Savolainen tähtisikermä Vexve Areenalle

Mestaruusliiga on kärjen osalta tällä kaudella ihailtavan tasainen. VaLePa Sastamala Tampere ja Savo Volley taistelevat tiukasti tällä hetkellä kakkos- ja kolmossijasta. Mestaruusliigan pudotuspelejä ajatellen joukkueiden keskinäinen kohtaaminen ensi sunnuntaina on erityisen merkittävä. 

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley su 9.2. klo 17 Vexve Areena

Mestaruusliigan play off etkot käynnissä

Mestaruusliigan otteluohjelma on tällä kaudella varsin poikkeuksellinen. Viimeisen reilun kolmen kuukauden aikana liigan kärkinelikko ottelee suurimman osan keskinäisistä peleistä. VaLePa Sastamala Tampere pelaa tämän ajanjakson aikana kaikki Akaa-pelit ja kolme kertaa Hurrikaania ja Savo Volleyta vastaan. Savo Volleyn pukkipaidat ovat kohdanneet kahdesti, syyskuussa tuli 3-1 tappio ja kotipelissä tammikuussa tiukka 3-2 tappio. Suomen Cupin 3-0 voitto antaa kotijoukkueelle vahvasti uskoa sunnuntain peliin.

Lelu johdattelee joukkueensa kotikonnuille

Lelu Ojansivu on Pappa Vainiomäen juniorivalmennuksen helmiä. Kohtaamiset harjoitussalilla olivat välillä hyvinkin värikkäitä, mutta suuri molemminpuolinen kunnioitus säilyi loppuun asti. Viime kauden loukkaantumisen jälkeen Lelu on kuntoutunut ja noussut takaisin Mestaruusliigan kärkihakkureiden joukkoon. Viime sunnuntain Ducks pelissä Lelu sai huimat 73 passia ja teki joukkueensa hyökkäyspisteistä lähes puolet.

Kokemus ja nuoruuden into kohtaavat pelaajissa ja valmennuksessa

Molemmat joukkueet koostuvat nuorista maajoukkuekandidaateista ja kokeneista ammattilaisista. Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen on liigan kokenein valmentaja, valmennusvuosia on lähes kolmekymmentä ja menestystä on tullut rutkasti. VaLePan Janne Kangaskokko puolestaan on ensimmäistä kauttaan päävalmentajana. Kakkosvalmentajana hänellä on liigakokemusta Krastinsin, Kurttilan ja Gacicin aisaparina neljän vuoden ajalta. Kultaa ja kunniaakin on tullut, pelaajana 2 mestaruutta ja 1 Cupin voitto, kakkosvalmentajana kolme mestaruutta ja Cupin voitto sekä päävalmentajana 1 Suomen Cupin voitto. 

Pituutta kehiin

Ettan Olli Kuoksa julisti 186 senttisen Jan Heleniuksen sarjan parhaaksi yleispelaajaksi. Joka tapauksessa Helenius on pelannut erinomaista kautta ja osoittanut, että taidolla voi korvata puuttuvia senttejä. Laji tarvitsee kuitenkin myös pitkiä pelaajia. Onneksi löytyy myös nuoria pitkiä pelaajia. Nykypolven pitkät palloilijat ovat ilahduttavan hyviä liikkumaan. – Pitkätkin miehet pääsee laattiaan, sanoi jo Nakke Tervamäki vuonna -77 EM-kisojen oppina. Näitä pitkiä hyvin liikkuvia pelaajia ovat savolaisten Severi Savonsalmi 207 cm, 20 vuotta, Mikko Karjarinta 210 cm, 21 vuotta sekä Aaro Nikula 212 cm, 21 vuotta.

X