VaLePa voitolla Finnish Teknikum Cupin lopputurnaukseen

Joensuussa pelattiin tänään todellinen lentopallon jännitysnäytelmä. Paitsi sarjapisteet ratkaistiin ottelussa Hurmos – VaLePa paikka Finnish Teknikum Cupin neljän parhaan final four turnaukseen. Jännitys niin VaLePan joukkueessa Joensuun Urheilutalolla kuin valepalaisilla Ruutu+:n äärellä oli aivan hirmuinen. Piti pukea kaikki VaLePa-vaatteet päälle ja vielä hakea viimeiseen erään kaiken kruunuksi VaLePa-huivi. Toivottavasti kannustus ei tuo häätöuhkaa. Tulihan se voitto, kun oikein yritettiin VaLePan 43 v syntymäpäivän kunniaksi.

Karelian Hurmos – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (26-24, 19-25, 17-25, 25-14, 13-25)

Aloituskokoonpanot
Hurmos: Jylhä, Rissanen, Härkönen, Cielavs, Heiskanen, Häyrinen, Hakkarainen L
VaLePa: Esko, Karjarinta, Savonsalmi, Mäkinen, Hänninen, Cross, Ruohola L

Ensimmäisessä erässä Hurmos nosti aloitukset hyvin ja hoiti side out (vastaanoton jälkeinen) hyökkäykset ehjästi. VaLePa tasoitti Hurmoksen 18-15 johdon. Eräpallossa Jerome Cross ei saanut palloa kuolemaan ja Atte Rissanen päätti erän keskihyökkäyksellä.

Toiseen erään VaLePa tuli vapautuneemmin ja hallitsi erää. Päätöksessä keskimiehet olivat isossa roolissa. Severi Savonsalmi syötti ässällä eräpalloon ja Mikko Karjarinnan keskihyökkäys päätti erän.

Kolmas erä oli myös selvää pukkipaitojen hallintaa. Hurmos teki 6 suoraa hyökkäysvirhettä ja VaLePa torjui 4 hyökkäystä VaLePan yhtä hyökkäysvirhettä vastaan. Siinä erän ratkaisu.

Neljännestä erästä tuli Markus Cielavsin aloitussyöttönäytös. Ekalla syöttövuorolla Hurmos siirtyi 6-0 johtoon. Toinen syöttövuoro oli murhaava, 7 pistettä hänen syöttövuorollaan, joista 4 ässällä.

Viides järkyttävän jännittävä erä eteni kalkkiviivoille tasapistein. Hurmoksen syöttövirheen jälkeen VaLePa siirtyi 13-12 johtoon. Seuraavaksi Sakari Mäkinen syötti paineen alla painavan syötön ja Hurmos joutui hakemaan palloa kentänreunamainosten takaa eikä päässyt kunnolla hyökkäämään. Hännisen nelospaikan hyökkäyksellä ottelupalloon. Toisessa ottelupallossa Jere Heiskanen syötti kovan hypärin, mutta Risto Ruohola nosti pallon peliin ja Hänninen päätti ottelun nelospaikalta hyökkäyksellä torjunnan kautta.

Hurmos panosti syöttöihin eikä VaLePan vastaanotto ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Mikko Esko rakensi kuitenkin hyökkääjille hyvät paikat, joista Sakari Mäkinen päätti hyökkäyksiä 70%:n teholla ja Jiri Hänninen oli tärkeä mies ratkaisupalloissa.

Hurmoksen suurin yllättäjä oli Markus Cielavs. Hän oli VaLePan syöttöjen kohde, mutta nosti ne erinomaisesti peliin, hyökkäsi riittävän hyvin ja syötti 6 ässää. Jiri Heiskanen ja Eetu Häyrinen asettivat myös toden teolla kapuloita VaLePan rattaisiin.

Pistemiehet
VaLePa: Mäkinen 17/+12, Hänninen 16/+10, Cross 15/-1
Hurmos: Häyrinen 24/+12, Heiskanen 20/+14, Cielavs 20/+10

”Yleisöön menevä peli. Eka erä oli tasaista, sitten pari selkeämpää eikä mitään hajua mitä neljännessä erässä tapahtui. Viides oli kunnon trilleri. Hyvä lähteä seuraaviin peleihin ja hyvä herätys meille, ettei voida vaan kävellä näihin otteluihin” mietiskeli VaLePan MVP:nä palkittu yleispelaaja Jiri Hänninen lehdistötilaisuudessa.

”Ei viidettä erää voi voittaa kahdeksalla virheellä. Ne pois, niin olisi voitettu. Pienestä kiinni, vielä tänään ei riittänyt. Huomenna lähdetään kohti Oulua, joten ei passaa murehtia pitkään. Pystytään haastamaan kotona kärkijoukkueet, täällä on loistavat olosuhteet” tiivisti Hurmoksen MVP, hakkuri Eetu Häyrinen.

”Varmaan helpotus on isoin tunne tällä hetkellä. Hurmos haastoi äärettömän hyvin. Ensimmäinen oikea painepeli tälle ryhmälle. Cupin Final Four-paikasta pelattiin, joten siihen nähden hyvä tulos. Hävittiin syöttö-vastaanotto, mutta löydettiin keinot voittaa ottelu” kertasi VaLePa:n päävalmentaja Janne Kangaskokko.

”Aika lailla tuo virhemäärä oli syy tappioon. Kaveri oli juuri sen verran parempi, kuin yhteispisteet 100-103 kertovat. Taidosta ei virheet olleet kiinni, pientä hermoilua paineen alla. Palautellaan aamulla ja lähdetään kohti Oulua” tuumi puolestaan Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.

X