VaLePan puolustuspelaaminen söi TUTOn hyökkäystehot

VaLePa Sastamala Tampere kärsi yllätystappion Vantaa Ducksille lauantaina Lumo Areenalla Korsossa. Joukkueen piti nopeasti suunnata katseet tämän päivän TUTO-peliin. TUTO on esittänyt hyviä otteita kauden mittaan ja muun muassa voittanut kahdesti Ducksin 3-0. Varmaa on, että pukkipaitojen oli parannettava peliä lauantaista, jos aikoo päästä takaisin voittojen tielle. VaLePaa kannustamaan saapui joukko talkoolaisia omiensa tueksi.

TUTO Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (17-25, 16-25, 12-25)

Yksi yö kaiken muuttaa voi. VaLePan joukkue paransi otteita juuri niillä osa-alueilla, jotka ontuivat Korsossa. Pukkipaitojen torjunta-/puolustuspeli oli tänään huippuluokkaa, 50 puolustuksen jälkeistä hyökkäystä, joista pisteitä 50%:n teholla. TUTOn vastaavat luvut 25 hyökkäystä, teho 32%. Toinen kehitysaskel tuli hakkuripelissä kaikilla osa-alueilla. Jerome Crossin paikalla pelannut Alberto Cavasin onnistui hyvin, pisteet 18/+12, hyökkäys 58%:n teholla, 2 torjuntaa ja useita puolustuspalloja. Risto Ruohola kunnostautui puolustuksissa ja vastaanotossa.

TUTOn laitureista ainoastaan ex-VaLePa Antti Karttunen pääsi pluspisteille. Hän oli myös VaLePan syöttöjen kohde ja selvisi vastaanotosta kunnialla. 

Pistemiehet

TUTO: Vuori 7/-3, Karttunen 6/+1, Koivisto 3/-1

VaLePa: Cavasin 18/+12, Hänninen 14/+10, Mäkinen 9/+5

Tilasto

X