VaLePa – Savo Volley – Palloilun superpäivä IKH Areenassa 21.1.2023

Kauhajoen Karhu Basketin ja VaLePa Sastamala Tampereen yhteistyön tuloksena vietetään IKH Areenassa Palloilun superpäivää. Päivä alkaa lentopallopelillä, kun viime kauden finalistit VaLePa ja Savo Volley ottavat mittaa toisistaan klo 14 alkavassa pelissä. IKH Areena on tehty pohjalaiseen tyyliin. Kun tehdään, tehdään komiaa. Areenassa on 2362 kiinteää istumapaikkaa, 1000 ravintolapaikkaa, VIP tila 200 henkilölle ja neljä 8-12 henkilön aitiota. Konserteissa käytössä on jopa 5000 paikkaa. Komeat olivat myös avajaiset, joita vietettiin 22.11.2022, pääesiintyjänä oli Haloo Helsinki.

Klo 14.00 VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley. Otteluisäntä Länsi-Suomen Metsätilat. Klo 16.00 Seminaari
Klo 18.00 Karhu Basket – Tampereen Pyrintö 

Viime kauden finalistit VaLePa ja Savo Volley lauantaina Kauhajoen IKH Areenassa

Savo Volley sai riveihinsä oivan vahvistuksen vuoden vaihteessa, kun puertoricolainen Kevin Rodriguez tuli joukkueen passariksi. Hän pelasi jo lauantaina, kun Savo Volley voitti PerPon 3-0, vaikka vielä oli matkaväsymystä ja yhteisiä harjoituksia alla vähän. Rodriguez toi joukkueeseen uuden peli-ilmeen ja passijakauma oli tasainen. Monipuolinen passipeli tietää kiirettä pukkipaitojen torjujille.

Monipuolinen passari saa enemmän tehoja irti Savo Volleyn taitavista keskipelaajista Jacub Kovacista ja Miki Jauhiaisesta. Jauhiainen palkittiinkin joukkueensa parhaana. 

Savo Volleyn yleispelaajat ovat Mestaruusliigan huippua. Andrus Raadik on pelaa Suomessa jo viidettä kautta. Hänet tunnetaan kovakätisenä hyökkääjänä ja vastaanotto toimii hyvin erityisesti sormivastaanotto. Toista kautta Savossa pelaava amerikkalainen Michael Michelau monipuolisena pelaajana valloittanut toisen yleispelaajapaikan. 

Hakkurin paikasta kamppailevat nuori lahjakkuus Veikka Lindqvist ja sekä amerikkalainen David Kisiel. Liberona Keisuke Matsuo on taattua japanilaista laatua.

VaLePalla on tarjota oiva vastine jokaiselle pelipaikalle. Passarina Mikko Esko on edelleen 44-vuotiaana Suomen huippuja, liike ja pelinluku ovat hyvää. Hän on teknisesti huipputaitava, mikä antaa mahdollisuuden arvaamattomaan pelirakenteluun. Esko on pelannut 14 vuotta ulkomailla, joista 7 Italiassa ja maajoukkuepelejä hänellä on kaikkien aikojen tilastossa toiseksi eniten 305.

Keskipelaajan paikalle on tarjolla kolme 210-senttistä peluria. Ruotsista tullut nuori Jacob Ekman on kehittynyt monipuoliseksi hyökkääjäksi. Maajoukkuemies Severi Savonsalmi ja Mikko Karjarinta ovat vahva muuri keskikentällä.

Sakari Mäkinen ja virolainen Karli Allik ovat erittäin teknisiä ja taitavia yleispelaajia. Molemmilta voi odottaa kovien hypäreiden ja voimahyökkäysten lisäksi taitavia peippejä. Heidän rinnallaan vastanotosta ja puolustuspelaamisesta vastaa Eetu Pennanen.

Urpo Sivula on pelannut useita vuosia ammattilaisena ulkomailla huippuseuroissa, mutta on silti noussut Mestaruusliigan pistetilastoissa toiselle sijalle 6452 tehdyllä pisteellä. Sivula on päätehtävänsä hyökkäämisen lisäksi hyvä torjumaan ja puolustuspelaamisessa hakkureiden aatelia.

Lentopallopelin jälkeen ennen koripallo-ottelua on tasokas seminaari. Seminaarin paneelin aiheena on palloilulajien tulevaisuus. Paneelikeskustelussa on mukana palloilulajien merkittäviä vaikuttajia: Jaana Tulla ja Antti PaananenOlympiakomitea, Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna sekä toimitusjohtaja Karri Virtanen ja Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo. Seminaarin hinta on 100 euroa, VIP-kortin haltijat pääsevät seminaariin kortilla. Karhu Basket pyytää, että seminaariin tulijat ilmoittautuvat etukäteen tarjoilujen järjestämiseksi. Ilmoitukset osoitteeseen toimisto@valepa.fi.

Hyppää mukaan Fanibussiin Kauhajoelle! 

Lähtö la 21.1.2023 klo 11.15 Vammalan linja-autoasemalta ja paluu koripallo-ottelun jälkeen. Ilmoittautumiset toimisto@valpea.fi

Molempiin otteluihin pääsee VaLePan kausikortilla, talkookortilla, junnuValepan kortilla ja VIP-kortilla.

Yhteislipunhinta (sis. Molemmat ottelut) 35€

Bussimatkan hinta 10€

X