VaLePa kaivoi väkisin voiton Loimusta

Pukkipaidat matkustivat Raisioon haastavassa tilanteessa. Takana on fyysisesti ja henkisesti raskas ottelupari Mestarien liigassa. Riemukkaan voiton jälkeen fokuksen siirtäminen välillä Mestaruusliigan runkosarjan peliin on ymmärrettävästi vaikeaa. Hienosti VaLePan pelaajat kuitenkin vastasivat haasteeseen ja käänsivät ottelun voitoksi. 

Raision Loimu – VaLePa Sastamala Tampere 2-3 (19-25, 16-25, 25-23, 25-17, 11-15)

Aloituskokoonpanot
Loimu: Saarinen, Einisamarein, Mäki, Hernandez, Rahko, Fazli, Puranen L
VaLePa: Esko, Hautala, Savonsalmi, Mäkinen, Järnvall, Hänninen, Ruohola L

Tähän peliin valmentaja Janne Kangaskokko siirsi Jiri Hännisen hakkuriksi ja Ville Järnvall sai antaa ensi näyttönsä Mestaruusliigassa yleispelaajana. 

Kaksi ensimmäistä erää VaLePa hallitsi peliä melko suvereenisti. Jiri Hännisen ja Sakari Mäkisen laitatehoilla VaLePa vei peliä. Loimulla oli vaikeuksia vastaanotossa ja se vaikeutti pelinrakentelua.

Kolmanteen erään valmentaja Aitor Barreros otti liberoksi Väinö Rahkon ja se rauhoitti Loimun vastaanottopeliä. Toisessa erässä peliin tullut Kristaps Smits toi Loimulle lisää hyökkäysvoimaa. VaLePa oli viemässä peliä vahvasti 3-0 voittoon. Tilanteessa 21-18 VaLePalle Barreros otti punaisen kortin ja se lopulta sytytti Loimun hurmokseen. Loimu käänsi erän edukseen ja vei samalla hurmoksella neljännen erän.

Viidennessä erässä pukkipaidat taas näyttivät, että pystyvät väsymyksestä huolimatta venymään tiukoissa tilanteissa. 

Parhaat pistemiehet
VaLePa:Mäkinen 23/+16, Hänninen 22/+16, Hautala 9/+4, Savonsalmi 8/+4
Loimu: Fazli 25/+12, Smits 13/+5, Hernandez 12/-1

Ensi viikolla VaLePa matkustaa Benfican ja Aaro Nikulan vieraksi Portugaliin. Ottelu pelataan torstaina 21.10. klo 22 Suomen aikaa. 

X