Vantaa Ducks taisteli puolustusvoiton VaLePasta

Lauantain Mestaruusliigan peliin Ducks – VaLePa lähdettiin tilanteesta, jossa Ducks on voittanut yhdeksästä viime pelistä vain Lakkapään ja VaLePa puolestaan on voittanut kaikki Mestaruusliigapelinsä tällä kaudella. Viimeisimpänä voittona tiukka Suomen Cupin puolivälieräkamppailu. Ennakko-odotuksissa VaLePa oli vahva suosikki. Jokainen vastustaja haluaa haastaa mestarin ja mestarisuosikki VaLePan. Niin myös Vantaa Ducks lähti peliin ennakkoluulottomasti ja vailla paineita peliin ja haastoi pukkipaidat tosissaan. Ducks vei lopulta voiton hurmoituneella puolustuspelillä ja laadukkailla vastahyökkäyksillä. 

Vantaa Ducks-VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-20, 28-26, 20-25, 25-18)

Lehdistötilaisuuden kommentit
Vantaa Ducks, Ville Kattelus: ”On paljon mietitty, että miten me löydettäis oma peli takaisin. Me tiedetään kaikki, että me osataan pelata. Ollaan treenattu paljon meidän keskihyökkäystä ja tänään  myös puolustettiin hyvin. Se tuntuu hyvältä, kun pääsee lyömään palloa kunnolla varsinkin kun passit on noin hyviä. Tästä on hyvä jatkaa”.

Valmentaja Juho Rajala: ”Iso juttu oli tänään ja jatkossa, että me pystytään käyttämään keskialuetta paljon paremmin kuin aiemmin. Mä olen todella ylpeä meidän jätkistä. VaLePa laittoi meille kovasti hanttiin, vaikka niillä onkin vähän bensa vähissä tankissa. Ei meillä ollut mitään apinaa selässä, mutta meidän vaan piti löytää oikea mentaliteetti. Mulla on ihan hyvä fiilis siitä mitä meidän pitää tehdä ja millä tiellä ollaan”.

VaLePa, Jiri Hänninen: ”Saatiin mitä ansaittiin. Europelien jälkeen meillä on ollut pelit jotenkin vaikeita. Alussa oli ns. paskaa housuissa, niin se on ton näköstä peliä. Ei kuitenkaan olla vielä olla kriisissä, mutta pitää muistaa, että aina kun me ollaan vierasjoukkue, niin jokainen joukkue janoaa meistä voittoa.  Ja mitäs teet, kun vastustaja puolustaa noin ja lyö palloa tolla tavalla alas”.

VaLePa, Valmentaja Janne Kangaskokko: ”Meidän peli hakee vähän uomaansa. Hakkuriruletti kun on pyörinyt, niin se kuormittaa tiettyä osaa joukkuetta. Lisäksi meillä on ollut kova fysiikkajakso siihen kaupan päälle. Ei sitten oikein lähde ja ei tehdä niitä asioita, mitä on sovittu. Meidän vireystila on tällä hetkellä vähän alavireinen”.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Vantaa Ducks:Alek Rastamo 22/+12Keenan Sanders 12/+9Ville Kattelus 12/+7
VaLePa:Jiri Hänninen 20/+11Sakari Mäkinen 17/+5Severi Savonsalmi 9/+6

Ottelutilasto

X