle.

X