VaLePan materiaalin laajuus voiton takeena

Akaa Areenalla oli tänään komeasti 1014 katsojaa kannustamassa omiaan. Hyvässä tunnelmassa pelattiin tasaisia eriä, mutta pukkipaidat onnistuivat ratkaisevilla hetkillä kääntämään erät voitoksi. VaLePan voiton ratkaisijana olivat tänään eri pelaajat kuin eilen ja oli siksi vahvempi tänään.

Akaa-Volley – VaLePa Sastamala Tampere 0-3 (21-25, 19-25, 23-25)

Ensimmäisessä erässä VaLePa hallitsi peliä vaikeilla aloitussyötöillä. Karli Allik syötti pelin alkuun kaksi ässää ja keskimiehet Severi Savonsalmi ja Jakob Ekman rikkoivat pitkillä syöttövuoroilla akaalaisten vastaanoton. Pukkipaidat johtivat parhaimmillaan 19-9 ja vielä 24-16. Sitten alkoi Akaa-Volleyn kiri. Alkoi pitkä Sauli Sinkkosen syöttöputki, yksi ässä, Nico Nurmesniemen torjunta ja hyökkäys ja Panu Pitkäsen torjunta ja kotijoukkue oli kaventanut eron 3 pisteeseen. Urpo Sivula päästi VaLePan piinasta kakkospaikan hyökkäyksellä.

Toinen erä oli tasan 17-17, mutta sitten Severi Savonsalmi sotki kuudella perättäisellä leijasyötöillä Akaa-Volleyn hyökkäysten rakentelun. Sakari Mäkinen sai päättää erän.

Kolmas erä oli tasaisin, Nurmesniemi hyökkäsi taitavasti nelospaikalta tasoihin 23-23. VaLePa nousi ottelupalloon Ekmanin hienolla kääntöhyökkäyksellä ja Mäkisen taitava sijoitettu aloitussyöttö toi otteluvoiton.

VaLePan materiaalin laajuus tuli tänään voiton avaimeksi. Eilen pienessä roolissa ollut Urpo Sivula päätti tänään hyökkäyksiä 63%:n tehoilla. Keskimiehet Savonsalmi ja Ekman sotkivat aloitussyötöillä akaalaisten vastaanoton. Eetu Pennanen pelaa erinomaista liberopeliä, monia hienoja puolustuksia ja hakuja ja vastaanotto 81%:n tarkkuudella. Parhaan palkittu Mikko Esko löytää hienosti kuumat pelaajat.

Akaa-Volleyn Mohammadreza Beik joutui ilmeisesti jonkun vaivan vuoksi sivuun, mutta Nico Nurmesniemi paikkasi hienosti ja palkittiin parhaana otteluisäntä FinnPelti Oy:n toimesta. Panu Pitkänen teki Nurmesniemen tavoin pisteet 9/+9.

Finaalisarja on katkolla tiistaina Vexve Areenalla klo 18.30.

Ottelutilasto

X