VaLePa siirsi ratkaisun tiistaille

VaLePa Sasatamala Tampere – Savo Volley 3-1 (23-25, 25-17, 25-19, 25-21)

Lyhyt ottelusarja mestaruudesta oli tänään katkolla Vexve Areenalla. Kukat ja mitalit olivat valmiina jaettavaksi. Usein pudotuspeleissä ottelusarjan katkaispeli on vaikea. Savo Volley ei tänään yltänyt samanlaiseen peliin kuin kotona Pielaveden palloiluhallissa. Niinpä pokaalin ja mestaruusmitalien jako siirtyi ensi tiistaiksi ratkaisevaan kolmanteen otteluun.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Mäkinen, Sauss, Nikula, Ruohola L
Savo Volley: Ivanov, Siirilä, Karjarinta, Räsänen, Siltala, Ojansivu, Breilin L

Tasaisen alun jälkeen Risto Ruohola otti tyylikkäästi vastaan Olli-Pekka Ojansivun lujan syötön VaLePa eteni Sakari Mäkisen nelospaikan hyökkäyksellä 13-11 johtoon. Aaro Nikula pakotti kovilla aloitussyötöillä Savon hyökkääjät vaikeuksiin VaLePa johti 15-11. VaLePa teki hyökkäys- ja syöttövirheen ja Tommi Siirilä otti torjunnan. Mikko Räsäsen ässällä Savo tasoitti 18-18. Erän lopulla VaLePan hyökkäysvastuu jäi hyvin hyökänneen Aaro Nikulan harteille. Se ei riittänyt ja Olli-Pekka Ojansivu päätti erän. Tommi Siirilän ja Severi Savonsalmen keskihyökkäys toimi hienosti. 

Toisessa erässä tasaisen alun jälkeen Aaro Nikula hyökkäsi pisteen VaLePalle 16-14. Mikko Eskon syöttövuoron aikana eivät savolaiset saaneet rakennettua hyviä hyökkäyspaikkoja. Romans Saussin kahden nelospaikan hyökkäyksen, Nikulan torjunnan ja Savon suoran hyökkäysvirheen jälkeen VaLePa eteni 20-14 johtoon. Sauss hyökkäsi 5/5 ja Nikula 9/7. 

Pitkän erätauon jälkeen VaLePan hyökkäysvastuu jäi erässä erinomaisesti pelanneen Aaro Nikulan harteille. Savo Volleyn laitatehot jäivät laihoiksi ja keskimiehet Siirilä, Savonsalmi tekivät joukkueen 9 hyökkäyspisteestä 5.

Neljäs erä oli jälleen aluksi tasaista 14-14 tilanteeseen. Romans Sauss, joka oli alkupelin suurissa vaikeuksissa syöttöruudussa, syötti kaksi ässää, VaLePa 18-15 johtoon. Ojansivun ässällä, Antti Siltalan ja Mikko Räsäsen hyökkäyksillä peli pysyi tasaisena 20-20. Sakari Mäkisen syöttövuorolla ratkaisijoiksi nousivat Mikko Karjarinta, hyökkäys ja torjunta, Sauss hyökkäys ja torjunta. Ottelun päätti itseoikeutetusti Aaro Nikula hyökkäyksellä. 

VaLePasta Aaro Nikula hyökkäsi 45 kertaa ja teki niistä 30 pistettä (67%). Lisäksi hän otti 4 torjuntaa. Romans Sauss nousi isompaan rooliin kahdessa viimeisessä erässä. Risto Ruohola pelasi hienon liberopelin ja yhdessä Sakari Mäkisen kanssa he nostivat vastaanotot tarkasti passarin hyppysiin. David Pettersson syötti 3 ässää, otti 3 torjuntaa ja hyökkäsi 5 pistettä 11/+8. 

Sastamalan kaupunki valitsi parhaat pelaajat, VaLePa Aaro Nikula, Savo Volley Niklas Breilin

Savo Volleyn vastaanotto toimi hyvin. Joukkueen paras Niklas Breilin otti isoa vastuuta ja hän otti useita palloja toisten edestä 65%:n tarkkuudella, erinomainen suoritus. Samoin Mikko Räsänen onnistui vastaanotossa komeasti 37 vastaanottoa 65%:n teholla. Olli-Pekka Ojansivu paras pistemies. Antti Siltala paransi peliään loppua kohti. Komeimmat tehopisteet tekivät keskimiehet Siirilä 12/+9, Savonsalmi 10/+7.

Niklas Breilin:Aika tiukka kamppailu oli, tiedettiin, että peli tulee täällä Vexvellä olemaan erilainen. VaLePa pelasi hyvin. Ei saatu Aaroa tänään yhtään kiinni ja ei saatu puolustuksen jälkeen tapettua palloja. Kotisali sopii meille paremmin, siellä ei ole hävitty vielä kertaakaan. Ladataan siihen isosti ja se on kauden viimeinen peli, joten ei jätetä mitään käyttämättä.

Aaro Nikula: Tänään oli parempi vastaanotto, ja myös hyökkäys toimi hyvin. Alussa oli hieman hermostuneisuutta, mutta pystyttiin petraamaan hyvin. Tiistaina vastaanotto on avainasemassa, nostetaan vaikka 3 metriin, kun on matala halli niin päästään pelaamaan.

Timo Tolvanen: Kova vääntö oli, kuten tässä kohtaa pitääkin olla. VaLePa oli tänään askeleen parempi torjunta-puolustuksessa ja hyökkäsivät hyvin. Seuraavaan peliin pitää keskittyä. Mietitään kotimatkalla ja nuollaan haavoja. Tiistaina jatketaan.

Janne Kangaskokko: Finaalivääntö oli ja molemmat väänsi ja taisteli verissä suin. Löydettiin tänään meidän vastuunkantaja, Aarosta se vastuunkantaja kehkeytyi. Parannettiin omaa tekemistä jonkin verran ensimmäisestä ja ei repsahdettu missään vaiheessa. Jaksettiin vääntää omaa hommaa, mitä oli sovittu ja se riitti tänään. Tiistaina jatketaan.

Kuvat Hannu Moilanen

X