Kyy Yorkin ylpeys maanantaina Sastamalaan

Perjantaina Turkkuuseen

Pekka Palmgrenin bussi starttaa Vammalan linja-autoasemalta perjantaina kello 16.15 kohti Turkua. Siellä vastassa on TUTO-Volley ja pelipaikkana Kupittaan palloiluhalli. Matkan hinta on vain 5 euroa. Lippujen hinnat ovat 16 euroa aikuiset, eläkeläiset, varusmiehet, nuoret 15-20 vuotiaat 12 euroa. Veikkaus-kortilla tai Veikkauksen mobiilikortilla tähän peliin pääsee 2 katsojaa yhden hinnalla. Edun saa, kun näyttää korttia lipunmyynnissä. Ennakkoilmoittautumiset hanna@valepa.fi.

VaLePa Sastamala Tampere – Kyky-Betset ma 26.2. klo 18.30 Vexve Areena. Otteluisäntä Länsi-Suomen Metsätilat.

Maanantaina pelataan runkosarjan viimeinen kotipeli. Ottelu on myös Ruudun studiopeli, joten puitteet pelissä ovat tavallista hienommat. Lentopallokausi 2023-2024 on ollut poikkeuksellisen tasainen. Kyyjärven Kyky-Betset on ollut yksi niistä joukkueista, jotka ovat nostaneet tasoaan huomattavasti aiempaan verrattuna. Joukkue on ollut erityisen kova kotisalissaan. Viime peleissä on käyty kovia kamppailuja myös vieraskentillä. Loimu ja Tiikerit voittivat kotonaan kyyjärveläiset vaivoin 3-2 ja Savo Volleykin menetti erän. Kotona on tullut viimeksi 3-0 voitto Hurmoksesta ja 3-1 voitto Vantaa Ducksista.

Kyky-Betset pelasi edellisen Vexve Areenalla 14.1., reilu kuukausi sitten.  Kaksi muutosta joukkueen pelaajistoon on tullut sitten viime vierailun. Romans Sauss loukkaantui helmikuussa eikä ole sen jälkeen ollut mukana kokoonpanossa. Vastaavasti Sodankylän Tähti-Volleyssa lentopalloilun aloittanut keskipelaaja Atro Berg on kuntoutunut loukkaantumisen jälkeen aloituskuusikkoon.

Muuten Kyky-Betsetin avainpelaajat ovat edelleen samat kuin edellisessä kohtaamisessa, joten nostetaan heidät edelleen esittelyyn. 

#17 Renars-Pauls Jansons s.-02198 cm, hakkuri

Jansins kuuluu Mestaruusliigan hakkurieliittiin. Erittäin ponnistusvoimainen Jansons on tehnyt pelipaikallaan kovaa jälkeä. Hän johtaa +/- tilastoa 369 pisteellä. Toisena olevan Oskari Keskisen +/- luku on 275. Jansons teki tammikuussa Tiikerit-pelissä 70 passista 46 pistettä, mikä lienee Mestaruusliigan kaikkien aikojen piste-ennätys. Ennen Kyyjärvelle tuloa Jansons ehti pelata kaksi kautta Belgiassa Aalstin joukkueessa.

#14 Aivars Petrusevic s.-84, 191 cm, yleispelaaja

Petrusevics on joukkueen kolmas latvialainen pelaaja. Hän tuli VaLePaan ja Suomeen 2010 ja on siitä asti viihtynyt Suomessa, kahta Romanian kautta lukuun ottamatta. Tuntuu, että Petrusevic pelaa parasta kauttaan ja varsinkin hyökkäys- ja aloitussyöttöpeli on ollut tehokasta.

#10 Joel Laakso s.-94, 185 cm passari 

Laakso ei ole Latviasta vaan Karkkilasta. Hän pelasi kaksi edellistä kautta pukkipaidassa ja Vexve Areena on hänelle tuttu paikka kahden kauden ajalta. Laakso on tunnettu analyyttisestä lähestymisestä passipeliin ja kuviot on jo etukäteen tarkkaan harkittu.

#12 Joel Andersson, s. -00, 186 cm, libero 

on joukkueen ruotsalainen maajoukkuelibero. Hän on erinomainen vastaanottaja, mutta hänen erityisosaamisensa on vikkeläjalkainen puolustuspeli. 

VaLePasta esittelyssä

#4 Aleksandar Andonovic  s. -97, 197 cm, yleispelaaja, Länsi-Suomen Metsätilat 

Aleksandar Andonovic on pääasiassa pelannut kotimaassaan Serbiassa, mutta viime kaudella hän edusti turkkilaista Istanbul BBSK-seuraa. Andonovic tuo joukkueeseen monipuolisuutta ja hyökkäysvoimaa. Hän on hyvä joukkuepelaaja, joka löytää nopeasti oman paikkansa joukkueessa.Andonovic on kärsinyt loukkaantumisista kauden aikana. 

#14 Gabriel Henrique Silva Franca s. -96, 195 cm, yleispelaaja 

Brasilia on vuosikaudet ollut lentopallon huippumaa. On ollut hienoa saada pelaaja tuosta lentopallokulttuurista. Tämä on Francalle neljäs kausi Brasilian ulkopuolella, joista yksi Espanjassa ja yksi Kroatiassa, joten sopeutuminen Sastamalaan on sujuvaa. Francan nopeatempoiset hyökkäykset ovat ihastuttaneet kauden aikana katsojia, ja peliotteet ovat parantuneet kauden aikana.

X