Hyvä on hiihtäjän hiihdellä ja katsojan kohdata kaverit

Olemme saaneet nauttia Pirkanmaan talvilomaviikolla loistavista ulkoilukeleistä. Luonto on meille tärkeä rauhoittaja, varsinkin nyt, kun uutiset Ukrainan tapahtumista täyttävät eri tiedotusvälineet. Sosiaalinen kanssakäyminen on meille myös tärkeää. Lähes kaksi vuotta sitten voimaan tulleet koronarajoitukset leikkasivat merkittävästi ihmisten tapaamisia ja mahdollisuuksia osallistua tilaisuuksiin. Nyt maaliskuun alusta rajoitukset ovat poistuneet. Toki hygieniaohjeita kehotetaan noudattamaan edelleen. 

Ihmiset ovat vähitellen löytäneet tiensä myös ottelutapahtumiin seuraamaan pelejä, mutta myös yhdessäolo ja ihmisten tapaaminen on tärkeää. Upouusi, ehkä Euroopan modernein jäähalli, Nokia Arena on moneen otteluun kerännyt yli 10 000 katsojaa. 

Tänään on erinomainen mahdollisuus kotikonnuilla Sastamalassa nauttia huippupelistä sen jännityksestä ja loistavista suorituksista erinomaisissa olosuhteissa Vexve Areenalla. Mutta yhtä tärkeää on, että pääsee jälleen tapaamaan tuttuja iloisessa ympäristössä ja vaihtamaan ajatuksia. Nähdään ehtoolla pelisä!

Vastustajana illan ottelussa on meidän rakas paikallisvastustajamme Hurrikaani-Loimaa, jonka kanssa on käyty monta ikimuistoista ottelua vuosien varrella. Tervetuloa tänään Vevxe Areenalle nauttimaan, viihtymään ja tapaamaan! Otteluisäntänä on VaLePan monivuotinen pääyhteistyökumppani Vevxe Oy. Ottelu alkaa klo 18.30.

Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kiinteistöjen, kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vaativiin sovelluksiin kehitetyt venttiili- ja verkoston ohjausratkaisut mahdollistavat siirtymisen hiilivapaaseen tulevaisuuteen. Vexve toimittaa tuotteita yli 70 maahan ja työllistää 180 henkilöä tehtailla Sastamalassa ja Laitilassa. (Vexve on osa kansainvälistä Vexve Armatury Groupia.)

Otteluennakko

Kovassa nousukunnossa oleva Hurrikaani haastaa VaLePan

Hurrikaani teki kesällä joukkueeseen vahvan nuorennusleikkauksen, kun kokeneet yleispelaajat Eemeli Kouki ja Niklas Seppänen eivät enää jatkaneet joukkueessa. Tilalle tulivat Maskun Katajan kasvatti, vuonna 2003 syntynyt Luka Marttila ja Aleksi Muukkonen, s. 2002. Muukkonen valittiin viime kauden jälkeen Mestaruusliigan läpimurtopelaajaksi. Hän siirtyi täksi kaudeksi Ettasta Hurrikaaniin ja pelipaikka on vaihtunut hakkurista yleispelaajaksi. Luka Marttila on tehnyt todella vahvaa läpimurtoa yleispelaajan tontilla ja kamppailee vahvasti vuoden läpimurtopelaajan tittelistä. Näiden nuorten miesten ennakkoluulottomia otteita kannattaa seurata hyvin tarkasti.

Joukkueessa on muitakin nuoria tulevaisuuden pelaajia. Välimaan passariveljeksistä nuorempi 21-vuotias Santeri Välimaa vastaa joukkueen pelinrakentelusta. Kolmannen polven lentopalloilija Miro Leinonen on 205 cm pitkä, varsin lupaava keskipelaaja. Leinosen isoisä Olavi ”Letku” Leinonen oli aikanaan Suomen ensimmäinen lentopalloammattilainen ja isä Sami pelasi lähes 500 liigaottelua, osan niistä myös VaLePassa. Leinonen kamppailee peliajasta tasapäisesti Aleksi Kaatrasalon ja Mikko Suomalaisen kanssa. Liberon paikasta kisaavat Peter Vuorinen ja Lauri Vanhanen. Joukkueen hakkuri Antti Ropponen on vuosikausia aiheuttanut harmaita hiuksia VaLePan puolustukselle ja torjunnalle. 

Myös VaLePan joukkueessa on nuoria pelaajia. Molemmat hakkurit Matias Tihumäki ja Alberto Cavasin ovat syntyneet 2001. Myös tuore vahvistus Sebastian Rösler on 2001 syntynyt ja Severi Savonsalmi on vuoden vanhempi kuten myös libero Risto Ruohola. Kokemusta VaLePassa edustavat nuoresta iästään huolimatta Sakari Mäkinen ja Jiri Hänninen. Passari Joel Laakso on joukkueen kokeneimpia pelaajia, sillä hän pelasi ensimmäisen liigapelinsä 17-vuotiaana 2011. Ja tietenkin Mikko Esko on se kaikista kokenein, ensimmäinen liigapeli oli myös 17-vuotiaana 1995.  

X