VaLePa tasaisella suorituksella voittoon

Sastamalasta saapui bussilastillinen faneja kannustamaan pukkipaitoja voittoon. Katsomossa oli yhteensä 713 katsojaa ja tunnelma oli erinomainen. Kaksi ensimmäistä erää oli aika selviä puolin ja toisin. Pitkän erätauon jälkeen nähtiin jo kovaa taistelua. VaLePa pystyi tiukoissa tilanteissa paremmin pitämään tasonsa ja erityisesti aloitussyöttöpeli oli tänään pukkipaitojen vahvuus.

Raision Loimu – VaLePa Sastamala Tampere 1-3 (14-25, 25-19, 23-25, 19-25)

Tomi Saarinen p, Eetu Mäki kt, Aleksei Zhbankov kt, Tomas Rodriguez yp, Aapeli Kouki yp, Ali Fazli h, Samuel Salminen l

Mikko Esko p, Jacob Ekman kt, Juho Kaunisto kt, Jiri Leinonen yp, Gabriel Franca yp, Urpo Sivula h, Eetu Pennanen l

Ensimmäinen erä VaLePalle huippu pelillä. Jiri Leinonen ja Urpo Sivula syöttivät molemmat 2 ässää ja Juho Kaunisto yhden. Syöttövirheitä oli pukkipaidoille tuli vain 2 sekä 1 hyökkäysvirhe. Jiri Leinonen ja Gabriel Franca molemmat hyökkäsivät 100%.n teholla. Loimun vastaanotto oli erässä vaikeuksissa.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Pukkipaitojen vastaanotto oli epätarkempaa ja lisäksi Loimu syötti 3 ässää. Erityisesti Tomi Saarisen hypärit tuottivat vaikeuksia. Vastaanoton ontuessa Loimu otti 4 torjuntaa, joista Alezej Zhbankov sai 3 koppia. 

Pitkän erätauon jälkeen pelattiin ottelusarjan tiukoin erä. VaLePa johti erää 22-19. Aapeli Koukin syöttövuorolla Loimu tuli tasoihin. Yksi syöttö oli ässä ja muutkin pahoja. Urpo Sivula päästi VaLePan pinteestä kakkospaikan rajalyönnillä. Erän lopussa Juho Kaunisto otti torjunnan ja Gabriel Franca päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä.

Neljännessä erässä VaLePa karkasi 16-10 johtoon. Loimun syöttöexpertti Janne Pyhäjärvi tuli vaihdosta syöttämään. Vatsahyökkäyksistä VaLePa ei onnistunut tekemään pisteitä, Loimu puolusti erinomaisesti palloja peliin ja teki pisteitä vastahyökkäyksistä. Sivula päätti Loimun syöttövuoron ykköspaikan hyökkäyksellä. Franca päätti ottelun näyttävällä kakkospaikan hyökkäyksellä.

MVP:t 
Ali Fazli
Juho Kaunisto

Juho Kaunisto 14/+13 pelasi erinomaisen pelin. Hän otti 4 torjuntaa ja lukuisia vaimennuksia ja hyökkäysteho 60% ilman virheitä. Jiri Leinonen oli jälleen erinomainen vastaanotossa yhdessä Eetu Pennasen kanssa 61%:n tarkkuudella. Lisäksi Leinonen syötti 3 ässää. Urpo Sivula paransi hienosti ottelun edetessä ja teki useita ratkaisevia pisteitä. Mikko Esko jakoi taidokkaasti hyökkäysvastuuta tasaisesti.

Loimun Ali Fazli 25/+18 pelasi aloitussyöttöä lukuun ottamatta loistavan pelin, näyttäviä suorituksia hyökkäyksessä vähillä virheillä. Alexej Zhbankov jatkoi hyvää torjuntapelaamista, 3 torjuntaa.

Seuraava peli on keskiviikkona Vexve Areenalla keskiviikkona kello 18.30. Ottelusarja on katkolla, mutta usein nämä katkopelit ovat vaikeita, joten kotiyleisön tuki on keskiviikkona todella tärkeä.  

Ottelutilasto

X