Aina mielenkiintoinen Tiikerit keskiviikkona Vexve Areenalla

VaLePa ja Kokkolan Tiikerit ovat taistelleet 2010-luvulla Suomen lentopalloherruudesta. Keväällä 2013 Tiikerit pudotti VaLePan välierissä pronssiotteluun ja seuraavana keväänä pukkipaidat kukistivat kokkolalaiset loppuottelussa. Keväällä 2015 ja 2016 Kokkola vei Suomen mestaruuden.

VaLePan yleispelaaja Romans Sauss pelasi Tiikereiden riveissä 2013-2016. Hän oli niin tärkeä tekijä joukkueen menestyksessä, että mestarivalmentaja Tommi Tiilikainen vei hänet mukanaan Saksaan Evivo Dürenin joukkueeseen. Nyt Kokkolassa erittäin arvostettu Roma pelaa entistä seuraansa vastaan. 

Tiikereiden riveissä on vielä kaksi pelaaja, jotka ovat olleet Saussin joukkuekavereita. Kokkolalaisten iki-ikoni keskitorjuja Antti Leppälä. Hän on noussut Kokkolan Tiikereiden juniorityön kautta joukkueen kapteeniksi. Leppälällä on aina ollut suuri rooli joukkueen hengenluojana.

Antti Ropponen teki ensimmäisen sopimuksensa Tiikereiden kanssa 2014. Olli-Pekka Ojansivu oli joukkueen ykköshakkuri, mutta varsinkin kaudella 2015-16 Ropponen sai runsaasti peliaikaa Lelun toipuessa mykoplasmasta. Tälle kaudelle Ropponen teki sopimuksen svetsiläisen Näfelsin kanssa, mutta loukkaantuminen esti pelaamisen. Kuntoutuminen on sujunut hyvin ja Ropponen teki alkutalvesta sopimuksen Tiikereiden kanssa.

VaLePassa pelannut Rami Rekomaa meni keväällä 2019 lainasopimuksella vahvistamaan Tiikereiden keskipelaajaosastoa. Rekomaa vakuutti hyvillä esityksillään kokkolalaiset ja on sen jälkeen kuulunut Tiikereiden aloituskuusikkoon.

VaLePan joukkue on harjoitellut hyvin ja pelaajat odottavat taas innolla, kun pääsee tositoimiin. Mielenkiintoista nähdä, millaisen kokoonpanon päävalmentaja Janne Kangaskokko marssittaa kentälle. 

Kalaneuvoksen kummipelaaja Mikko Karjarinta on esittänyt viime peleissä vahvoja otteita. Kesällä 22-vuotta täyttävä Mikko on 210 cm pitkä keskipelaaja. Karjarinta pelasi kauden parhaat pelinsä Finnish Teknikum Cupin finaaleissa. Paineen alla parhaimmillaan on hieno ominaisuus nuorelle pelaajalle.

X