VaLePa voittoon laitahyökkäystehoilla ja aloitussyötöillä

Vantaa Lumo Areena on usein ollut vaikea pelipaikka VaLePalle. Tänään Vantaa Ducks tuli peliin vahvasti ja ottelu eteni tasaisesti. Pukkipaitojen erinomaisilla aloitussyötöillä otti ratkaisevan eron. Toinen voiton avain tänään oli VaLePan laitapelaajien kovat hyökkäystehot. 

Vantaa Ducks – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (21-25, 16-25, 20-25)

Aloituskoonpanot
Väänänen, Murray, Seppälä, Kattelus, Vanhanen, Pavisevic, Kulmala L
Esko, Ekman, Leinonen, Franca, Andonovic, Sivula, Pennanen L

Vantaa Ducks tuli hyvin peliin Kalle Katteluksen virheettömällä laitahyökkäyksellä, keskipelaaja Iiro Seppälän sekä vasurihakkurin Milutin Pavicevicin hyökkäystehoilla. Kotijoukkue johti 6-5. Sen jälkeen Aleksandar Andonovic syötti kolme ässää peräkkäin ja kahden pallon jälkeen Jacob Ekman vielä kaksi ässää lisää. VaLePan työskentely syöttöviivan takana olikin tänään poikkeuksellisen murhaavaa, 13 ässää, 9 virhettä.

Toinen ratkaiseva tekijä oli VaLePan laitahyökkääjien erinomaiset tehot: Andonovic 15/+13, Urpo Sivula 14/+11 ja Gabriel Franca 13/+9, kaikkien hyökkäysteho 60% tai enemmän. Mikko Esko pystyi pitämään passitempon tiukkana vaikeistakin paikoista. Andonovic pelasi parhaan pelinsä pukkipaidassa, erinomaisen hyökkäyksen lisäksi 6 ässäsyöttöä. Franca sopii erinomaisesti Eskon pelityyliin ja hän kykenee päättämään hyvinkin nopeita laitapasseja. Miro Leinonen aloitti keskipelaajana pitkän tauon jälkeen. Hän sai tärkeää pelikokemusta. Chase Direito tuli hänen tilalleen kolmanteen erään ja hän on jo tässä vaiheessa kautta kehittynyt selvästi. Jacob Ekmanin tilasto 4 ässää, 8 passista 7 pistettä ja 2 torjuntaa on kova saldo.

Vantaa Ducksin Kalle Kattelus pelasi erinomaisen pelin 14/+10, hyökkäys 60%:n teholla. Hakkuri Pavisevicin viistohyökkäykset olivat parhaimmillaan tehokkaita. Keskipelaaja Iiro Seppälä voi olla tyytyväinen iltaansa. 

MVP-pelaajat
Vantaa Ducks Kalle Kattelus
VaLePa Aleksandar Andonovic

Parhaat pistemiehet
Vantaa Ducks: Kattelus 14/+10, Pavisevic 11/+3, Seppälä 6/+5
VaLePa: Andonovic 15/+13, Sivula 14/+11, Ekman 13/+10

Ässäsyötöt 13-2
Syöttövirheet 7-9
Vastaanotto% 46-51
Hyökkäys% 67-51
Torjunnat 5-3

ProLibero Eetu Pennanen

VaLePan seuraava peli on Vexve Areenalla 14.10. Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Kuva Vantaa Ducks

X