VaLePan torjunta söi Ducksin voitonmahdollisuudet

Hienoa päästä taas lentopallopeliin, jossa yleisö pääsee kannustamaan pelaajia hyviin suorituksiin. Tästä nauttii yleisö, tästä nauttivat pelaajat. Edellisestä yleisöpelistä Vexve Areenalla on peräti 83 vuorokautta. Yleisö tuli vielä tänään vähän varovaisesti paikalle, 225 katsojaa, mutta tästä on hyvä aloittaa yleisöpelit. Pallovuoron hoitivat tänään F-juniorit antaumuksella. Kovasti se junioreita jännitti, mutta C-juniorit olivat heillä tukena ja kaikki sujui loistavasti.

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-18, 25-21, 25-15)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Laakso, Rösler, Savonsalmi, Hänninen, Mäkinen, Tihumäki, Ruohola L
Ducks: Väänänen, Sanders, Lehtonen, K. Kattelu, V. Kattelus, Rastamo, Vuorinen L

Joel Laakso pelasi tänään vanhaa seuraansa vastaan. Hän on Karkkilan Poikien kasvatti, mutta aikuisten sarjoissa Laakson peliura on alkanut Korson Vedon riveissä, liigassa kaudet 2012-2016. Laakso pelasi hienosti, hyvän passipelin lisäksi huippukohtana ensimmäisen erän loistokas puolustuspallo suoraan pisteeksi. 

Ottelu alkoi liigan torjuntakuninkaan Lauri Lehtosen torjunnalla, mutta sen jälkeen VaLePan torjuntapeli söi Ducksin mahdollisuudet hyökkäyspelissä. Severi Savonsalmi ja Matias Tihumäki ottivat torjunnat, mutta lisäksi useita vaimennuksia. Jiri Hännisen pahat aloitussyötöt hankaloittivat Joona Väänäsen pelinrakentelua. VaLePa karkasi nopeasti 7-1 johtoon. Ducksin  tuplavaihto ei auttanut ja VaLePa piti johdon erän loppuun asti. VaLePan uusin vahvistus Sebastian Rösler teki tilanteessa 10-3 ensimmäisen pisteensä näyttävällä viistohyökkäyksellä. 

Ensimmäisen erän lopussa Ducks kavensi Ville Katteluksen syöttövuorolla VaLePan johtoa ja Ducks jatkoi samaan tahtiin toisen erän alussa. Vantaalaiset johtivat 7-4 osin kotijoukkueen virheiden johdosta. VaLePa kokosi hienosti rivinsä ja siirtyi Sakari Mäkisen kutospaikan lyönnillä ensimmäisen kerran johtoon 15-14. Mäkinen oli erässä VaLePan hahmo ja päätti erän näyttävällä rajalyönnillä nelospaikalta. Matias Tihumäen aloitussyötöt ratkaisuhetkillä olivat tärkeitä erävoitossa. Tilanteessa 22-20 Ducksin vastaanotto nosti syötön vastapalloksi ja seuraava syöttö oli ässä. Ducksin tehokkaimmat olivat Alek Rastamo ja Lauri Lehtonen. 

Kolmas erä oli ensimmäisen erän toisinto. VaLePan torjuntapeli vei terän Ducksin hyökkäyksiltä, Tihumäki kaksi torjuntaa, Mäkinen yksi ja kotijoukkue 7-2 johtoon. Loppuerä oli selkeää pukkipaitojen hallintaa eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

VaLePan pelin ilonaiheena oli onnistunut torjuntapeli. Mäkinen, Tihumäki ja Savonsalmi ottivat kolme torjuntaa. Savonsalmi ja Rösler onnistuivat hyvin hyökkäyspelissä. Heinon Leipomo valitsi Sakari Mäkisen parhaaksi ansiosta, torjuntojen lisäksi tarkka vastaanotto ja tehokas hyökkäyspeli, vain yksi suora virhe.

Ducksin vastaanotto jäi vaatimattomaksi eikä hyökkääjillä ollut sen jälkeen aseita ohittaa VaLePan torjuntaa. Lisäksi pukkipaitojen puolustuspeli toimi hyvin. Katteluksen veljekset Kalle ja Ville tekivät eniten pisteitä, Kalle oli hivenen tehokkaampi.

VaLePa: Mäkinen 16/+10, Hänninen 13/+7, Savonsalmi 9/+8
Ducks: Kattelus K 8/+2, Kattelus V 8/-1, Lehtonen 6/+4

MVP:t 
VaLePa: Sakari Mäkinen
Ducks: Kalle Kattelus

ProLibero Risto Ruohola

Ässät 5-2, syöttövirheet 17-10, vastaanotto% 50 (26)-39 (18), hyökkäys% 55-32, torjunnat 10-6

Kalle Kattelus: 3-0 tulokseen ei voi koskaan olla tyytyväinen, mutta peli oli parempaa kuin viimeksi pelatessa. Tiedettiin, että Vexvellä VaLePa syöttää vahvasti. Jatkossa pitää saada kovuutta hyökkäyksiin.

Sakari Mäkinen: Haluttiin tiistai ja keskiviikon pelin jälkeen näyttää, että ollaan pirteämpi porukka ja ainahan se sytyttää, kun saa yleisö olla paikalla. Tunnelma on ihan erilainen ja itsekin syttyy paljon paremmin.

Juho Rajala: Pettynyt 3-0 tappioon. Hyökkäyspuolelle pitää saada lisää vaihtoehtoja, mutta paljon on positiivistakin pelissä ja pitkästä aikaa yleisö paikalla.

Janne Kangaskokko: Kyllä oli sovittu, että Laakso pelaa, meillä on kaksi hyvää passaria. Selkeä tasonnosto viime viikon otteluista ja tärkeää oli löytää itseluottamus omaan pelaamiseen.

Kuvat Hannu Moilanen

X