Nousukuntoinen Tiikerit voittoon kotisalissa

Kokkolan Tiikerit – VaLePa Sastamala Tampere 3-1 (25-23, 19-25, 25-19, 25-23)

VaLePa lähti Kokkolaan Hollihaan palloiluhalliin hakemaan revanssia keskiviikon kotitappion jälkeen. Ottelusta tulikin tiukka ja tasokas taistelu. Tiikerit on noussut erinomaiseen kuntoon pudotuspelien kynnyksellä ja jätti hyvällä joukkuepelaamisella pisteet Kokkolaan.

Aloituskokoonpanot
Tiikerit: Välimaa, Leppälä, Rekomaa, Mäkinen, Hänninen, Ropponen, Lahti L
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L

Ensimmäinen erä

VaLePa aloitti pelin vahvasti Romans Saussin johdolla ja eteni jo neljän pisteen johtoon. Antti Ropposen vahvalla neljän pisteen syöttövuorolla Tiikerit nousi tasoihin. Erän lopulla VaLePa oli vaikeuksissa Benjamin Montosen leijasyöttöjen kanssa. Vastaanotot jäivät irti verkosta ja VaLePalla oli vaikeuksia päättää hyökkäyksiä. Tiikerit puolestaan onnistui vastaanotossa ja päätti hyökkäykset tehokkaasti.

Toinen erä

VaLePa onnistui rikkomaan Tiikereiden vastaanoton ja kokkolalaisten hyökkäysprosentti jäi 20%:iin, kun se VaLePalla oli 56%.

Kolmas erä

Pitkän erätauon jälkeen Tiikerit otti ohjat käsiinsä. Tasaisen alun jälkeen Rami Rekomaan syöttövuorolla kotijoukkue otti johdon 14-11. Anton Välimaan syöttövuorolla Tiikerit eteni 15-13 johdosta 19-13 johtoon. Antti Ropponen peippaili tässä vaiheessa palloa VaLePan kenttään. VaLePan suurimmasta hyökkäystehosta vastasi Sakari Mäkinen.

Neljäs erä

Erä oli Tiikereiden niukkaa hallintaa, vaikka VaLePa nousi Mäkisen hyökkäyksestä pisteen päähän 22-23. Jiri Hännisen hyökkäyksellä Tiikerit nousi ottelupalloon. Romans Sauss kavensi vielä, mutta Ropponen päätti pelin peipillä VaLePan kenttään.

Peli oli tasainen, erät 3-1 ja eräpisteissä vain 4 pisteen ero 94-90. VaLePan vastaanotossa oli pientä epätarkkuutta, mikä vaikeutti pelin rakentelua ja hyökkäämistä. VaLePa teki 12 hyökkäysvirhettä, kun Tiikerit selvisi 5 virheellä. Kotijoukkue vei torjunnat 8-6. Myös syötöissä tuli piste-eroa Tiikereiden hyväksi. Hyökkäystehoissa VaLePa oli hieman edellä erityisesti Romans Saussin ja Sakari Mäkisen tehokkaan pelin ansiosta.

Antti Ropponen pelasi molemmat pelit VaLePaa vastaan huipputehoilla ja Jiri Hänninen oli tehokas aisapari. Keskitorjujat Antti Leppälä ja Rami Rekomaa onnistuivat hyvin. Rekomaa nappasi tänään 3 torjuntaa ja Leppälä hyökkäsi tehokkaasti.

X