Viime kevään finaalijoukkueet kamppailevat pronssimitaleista

VaLePa Sastamala Tampere ja Savo Volley pelaavat pronssimitaleista. VaLePa ja Savo Volley ovat kolmena viimeisenä keväänä pelanneet ottelusarjan, jossa ennen ratkaisupeliä otteluvoitot ovat olleet tasan. Koronan puristuksessa keväällä 2021 mestaruuteen tarvittiin vain kaksi voittoa. Voitot olivat tasan 1-1 ennen ratkaisevaa peliä Pielavedellä. Seuraavana keväänä lähdettiin Kuopio-hallissa 3-3 tilanteesta ratkaisevaan seitsemänteen finaalipeliin ja viime keväänä ratkesi finaalipaikka viidennessä pelissä Vexve Areenalla.

Mitaliin tarvitaan kaksi otteluvoittoa tai, jos voitot ovat tasan 1-1, ratkaistaan pronssi kultaisessa erässä. Ensimmäinen ottelu pelataan Kuopio-hallissa tiistaina 9.4. ja pronssimitalien kohtalo ratkeaa Vexve Areenalla perjantaina 12.4. kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Perjantain peliin on lippuja myynnissä ennakkoon toimistolla maanantaina, torstaina ja perjantaina kello 10-14 sekä lippu.fi.

Savo Volleyn joukkue-esittelyä

Savo Volleyn kausi alkoi vaikeasti, mutta peli on kehittynyt kauden aikana. Tästä osoituksena oli Suomen Cupin voitto. Mestaruusliigan puolivälierissä savolaiset voittivat Kokkolan Tiikerit otteluvoitoin 3-1 ja samoin numeroin Hurrikaani otti finaalipaikan Savo Volleyta vastaan.

#15 Kevin Rodriquez s.1994, 181 cm, Puerto Rico
#10 Joonas Jokela s. 1998, 202 cm
Savo Volleyn tutkapari passari Kevin Rodriquez ja hakkuri Joonas Jokela on avainasemassa joukkueen menestyksessä. Puertoricolainen Rodriquez on taitava pelinrakentaja. Vaikka hän on vain 181 cm pitkä, hän oikealla ajoituksella napsii ajoittain torjuntoja ja myös hyökkää paikan tullen. Joonas Jokela oli viime kesänä maajoukkueen ykköshakkuri. Jokela on pitkä hakkuri ja pystyy päättämään nopeatempoisia hyökkäyksiä tehokkaasti.

#12 Jacub Kovac s.1997, 201 cm, Slovaki
#9 Tommi Siirilä 2. 1993, 203 cm
Kovac on jo kolmatta kautta Savossa. Hän voitti runkosarjan torjuntatilaston, mutta myös hyökkäys sujuu. Tommi Siirilä on pelannut erinomaista pudotuspelisarjaa. Hän johtaa selvästi pudotuspelien torjuntatilastoa, mutta myös hyökkäyksissä pomppu nousee kevyesti ja Siirilä osaa käännellä hyökkäyssuuntia.

#13 Michel Michelau s. 1994, 193 cm, USA
#11 Kevin Shurdhi s. 1995, 189 cm, Kreikka
#5 Tapio Toiviainen s. 1995, 190 cm
Michelau on ollut vakioyleispelaaja. Hän päättää yhdessä Jokelan kanssa isomman osan joukkueen laitahyökkäyksistä. Energinen Michelau yrittää puolustaa pallot peliin viimeiseen asti. Shurdhilla on kova aloitussyöttö ja kutospaikan hyökkäys on tehokas. Toiviainen on erittäin monipuolinen pelaaja, joka on pelannut passaria lukuun ottamatta tarvittaessa kaikilla pelipaikoilla.

#2 Jackson Holland s.1998, 185 cm, Australia
#18 Miro Rasinperä s. 1999, 186 c
Australian maajoukkuemies Holland pelasi syyskauden joukkueen ykkösliberona. Rasinperän kausi päättyi tsekeissä kesken kauden ja mies liittyi Savo Volleyn miehistöön tammikuussa. Näin päävalmentaja Timo Tolvaselle tuli mahdollisuus monipuolisempaan liberopeluuttamiseen.

Timo Tolvanen päävalmentaja

Savo Volley on uutisoinut, että Timo Tolvanen lopettaa Savo Volleyn valmentamisen tähän kauteen. Tolvanen on tehnyt hienon uran pelaajana ja valmentajana. Yli 700 liigapeliä pelannut Timo Tolvanen saavutti mittavalla urallaan 5 SM-kultaa, 4 -hopeaa yhden -pronssin ja 5 Suomen Cupin mestaruutta ja 5 hopeaa. Hänellä on menossa 4. kausi Savo Volleyn päävalmentajana. Päävalmentajana hän on saavuttanut Savo Volleyssa 2 hopeaa ja yhden pronssin ja Suomen Cupissa kaksi mestaruutta ja yhden hopean.

B-tyttöjen SM-finaalit 13.-14.4. Sastamalassa. Lue lisää alla olevasta linkistä.

C-pojat pelasivat viikonloppuna Kuortaneella SM-lopputurnauksessa, tuloksena 8. sija 12 joukkueen turnauksessa. Onnittelut hyvästä turnauksesta.

X