VaLePa hyökkäsi voittoon vahvasti ja virheettömästi

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-0 (25-22, 25-15, 25-20)

VaLePan ja Akaa-Volleyn tammikuun odotettu ja hyvin valmisteltu ottelu koki ensimmäisen takaiskun, kun koronarajoitusten vuoksi peliä ei voitukaan pelata Seinäjoen Urheilutalolla. Rajoitusten vuoksi ei yleisöä voinut ottaa myöskään Sastamalassa eikä VaLePan kotiyleisö päässyt näkemään Olli Kunnarin paluuta Vexve Areenalle. 

Vastoinkäymisiä on ollut myös VaLePan joukkueella. Tuomas Hautalan loukkaantuminen Loimu-pelissä osoittautui akillesjännevammaksi ja Hautala on pois pelikentiltä koko loppukauden. Mikko Karjarinta oli tänään jalkavamman vuoksi poissa kokoonpanosta. Tuomas Tihumäki saatiin nopealla aikataululla VaLePan 2-sarjajoukkueesta paikkaamaan keskipelaajapulaa.  Myös Alberto Cavasin jäi sairastumisen vuoksi pois päivän pelistä.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Savonsalmi, T. Tihumäki, Mäkinen, Hänninen, M. Tihumäki, Ruohola L
Akaa-Volley: Välimaa, Sinkkonen, Pitkänen, Mikkonen, Kollo, Sivula, Köykkä L

VaLePa marssi ottelussa selkeään voittoon poikkeuksellisen tehokkaalla hyökkäyspelillä. Joukkue teki koko ottelussa vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. Koko joukkueen hyökkäysteho oli 65%:a. Akaa-Volleyn hyökkäysten päättäminen 51%:n teholla on kohtuullinen, mutta 9 suoraa hyökkäysvirhettä oli tänään liikaa huippuvireiselle VaLePalle. Akaan 14 aloitussyöttövirhettä pukkipaitojen 7 vastaan lisäsi pistetiliä VaLePan eduksi. Myös puolustuspelissä ja jatkopalloissa kotijoukkue oli vastustajaa etevämpi selvästi.

Severi Savonsalmi on parantanut peliään sarjan edetessä ja nyt tuli hänen paras pelinsä VaLePassa. Hän teki 8 hyökkäyspistettä 73%:n teholla ja otti 3 torjuntaa. Savonsalmen yläkierrehypäri on melko varma ja tänään tuli kaksi ässäsyöttöä. Karkun kyläkauppa palkitsi Savonsalmen ansaitusti VaLePan parhaana.

VaLePassa on kolme pallotaituria Sakari Mäkinen, Jiri Hänninen ja Mikko Esko, joiden suorituksia on ilo seurata. Missään tilanteessa ei tule kiire ja valikoimasta löytyy huippusuorituksia ihasteltavaksi. Hakkuri Matias Tihumäki on erinomainen torjuja. Hän pääsee usein hyökkäämään hyvistä paikoista ja käyttää hienosti tilanteet joukkueensa hyväksi. Tuomas Tihumäki tuli 2-sarjasta takaisin liigapeleihin muutaman vuoden tauon jälkeen ja täytti paikkansa kunnialla.

Akaa-Volleyn keskipelaaja Sauli Sinkkonen oli joukkueensa paras pistemies. Laitureista Joni Mikkonen oli ykkönen, mutta myös Kristo Kollo pelasi hyvän pelin. Kollo piteli selkäänsä toisessa erässä ja kolmannessa erässä hänen paikallaan pelasi Kasimir Vuorinen.  

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Savonsalmi 13/+10, Hänninen 12/+8, Mäkinen 8/+6       
Akaa-Volley: Sinkkonen 11/+6, Sivula 10/+0, Mikkonen 9/+3

MVP
VaLePa: Severi Savonsalmi
Akaa-Volley: Joni Mikkonen

ProLibero: Risto Ruohola

Ässät 5-4, syöttövirheet 14-7, vastaanotto 52%-39%, hyökkäys 65%-51%, torjunnat 6-5

Joni Mikkonen: Ei lähtenyt peli käyntiin tänään. Kovimpia porukoita vastaan pelataan koko ajan alle oman tason. VaLePalla ollut harmittavia loukkaantumisia, mutta pelasivat tosi hyvin. Syöttö ei meillä tänään kulkenut.

Severi Savonsalmi: Ollaan reenattu hyvin ja odotettiin kovaa peliä. Syötettiin itse hyvin, joka vaikeutti varmasti vastustajan peliä.

Olli Kunnari: Vaikea peli, ei voi olla tyytyväinen tuloksesta ja vielä tavalla millä se tuli niin jäi kaivelemaan. Syöttö vastaanotto oli isossa roolissa, mutta erityisesti VaLePan vahva hyökkäyspeli teki ottelusta vaikeaa voittaa.

Janne Kangaskokko: Erittäin hyvä fiilis voitosta ja vielä hyvällä pelillä. Kuusikosta yksi pelaaja vaihtui niin päästiin pelaamaan vahvasti. Vaikka kaksi loukkaantumista samalla viikolla niin pystyttiin käsittelemään joukkueena käsittelemään asia hyvin ja saatiin samalla hieman agrea ja buustia kentälle. Tuomas Tihumäki tuli hienosti avuksi joukkueeseen. Sama ralli jatkuu ja nopealla syklillä tulee seuraava ottelu keskiviikkona vastaan.

X