Vexve Areenan ovet avautuvat lauantaina

Ilouutinen kaikille lentopallon ja VaLePan ystäville, mutta ennen kaikkea pelaajille, jotka ovat kovasti kaivanneet kotiyleisöä! Aluehallintovirasto (Avi) on tänään päättänyt, että 5.2. alkaen saa taas Pirkanmaalla ottaa yleisöä tapahtumiin. Päätöksen mukaan henkilömäärä on korkeintaan 50 % kyseisessä tilassa sallittujen henkilöiden enimmäismäärästä. Tämä riittää hyvin Vexve Areenalla ja kaikki halukkaat mahtuvat sisään. Edelleen suositellaan maskin käyttöä ja että pidetään kiinni hygieniakäytännöistä. 

Tervetuloa Vexve Areenalle lauantaina 5.2.2022 klo 17.00 otteluun

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks. Otteluisäntänä Heinon Leipomo
Pelissä myynnissä Heinon Leipomon huippu hyvää Saaristolaisleipää! 

 Vantaa Ducks, ennen Korson Veto, on vuosikaudet tehnyt pääkaupunkiseudulla vallan kunnioitettavaa lentopallotyötä. Lentopallolle lajina on erittäin tärkeää, että Mestaruusliigassa on joukkue pääkaupunkiseudulta, siitä kiitos kaikille Ducksin taustatoimijoille seuran eteen tehdystä työstä. Toinen kunnioitettava asia on, että Ducks on vuodesta toiseen hionut pääkaupunkiseudun junioreista liigatason pelureita.  

Vantaa Ducks aiheutti joulukuussa VaLePalle kirveltävän tappion. Ducks on varsin potentiaalinen joukkue. Joukkue on keski-iältään nuori.  Heistä kesällä 20-vuotta täyttävä yleispelaaja Ville Kattelus on kauden mittaan noussut aloituskuusikkoon. Villen veli Kalle Kattelus on palannut pitkän tauon jälkeen kokoonpanoon. Passari Joona Väänänen on kaudella kerännyt paljon kehuja. Ducksin kimmoisa hakkuri Alek Rastamo on noussut tällä kaudella isoon rooliin ankkojen pelissä, mutta myös keskihyökkäyksen uhka pitää VaLePan torjujat hereillä.

Vantaa Ducksin keskitorjujat tuovat hyvän haasteen VaLePan hyökkääjille ja passarille, sillä heillä on torjuntatilaston kärkipaikat. Lauri Lehtonen, takavuosien maajoukkuekeskarin Jukka Lehtosen serkku, johtaa ylivoimaisesti torjuntatilastoa 86 torjunnalla eli lähes 3,5 torjuntaa peliä kohden. Lehtonen on keskipelaajaksi lyhyt 192 cm, mutta korvaa puuttuvat sentit hyvällä pelinluvulla, liikkeellä ja torjuntatekniikalla. Toisena on Ducksin amerikkalaisvahvistus Keenan Sanders 53 torjunnalla.

Vexve Areenalla nähdään mielenkiintoinen keskipelaajien kamppailu. Tammikuussa joukkueeseen liittynyt Sebastian Rösler tekee ensiesiintymisen kotiyleisön edessä. Rösler on vahva hyökkäyksessä ja myös aloitussyöttö lähtee kovaa. Severi Savonsalmi on näyttänyt viime peleissä vahvaa nousukuntoa. 

X