VaLePa Suomen Cupin finaaliin

Suomen Cupin välierä
VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-0 (25-16, 25-16, 25-21)

Voitolla VaLePa varmisti paikkansa Suomen Cupin finaaliin, jotka pelataan Kaupissa. 18.1. 2020 pelataan naisten finaali ja 19.1. miesten finaali. VaLePan vastustaja ratkeaa otteluparissa Hurrikaani- Savo Volley. Joka tapauksessa miesten finaalissa kohtaavat kaksi huippujoukkuetta. Naisten puolella LP Viesti on jo varmistanut paikkansa finaaleihin. Vastustaja tulee otteluparista LiigaPloki- LP-Vampula. Lipunmyynti on avautunut tänään osoitteessa www.seat4.me. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Mikko Esko, Mikko Karjarinta, David Pettersson, Niko Suihkonen, Ilari Toimela, Mikko Oivanen, Aleksi Mutka L
Hurmos: Tuomas Karjalainen, Bjarne Huus, Eugene Stuart, Petter Østvik, Juho Kaunisto, Mikko Räsänen, Ville-Erik Tarkiainen L

Molemmat joukkueet tekivät pelissä omilla virheillä suuren määrän pisteitä vastustajalle. Pukkipaidat pääsivät ottelun alussa helposti johtoon ja pelaajien oli vaikeaa pitää fokusta pelissä ja huippusuorituksissa. Niinpä VaLePa teki poikkeuksellisen paljon virheitä aloitussyötöissä ja hyökkäyksissä kahteen ensimmäiseen erään. Kotijoukkue oli kuitenkin niin paljon tehokkaampi hyökkäyksissä ja torjunta-/puolustuspelissä, että erävoitot lohkesivat helposti. 

Kolmannen erän alku olikin sitten pukkipaidoille vaikea. Hurmos tarttui mahdollisuuteen ja Petter Østvik onnistui syöttövuorollaan ja vieraat karkasivat 13-8 johtoon. VaLePa heräsi peliin mukaan ja nousi tasoihin 18-18. Pari palloa ennen nähtiin iloinen hetki. Olli Kunnari tuli vaihdosta kentälle. Oikealla sijoittumisella hän sai kurkotettua kaksi puolustuspalloa peliin, yksi täydellinen vastaanotto ja vielä lopuksi hyökkäyspiste. Urheilutermein, tästä on hyvä jatkaa. VaLePa käänsi erän lopulta 25-21.

Parhaat pistemiehet
Oivanen 17/+10, Suihkonen 11/+5, Karjarinta 8/+5
Louhela 8/+1, Østvik 6/+2, Räsänen 7/-3

VaLePa tiedotus: Mauri Esko
Kuvat: Hannu Moilanen

X