Tiikerit taisteli voiton Kokkolaan

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 1-3 (25-15, 24-26, 30-32, 22-25)

Kokkolan Tiikerit oli 2010-luvun puolenvälin aikoihin kova kilpakumppani mestaruustaistoissa. Tiikerit haki voittoja ilmiömäisellä puolustuspelillä, joka nosti joukkueen taistelutahdon huippuunsa. Tänään Vexve Areenalla nähtiin tuota vanhaa tiikerihenkeä, kun VaLePa joutui taipumaan Tiikereiden tulituksessa. VaLePa on yhtä peliä lukuunottamatta edennyt voitosta voittoon. Tappio on pukkipaidoille tässä vaiheessa sarjaa hyvä opetus, sillä ei tyyni meri tee hyvää merimiestä. 

Aloituskokoonpanot 
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Tiikerit: Välimaa, Rekomaa, Leppälä, Mäkinen, Hänninen, O. Keskinen, libero Lahti 

Ensimmäinen erä eteni alkuun tasatahtia, mutta sen jälkeen VaLePa eteni helppoon erävoittoon. VaLePan 11 ensimmäisestä pisteestä David Pettersson teki neljä ja loppuerässä Sakari Mäkinen hyökkäsi tehokkaasti.

Antti Ropponen tuli toiseen erään Tiikereiden hakkuriksi. Erää edettiin tasaisesti kalkkiviivoille, mutta sitten Ropponen otti ohjat käsiinsä. Hän hyökkäsi kahdesti tasoihin, hankki eräpallon verkonkautta ponnahtaneella ässäsyötöllä ja erävoiton puhtaalla ässällä. Liekö ensimmäinen erä tullut liian helpolla, sillä VaLePan suorituksiin hiipi pehmeys. Se näkyi hyökkäysvoimassa ja peippipallojen haussa.

Kolmas erä jatkui tasaisena jatkopalloille asti, kunnes omat koirat purivat. Rami Rekomaa torjui eräpallossa tylysti Aaro Nikulan hyökkäyksen.

Neljännessä erässä Tiikerit intoutui kovaan taisteluun puolustuspelissä eikä VaLePa onnistunut päättämään hyökkäyksiä pisteeksi helpolla. Valepalaisista tehokkain oli David Pettersson. Tiikereiden laitahyökkääjät Jiri Hänninen ja Antti Ropponen pelasivat kovilla tehoilla. Erä ja ottelu Tiikereille.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Mäkinen 20/+11, Nikula 15/+7, Pettersson 15/+11
Tiikerit: Ropponen 26/+17, Hänninen 19/+12, Leppälä 9/+7

Parhaat pelaajat:
VaLePa David Pettersson
Tiikerit Antti Ropponen

Pistekilpailu 
3 Antti Ropponen Tiikerit 
2 Jiri Hänninen Tiikerit 
1 David Pettersson VaLePa 

PROLibero Teemu Lahti Tiikerit

Janne Kangaskokko VaLePa: Vaikea peli, yli viikko edellisestä. Ei saatu oikeaa tunnetilaa peliin, pieni vaisuus omaan peliin. Ensimmäinen erä tuli hieman helposti ja ruvettiin odottelemaan. Tiikerit heräsi pelaamaan ja puolusti meidät kumoon tänään

Mikko Keski-Sipilä Tiikerit: Hyvä tasonnosto. Vuode vaihteen jälkeiset pelit ovat olleet mollivoittoisia. Tänään palattiin perusasioihin, halutaan auttaa kavereita ja emme voi olla yksilöitä kentällä, sillä me emme pärjää tässä sarjassa. Olen tosi tyytyväinen, että saatiin vanha henki palaamaan joukkueeseen ja olen iloinen poikien puolesta.

X