Pukkipaidat voittoon uudistunein voimin

VaLePa Sastamala Tampere – Team Lakkapää 3-0 (25-22,25-20,25-18)

Yleisö saapui peliin odottavin tunnelmin, koska kotijoukkue on haastavan tilanteen edessä. On pystyttävä nopeasti pyyhkimään pois Mestarien liigan Soligorsk tappion pettymys. Lakkapää on parantanut otteitaan viime peleissä ja joukkueen miehistö on laadukkaampi, mitä sarjataulukko näyttää. Varmasti Pohjan pojat haastavat tosissaan pukkipaidat.

AloituskokoonpanotVaLePa:
Esko, Pettersson, Karjarinta, Toimela, Suihkonen, Nikula, Mutka L 

Lakkapää: Sippola, Kovac, Hautala, Koskela, Korhonen, Fathers, Manoogian L

Ennakko-odotuksissa ei ollut aivan huippupeli, koska Lakkapää majailee sarjan hännillä. Otteluiltaan saatiin monia iloisia asioita. VaLePan kokoonpanossa oli peräti kolme uutta pelaajaa kuin torstai-illan europelissä. Hakkuri Aaro Nikula, keskitorjuja Mikko Karjarinta ja yleispelaaja Ilari Toimela. Ehkä tästä johtuen kotijoukkue sai yleisöltä kauden parasta kannustusta. Hienoa oli myös, että kaikki nuoret miehet onnistuivat. Onneksi yleisö ymmärsi tulla paikalle runsaslukuisesti, 589 katsojaa. Lakkapää innostui pelaamaan kauden parasta peliään.

Ensimmäinen erä eteni niukassa Lakkapään johdossa. 22-21 tilanteessa Suihkonen vastaanotti hienosti ja hyökkäsi pisteen kutospaikalta. Seuraavaksi Suihkonen otti torjuntapisteen Fathersista. Erän päätti Nikula Suihkosen hyvästä pitkän matkan passista.

Toisessa erässä Lakkapää otti selvän johdon ja johti vielä 20-17. 19-20 tilanteessa Nikula asteli syöttöpaikalle ja pysyi siellä erän loppuun. Someron mies syötti kovia ja hyvin sijoitettuja hypäreitä eikä Lakkapää onnistunut saamaan palloja hyökättäväksi. Erä päättyi Eskon päättämään vastapalloon.  

Kolmas erä eteni sitten alusta loppuun pukkipaitojen komennossa. 

Aaro Nikula 16/+10 pelasi loistavan pelin. Hän ratkaisi syötöillä toisen erän ja syötti muutenkin joukkueesta eniten, hyökkäysprosenttikin 62. Mikko Karjarinta teki toiseksi eniten +pisteitä 9/+8, näistä 3 torjunnoilla. Niko Suihkonen kantoi hyvin vastuunsa kentällä kokeneempana pelaajana.

Regan Fathers kantoi Lakkapään hyökkäysvastuuta 16/+5. Jakub Kovac ei suotta johda torjuntatilastoa, 4 torjuntaa. Matias Korhonen väläytteli kovia hyökkäyksiä.

Otteuisäntä Vexve palkitsi parhaina VaLePan Mikko Karjarinnan ja Lakkapään Niko-Matti Koskelan

Niko-Matti Koskela: Ei ollut mitään erityistä tekijää, miksi hävittiin. Vaihtelee ottelusta toiseen, mikä osa-alue toimii. Pyritään tekemään kaikkia asioita paremmin.

Mikko Karjarinta: Tänään onnistuimme hyvin. Ja oma hyökkäys ja torjunta toimi hyvin. Europelin jälkeen pelit jatkuvat ja paljon on pelejä tulossa.

Henri Tuomi: Osa jätkistä pelasi kauden parhaan pelinsä tänään. Pitää vain tehdä enemmän töitä, kehittyä yksilöinä ja joukkueena. Erien lopuissa emme pystyneet pitämään omaa tasoamme.

Janne Kangaskokko: Vaikea oli tähän peliin lähteä torstain pelin jälkeen. Nuoret miehet pelaavat hyvin, kun pääsevät tuosta alkujäpittämisestä ohitse. Fokus oli suhteellisen hyvin pelissä ja toisen erän nousu osoittaa tiettyä henkistä vahvuutta. Kannustus kuului hyvin ja hyvä meininki on hallissa ollut tällä kaudella. Lisää tätä!

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Nikula16/+10, Suihkonen 11/+1, Karjarinta 9/+8
Lakkapää: Fathers 16/+5, Kovac 10/+5, Korhonen 9/+2

LähiTapiola pisteet: 
3 Nikula
2 Karjarinta
1 Esko
PROLibero Mutka

Hannu Moilasen kuvia

X