VaLePa palasi pelikentille voitokkaana

Hurmos – VaLePa 0-3 (13-25, 20-25, 17-25) 

VaLePan joukkue matkusti perjantaina Joensuuhun ensimmäiseen Mestaruusliigapeliin melko haastavassa tilanteessa. Edellisestä pelistä on kulunut aikaa 23 vuorokautta ja tästä ajasta pelaajat ovat olleet koronakaranteenissa 17 vuorokautta eivätkä ole voineet harjoitella yhdessä. Viiden yhteisharjoituksen jälkeen pukkipaidat lähtivät peliin. 

Aloituskokoonpanot
Hurmos: Lehtimäki, Rissanen, Lähteenmäki, Jylhä, Heiskanen, Louhela, libero Tarkiainen
VaLePa: Esko, Karjarinta, Pettersson, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola

Aki Riihilahti oli pääpuhujana Hurmoksen ja Joensuun Katajan yhteisessä kauden avauksessa #säilytä tunne. Hän totesi Ruutu+:n haastattelussa osuvasti, että VaLePan rutiini ja kokemus oli ottelun ratkaisu. Näin se todella oli. VaLePa pystyi ihailtavasti pitämään pelin näpeissään kautta linjan. 

VaLePan vastaanotto toimi peräti 66%:n tarkkuudella. Mikko Esko pyöritti peliä monipuolisesti hyvästä vastaanotosta. En juurikaan muista nähneeni näin tasaista pistejakaumaa:

Romans Sauss 10/+7
Sakari Mäkinen 9/+3
Aaro Nikula 8/+5
Mikko Karjarinta 8/+7
David Pettersson 8/+8

Hyvän vastaanottopelin lisäksi huomiota kiinnittää VaLePan hyökkäyspeli, vain 4 hyökkäysvirhettä. Hurmos sortui VaLePan ulottuvan torjunnan edessä yrittämään liian vaikeita ratkaisuja ja seurauksena 12 hyökkäysvirhettä.

Arttu Lehtimäki pyöritti heikosta vastaanotosta peliä ihan kelvollisesti. Tehokkaimpia olivat laitahyökkääjät. VaLePa kuitenkin pakotti pelurit virheisiin ja + tilasto on vaatimaton:
Lauri Jylhä 10/+1
Jere Heiskanen 9/+1
Ville Louhela 9/+1  

Vierasottelun otteluisäntänä toimi Jackon Finland. Janne Kangaskokko ja Olli Kunnari kertovat hieman otteluisännästä ja analysoivat peliä osoitteessa https://www.facebook.com/vammalanlentopallo/videos/1230795103950941

Huomenna VaLePa kohtaa Savo Volleyn. Ottelua voi seurata Ruutu+:n fanikameralähetyksenä. Lähetys alkaa klo 16.50, ottelu klo 17.00. 

X