Antti Ropponen johdatti Hurrikaanin voittoon

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani-Loimaa 1-3 (18-25, 25-23, 22-25, 22-25)

Koulujen talviloman päätteeksi on odotettavissa mielenkiintoinen kamppailu. VaLePan peli on hieman kangerrellut viime aikoina ja vastaavasti Hurrikaanin joukkue on selkeästi ollut nousukunnossa viime peleissä. Hienoa huomata, että katsojat löytävät pikku hiljaa tiensä Vexve Areenan katsomoon. 

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Laakso, Rösler, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cavasin, Ruohola L

Hurrikaani: Välimaa, Suominen, Leinonen, Marttila, Muukkonen, Ropponen, Vuorinen L

Tasaisen alun jälkeen Hurrikaani otti isännän paikan. Joukkueen kovat hypärisyöttäjät onnistuivat. Hurrikaani torjui, vaimensi ja puolusti erinomaisesti. VaLePan hyökkääjät eivät saaneet palloa kuolemaan ja Hurrikaani tappoi jatkohyökkäykset 70 %:n teholla. VaLePan hyökkäysteho lepäsi  Sakari Mäkisen harteilla. Antti Ropponen pelasi unelmaerän 8 pistettä 10 passista ja yksi hirmuinen ässäsyöttö.

Toisen erässä mentiin pitkälle Hurrikaanin niukassa johdossa. Kulminaatiopisteeksi nousi tilanteessa 17-18 VaLePan uhrautuva puolustuspeli pitkässä pallorallissa, joka päättyi Hurrikaanin hyökkäysvirheeseen. Myös seuraavaa pistettä pelattiin pitkään ja Alberto Cavasin päätti pallon kakkospaikan hyökkäyksellä. Nyt myös kotiyleisö heräsi ja peliin saatiin tunnelmaa. Kannustuksen siivittämänä VaLePa taisteli ja erä Sakari Mäkisen hyökkäyksellä kotijoukkueelle. Jiri Hänninen nousi Mäkisen rinnalle päättämään hyökkäyksiä. Hurrikaanin terävimmät Luka Marttila ja Antti Ropponen.

Kolmannessa äärimmäisen tasaisessa erässä ratkaisijaksi nousi Antti Ropponen. Ensin hän peippasi Hurrikaanin johtoon 23-21 ja sen jälkeen kovalla ässäsyötöllä eräpalloon. Se oli sellainen syöttö, ettei sitä voi laskea vastaanottajan virheeksi vaan se oli syöttäjän hyvyyttä. Erä päättyi VaLePan syöttövirheeseen, joita tuli turhan paljon. 

Neljäs erä oli jo vahvasti menossa Hurrikaanille, mutta aloitussyöttönsä kanssa tuskaillut Sebastian Rösler teki hallaa kovilla hypäreillä ja VaLePa nousi tasoihin 20-20. Loppuerässä VaLePalle tuli harmillisesti kaksi suoraa hyökkäysvirhettä ja Hurrikaani nousi ottelupalloon, jonka päätti kukas muukaan kuin Antti Ropponen. 

Otteluisäntä Vexven edustaja Jenni Koski palkitsi ansiokkaasti joukkueiden MVP-pelaajat.

VaLePa Sakari Mäkinen 

Hurrikaani Antti Ropponen

PROLibero Peter Vuorinen Hurrikaani

Usein pelissä tulee seurattua hyökkäyksiä, torjuntoja tai komeita ässäsyöttöjä. Nyt haluan nostaa esille Sakari Mäkisen ja Luka Marttilan erinomaisen pelin luvun ja sitä kautta loistavia puolustuksia molemmille. Lisäksi molemmat vastaanottivat tarkasti, kuten myös VaLePan Hänninen. Hurrikaanin Sakari Välimaa onnistui hyvin passipelissä. 

Pisteet

Mäkinen 20/+12,Hänninen 19/+7,Cavasin 16/+5, Hänninen       

Ropponen 26/+20, Marttila 14/+12, Toiviainen 11/+4

Ässät 3-6, syöttövirheet 18-15, vastaanotto 51% (28%) 49% (19%) Hyökkäys 45%-49%, torjunnat 5-10

Sakari Mäkinen: Oli meiltä kyllä huono peli, ei ole tällaista valmistautumista ollut aikaisemmin. Hurrikaani pelasi hyvin. Syöttöön hävittiin, se on luokaton. Syöttö on ollut vahvuus, mutta nyt ei edes helpot syötö onnistuneet.

Antti Ropponen: Ilo olla tällä hetkellä kentällä ja luotetaan omaan tekemiseen. Tiedettiin mitä pitää tiedä ja pysyttiin suunnitelmassa kiinni.

Janne Kangaskokko: Seesteisempi vaihe meillä menossa tällä hetkellä. Kaksi tappiota tässä takana, yritetään varmistaa kakkospaikka tulevien otteluiden voitoilla. Ajoittain tehtiin niitä asioita, joita oltiin sovittu tehtäväksi.

Jussi Heino: Santeri Välimaa pelasi hyvin ja oli erittäin hyvä esitys, toimi päällikkönä kentällä. Hyvä ottelu ja meilläkin on vielä parannettavaa, mutta pyritään parantamaan vähitellen. Yhteispeliä vielä parannetaan ja ei saa tulla mitään hätää/paniikkia missään vaiheessa niin pystytään noudattamaan sovittuja asioita.

X