Kello 11 Tampereen Keskustorilla Pulkkinen/Vainio – Pulkkinen/Topio aloittavat biitsin SM-viikonlopun

Tässä Toni Flinkin ennakot päivän peleistä. Tervetuloa Keskustorille, katsojille on huippupelien lisäksi tarjolla kahvia, makeaa ja suolaista. Bar VaLePa on myös paikalla. Ja vaikka pelataan Suomen mestaruuksista, peleihin on vapaa pääsy.

Perjantain otteluohjelma beach volleyn SM-finaaleissa

Neljännesvälierät
PE 11.00 (Ottelu 1) Samu Pulkkinen / Samuel Vainio [8] – Teppo Pulkkinen / Pyry Topio [5]

 • Pulkkinen / Vainio oli U22 EM-turnauksessa 25:s. Kaikkiaan he ovat pelanneet yhdessä kolmet junioreiden arvokisat. Tämän kesän SM-osakilpailuista he ovat pelanneet vain Kalajoen, jossa olivat yhdeksäs.
 • Teppo Pulkkinen on nelinkertainen SM-mitalisti (2018-2022) ja Pyry Topio kolminkertainen (2018-2021). SM-finaaliturnaus on heidän ensimmäinen yhteinen. Kauden aiemmista SM-osakilpailuista heillä on Hyvinkäältä kolmas, Kalajoelta viides ja Sastamalasta yhdeksäs tila. Helsingin FIVB Futuresissa pari oli 17:s, Viime vuoden SM-finaaleissa Pulkkinen oli Pekka Piipon kanssa pronssilla.
 • Teppo Pulkkinen on Samu Pulkkisen kummisetä.

PE 12.15 (Ottelu 2) Veeti Viljamaa / Aleksi Hänninen [6] – Joona Manninen / Vili Manninen [7]

 • 17-vuotias Viljamaa ja 18-vuotias Hänninen ovat miesten turnauksen kuopukset. Viljamaa edustaa Suomea U20 ja U18 EM-kisoissa, Hänninen Viljamaan parina U18 kisoissa. Helsingin FIVB Futuresissa kaksikko oli 13:s. Aiemmissa kesän SM-osakilpailuissa pari oli Kalajoella viides. Hänninen pelasi Sastamalassa Valtter Pennasen kanssa viidenneksi ja Viljamaa Aleksi Oksasen kanssa yhdeksänneksi. Viljamaa / Oksanen oli myös Hyvinkäällä yhdeksäs.

PE 13.30 (Ottelu 3) – Sofia Mäkitalo / Linnea Hautala [8] – Peppiina Mäenpää / Ester Hirvonen [5]

 • Mäkitalo / Hautala saivat finaaliturnaukseen paikan yhden loukkaantumisen myötä tapahtuneen luopumisen takia. Viime vuoden SM-viitoset ovat tämän kauden kiertueella olleet Kalajoella kolmansia ja Sastamalassa seitsemänsiä. He olivat mukana myös Helsingin FIVB Futuresin karsinnoissa (21.).
 • Mäenpää / Hirvonen on hallitseva U18 Suomen mestaripari. Mäenpää edustaa Suomen tänä kesänä kaikissa junioreiden EM-turnauksissa (U18, U20, U22) ja Hirvonen U18 sekä U20 ikäluokassa. Tämän vuoden SM-kiertueella Hirvonen on ollut hopealla Evgenia Ukolovan kanssa Hyvinkällä sekä yhdeksäs Sastamalassa Jenny Tahkolan kanssa. Helsingin FIVB Futuresissa pari oli 13:s.

PE 14.45 (Ottelu 4) – Katja Metsäkoivu / Kirsi Aaltola [6] – Sara Tiihonen / Annika Waris [7]

 • Katja Metsäkoivu on kahden edelliskesän SM-pronssimitalisi ja Aaltola vuosien 2010 sekä 2013 Suomen mestari. Kauden SM-kiertueella kaksikko on pelannut yhdessä Sastamalan turnauksen sijoittuen kolmanneksi. Metsäkoivu voitti lisäksi Evgenia Ukolovan kanssa Kalajoella ja oli Saana Koljosen kanssa kolmas Hyvinkäällä.
 • Ensimmäinen SM-finaaliturnaus Tiihonen / Waris -parille. Tämän kauden SM-turnaukissa viides Kalajoella sekä Sastamalassa sekä seitsemäs Hyvinkäällä.

Puolivälierät

PE 16.00 (Ottelu 5) Ville Sorvoja / Otto Viitala [4] – voittaja 1

 • Sorvoja / Viitala on ollut kesän SM-kiertueen menestynein pari voittaen Kalajoen sekä Sastamalan turnauksen. Hyvinkäälä pari oli seitsemäs. Viime vuoden SM-finaaleissa kaksikko oli seitsemäs, kuten myös 2021.

PE 17.15 (Ottelu 6) Arttur Pennanen / Valtter Pennanen [3] – voittaja 2

 • Pennasen veljekset ovat hallitsevia SM-hopeamitalisteja. Tällä kaudella kaksikko oli Kalajoella sekä Hyvinkäällä kolmas. Sastamalassa Arttur oli kolmas Seba Pozo-Hernandezin kanssa ja Valtter viides Aleksi Hännisen kanssa. Helsingin FIVB Futuresissa pari oli 13:s.

PE 18.30 (Ottelu 7) Tuuli Metsäkoivu / /Elina Pirttimäki [4] – voittaja 3

 • Tuuli Metsäkoivu on kahden edelliskesän SM-pronssimitalisi, Elina Pirttimäki oli viime vuoden SM-finaaleissa neljäs. Tämän kesän SM-osakilpailuissa kaksikko on ollut kaikissa finaaleissa voittaen Sastamalassa sekä Hyvinkäällä ja ollen Kalajoella toinen. Metsäkoivu oli Helsingin FIVB Futuresissa 13:s ja Pirttimäki 17:s.

PE 19.45 (Ottelu 8) Aliisa Vuorinen / Vilhelmiina Prihti [3] – voittaja 4

 • Vuorinen / Prihti ovat Suomen mestareita 2021 ja nelinkertaisia mitalisteja 2018-2021. Tämän kauden SM-turnauksista he ovat olleet mukana vain Sastamalassa, sijoittuen toiseksi. Helsingin FIVB Futuresissa kaksikko oli 13:s.

Teksti : Toni Flink

X