Hurmos maksoi VaLePalle kalavelkoja

VaLePa otti selkeän 3-0 voiton joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Hurmoksesta Vexve Areenan juhlapelissä. Tänään kotisalissaan erinomaisesti pelannut Hurmos maksoi kalavelkoja ja otti historiansa ensimmäisen voiton.

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (18-25, 25-20, 25-22, 25-21)

Aloituskokoonpanot

Hurmos: Haapakoski, Niinivaara, Härkönen, Marttila, Räsänen, Häyrinen, Hakkarainen L

VaLePa: Laakso, Ekman, Karjarinta, Allik, Bonin, Sivula, Pennanen L

Ensimmäinen erä oli selkeää pukkipaitojen hallintaa. Vastaanotto toimi loistavasti ja Joel Laakso pääsi rakentamaan peliä hyviltä paikoilta. Ben-Simon Bonin pelasi erinomaisen erän, vain yksi syöttövirhe, vastaanotto 50% ja hyökkäys 80%. Eetu Pennasen vastaanotto 100% ja täydelliset 75%.

Toisen erän alun jälkeen pelin kulku muuttui. VaLePan syöttö helpottui ja Niko Haapakoski pääsi pyörittämään peliä koko materiaalin laajuudella. Haapakoski pelasikin erinomaisen ottelun ja kaikki pelaajat saivat hyökkäysvastuuta. VaLePan hyökkäyspelissä hakkuri Urpo Sivula jäi vähän yksin hyökkäyspelissä. Jiri Leinonen tuli toisessa erässä VaLePan kokoonpanoon ja Severi Savonsalmi neljänteen erään. Vaihdotkaan eivät muuttaneet pelin kulkua ja Hurmos otti ansaitusti 3-1 voiton.

Alla on Hurmoksen oma raportti ottelusta. Tilasto pisteistä ei pidä paikkaansa. Tässä pelaajien koko pelin pisteet.

Hurmos: Häyrinen 24/+17, Marttila 13/+4, Niinivaara 9/+6

VaLePa: Sivula 24/+11, Bonin 9/+3, Allik 8/+1

Hurmokselle historiallinen voitto – VaLePa nurin Joensuussa

Karelian Hurmos ja VaLePa kohtasivat toista kertaa vajaan viikon sisään, tällä kertaa Joensuussa. Hurmoksella oli revanssin paikka maanantaina Sastamalassa kärsityn tappion jälkeen ja VaLePa:lla oli tähän sanansa sanottavana.

Ensimmäisessä erässä VaLePa vei peliä melko lailla täysin. Timanttinen vastaanotto antoi passari Joel Laaksolle kaikki mahdolliset avaimet käteen, ja vieraiden hyökkäys toimikin tehokkaasti. Hurmoskin hyökkäsi kyllä hyvin, mutta vastaanoton takkuillessa vaihtoehdot jäivät vähiin. Eetu Häyrinen pelasi erinomaisen erän tehoilla 6/+5, mutta jäi melko lailla yksin tehojensa kanssa. Hurmoksen neljä syöttövirhettä eivät myöskään helpottaneet kotijoukkuetta, ja VaLePa voitti erän selvin lukemin.

Toisen erän alussa Hurmos oli vielä purjeessa ja VaLePa johti 5-2. Tästä eteenpäin pelin suunta kääntyi noin 180 astetta ja Hurmos otti sen roolin, mikä kotijoukkueelle Joensuussa kuuluu. Vastaanottoon tuli tarvittavaa rauhallisuutta ja Häyrisen lisäksi pisteitä takoivat Janne Marttila ja Nuutti Niinivaara. Hurmoksen torjunta piti myös erinomaisesti johtotähtenään passari Niko Haapakoski, joka otti kaksi koppia. VaLePa:n sortuessa vielä virheisiin merkittiin erävoitto kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen vakuuttava Hurmos. Vastaanotto toimi virheettömästi, hyökkääminen oli erittäin tehokasta ja peli kulki kokonaisuudessaan hyvin. Häyrinen tuikki ykköstähtenä kuudella pisteellä, kolmeen ylsivät Marttila, Niinivaara ja Petteri Härkönen. Pisteiden makuun pääsi myös libero Tatu Hakkarainen puolustuspallon pudotessa ValePa:n kenttään. Tähtihetkiin lukeutui myös Härkösen yksi torjunta, jonka jälkeen Hurmos tuuletti jo pistettä ja VaLePa saikin pallon varmistettua. Hurmos voitti pallon kuitenkin hetkeä myöhemmin ja tunnelma oli katossa. VaLePa:n yksinäinen sankari oli hakkuri Urpo Sivula, joka ei kuitenkaan saanut riittävästi tulitukea. Erävoitto kirjattiin kotijoukkueelle.

Neljännessä erässä Hurmoksen vastaanotto nousi vieläkin paremmalle tasolle VaLePa:n ollessa kyseisellä osa-alueella vastaavasti vaikeuksissa. Järkevä ja ennen kaikkea monipuolinen hyökkäyspeli antoi Hurmokselle mahdollisuuden hallita kentän tapahtumia ja niin myös tapahtui. Onnistujia löytyi koko joukkueellinen Häyrisen johdolla, eikä VaLePa kyennyt enää nousemaan voittokamppailuun. Vieraiden loppukiri alkoi auttamatta liian myöhään, ja lopulta Häyrinen naulasi torjunnan käsistä Hurmokselle seurahistorian ensimmäisen voiton VaLePa:sta virallisessa ottelussa.

”Kaksijakoinen fiilis. Eka erä aloitettiin aika hyvin ja pelattiin aika maltilla. Sitten alkoi tulla malttamattomuutta ja mentiin pallojen edelle. Pitää pelata yksi pallo kerrallaan ja loppuun asti. Kaikki kunnia Hurmokselle, oli nälkäisempi porukka. Tyydyttiin vähän siihen ensimmäiseen erään, olisi pitänyt kiristää vauhtia ja pitää fokus. Näin tänään” analysoi VaLePa:n MVP:nä palkittu Sivula.

”Ensimmäisessä erässä kyllä katseltiin kun kaveri syötti hyvin, ei saatu vastaanotolla mitään aikaan. Sen jälkeen saatiin onneksi käännettyä peli ja oli hyvää omaa tekemistä. En usko, että hirveästi mikään muuttui maanantaista, toki kotisali on aina kotisali. Vähän parannettiin joka osa-aluetta” tiivisti Hurmoksen MVP Haapakoski.

”Me lopetettiin oman tyylinen pelaaminen kuten aggressiivinen hyökkääminen toisessa erässä. Kun tuli tiukempi paikka, niin Upi jäi vähän yksin hyökkäyksessä. Hurmos levitti paremmin peliä. Ei pysynyt kärsivällisyys. Pelaavat miehet oli suurin piirtein päätetty etukäteen. Ei meidän joukkueelle ole väliä ketkä pelaa, joka paikalle on hyviä äijiä” sanaili VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

”Harmitti ensimmäinen erä, ei pystytty toteuttamaan mitä piti. Vähän yliyritettiin ja unohdettiin sovitut jutut vähän niin kuin maanantaina. Pelaajat ottivat hyvin vastuuta, tehtiin yksinkertaisia asioita ja rauhoitettiin peliä. Vastaanotto parani alun jälkeen, se helpottaa tietysti pelaamista. Pieni petraus pitää saada siihen, että pystytään toteuttamaan sovittuja asioita heti alusta lähtien. Osattiin odottaa, että kokoonpano vaihtuu, mutta opeteltiin kaikki 12 pelaajaa. Matiaksen onnistuminen lämmittää, yleispelaajaosasto on tosi tasainen ja kiva nähdä, että uusi kaveri tulee kehiin ja auttaa voittamaan. Tunnelma oli hyvä, hieno kotiyleisö” tuumi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

Hurmoksen kotiotteluputki jatkuu viikon kuluttua. Lauantaina 3.12. Joensuuhun saapuu Vantaa Ducks, jonka Hurmos voitti edellisessä kohtaamisessa suoraan kolmessa erässä. VaLePa:n matka jatkuu Joensuusta hieman länteen, kun se pelaa Siilinjärvellä Savo Volleytä vastaan sunnuntaina.

Karelian Hurmos – VaLePa 3-1
18–25, 25–20, 25–22, 25–21
Koti:Häyrinen 12/+7, Marttila 8/+5, Niinivaara 4/+2
Vieras:Sivula 12/+8, Bonin 6/+1, Allik 5/+3

Ässät: 6-2
Syöttövirheet: 17-14
Torjunnat: 9-8
Hyökkäys%: 49-47

Joukkueiden MVP:t
Niko Haapakoski, Hurmos
Urpo Sivula, VaLePa

PROlibero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Yleisöä: 407

OTTELUTILASTO

X