VaLePa nousi sillasta voittoon

VaLePa ja Akaa-Volley käyvät todella loistavaa välieräsarjaa. Nähdään hienoja taistelupalloja, taitavia yksilösuorituksia, fyysisesti vahvoja suorituksia, joukkueiden yhteispeliä, taktisia siirtoja. Ennen kaikkea koetaan vahva tunnelataus oman joukkueen puolesta. Molempien joukkueiden fanit, joita tänään oli 932 tukevat hienosti omiaan. Illan peli oli äärimmäisen jännittävä ja täynnä yllättäviä käänteitä. Näytti jo vahvasti siltä, että Akaa-Volley vie voiton, mutta hienosti pukkipaidat pysyivät rauhallisina ja käänsivät voiton Sastamalaan.

VaLePa Sastamala Tampere – Akaa-Volley 3-2 (25-18, 25-27, 22-25, 25-21, 15-7)

Aloituskokoonpanot
Esko, Ekman, Kaunisto, J. Leinonen, Franca, Sivula, Pennanen L
Ivanov, Taponen, Tyynismaa, Heiskanen, Räsänen, Smidl, Pineau L

VaLePa pelasi koko pelin tällä kokoonpanolla. Saku Tuomivaara kävi syöttämässä joka erässä kerran Gabriel Francan tilalla. Akaa-Volley vaihtoi toisessa erässä Jere Heiskasen tilalle Sebastian Pozo Hernandezin ja Panu Pitkänen tuli Antti Taposen tilalle. Jere Tikkala kävi muutaman kerran syöttämässä Matej Smidln tilalla.

Ensimmäinen erä oli VaLePalta loistava. Joukkue hyökkäsi peräti 74%:n teholla eikä tehnyt yhtään suoraa hyökkäysvirhettä.

Toisessa erässä VaLePa hallitsi edelleen, nyt enemmänkin hyvillä torjunnoilla ja johti jo 22-17. Mikko Räsäsen syöttövuorolla tuli ässä ja kaksi vaikeasti nostettavaa ja Akaa-Volley tuli pisteen päähän. Lopulta erä päättyi kahteen Hernandezin kovaan syöttöön, joista viimeinen ässä.

Kolmas erä oli Matias Smidin 8/+7 johdolla akaalaisten hallintaa, 10 hyökkäyksestä 8 pistettä ilman virheitä.

Neljäs erä näytti pukkipaitojen kannalta vaikealta. Akaa-Volley puolusti mainiosti ja päätti vastahyökkäyksiä tehokkaasti ja johti jo 8-4. Hienosti valepalaiset säilyttivät malttinsa omaan tekemiseen. Urpo Sivulan ja Jacob Ekmanin hyökkäysten myötä VaLePa nousi taistelemaan voitosta. Jiri Leinonen peippasi VaLePan eräpalloon ja syötti sen jälkeen ässän.

Viides erä alkoi VaLePa kolmella peräkkäisellä syöttövirheellä. VaLePa pystyi kuitenkin hoitelemaan side out pelaamisen hienosti. Mikko Esko tuli syöttämään kovia leijasyöttöjä ja akaalaisille tuli kaksi peräkkäistä virhettä, verkkovirhe ja rajarikko, VaLePa 8-4 johtoon eikä luovuttanut johtoasemaa enää vierailijoille. Gabriel Franca hoiteli pallot virheettömästi ja Sivula päätti ottelun kotikatsomon riemuksi ässäsyöttöllä. 

Sivula 26/+15, Ekman 17/+9, Ekman 15/+12
Smidl 26/+11, Räsänen 19/+10, Tyynismaa 10/+7

Huomenna ottelusarja jatkuu Akaa Areenalla klo 18.30. Ottelun voittaja pelaa finaaleissa. VaLePa järjestää peliin fanimatkan. Lähtö Vammalan torilta kello 16.30.

Otteluisäntä Tilausliikenne Palmgren palkitsi parhaat pelaajat. Palkinnot jakoi Jouni Kotilahti
MVP:t
Jacob Ekman 
Mikko Räsänen

Ottelun näyttävimmän suorituksen palkinnon jakoi Hyvinvointi Apteekki Sastamalan apteekkari Anne Lehtonen

Lehdistötilaisuus

Mikko Räsänen: Melkoista vääntämistä koko 5 erää niin kuin koko ottelusarja. Tällä kertaa VaLePa voitti viidennen erän. Huomenna tilanne on molemmilla joukkueilla sama. Meillä on kotietu niin sen pitäisi olla meille edullisempi, koska kotona pelataan.

Jakob Ekman: Mikä ilta ja mikä peli. Todella mukava kääntää peli ylösalaisin. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa todella hyvin ja huomisesta ottelusta tulee tiukka.

Olli Kunnari: Tiukkaahan tämä tuntuu olevan. Kyllä neljännessä ja viidennessä erässä meidän hyökkäys ei enää riittänyt. Alkuun pelattiin hyvin, mutta sitten alkoi tulemaan virheitä. Huomenna on todennäköisesti 13 miestä rosterissa.

Janne Kangaskokko: Nämä pelit ovat olleet ylä- ja alamäkeä molemmilla joukkueilla. Hyvä, että saatiin käännettyä neljäs ja viides erä meille, hieno nousu. Kyllä tässä tilanteessa kun tasaväkiset joukkueet vääntävät niin mentaalipuolella on se että jaksaa pitää kipinää yllä ja tehdä rohkeita suorituksia, sitä kautta se tulee. Otetaan tästä hyvät jutut mukaan ja pidetään ne huomenna Akaassa.

X