Yleisö riemuitsi Lehtimäen, Karjarinnan ja Nikulan hienoista suorituksista

Syyskauden iloinen yllättäjä Karelian Hurmos pelasi eilen Hurrikaania vastaan tasaisen pelin ja saapui tänään Sastamalaan Vexve Areenalle. Arttu Lehtimäki otti pelinrakentajan paikan. Hakkuriksi tuli Aaro Nikula, jonka kanssa Lehtimäellä on yhteispelikokemusta. Lisäksi Ilari Toimela on aloituskokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Hurmos lähti samalla kokoonpanolla, jolla se on viime pelit aloittanut. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Lehtimäki, Kaurto, Karjarinta, Toimela, Suihkonen, Nikula, Mutka L
Hurmos: Karjalainen, Stuart, Østvik, Louhela, Huus, Gabdullins, Tarkiainen L

Ensimmäinen erä eteni varsin tasaisesti. Arttu Lehtimäki pyöritti monipuolisesti hyökkäyspeliä. Varsinkin Karjarinta kiitti saamastansa vastuusta 4/+4. VaLePan tehokkain oli Aaro Nikula 8/+6. Se ei kuitenkaan riittänyt. Bjarne Huusin ja Matiss Gabdullinsin tehokas hyökkäyspeli takasi erävoiton Hurmokselle.

Toiseen erään VaLePa vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi Erik Sundbergin, joka toi lisää hyökkäysvoimaa. Sundbergin erän tehot 7/+6, vastaanotto 85%. Hurmoksen hyökkäys oli edelleen ulkomaalaiskaksikon varassa. Joukkue teki 11 hyökkäyspistettä, joista Gabdullins teki 8 ja Huus 3. 

Kolmannessa erässä Sundberg jatkoi vahvaa pelaamista ja Niko Suihkonen nousi joukkueen toiseksi luottopelaajaksi. Hurmoksen keskipelaaja Eugene Stuart  osoitti vaarallisuutensa. 

Neljännessä erässä Hurmos alkoi menettää uskoaan ja otteisiin tuli pehmeyttä ja virheitä. Erään mahtui 6 Hurmoksen syöttövirhettä ilman ässiä. Lehtimäki ruokki eniten Mikko Karjarintaa 5/+2 Sundbergin ohella. 

Kotiyleisö iloitsi täysin rinnoin Arttu Lehtimäen, Aaro Nikulan ja Mikko Karjarinnan onnistumisista. Lehtimäki pyöritti rohkeaa ja monipuolista hyökkäyspeliä, lisäbonuksena 3 torjuntaa. Heidän lisäkseen pitää mainita Erik Sundbergin vahva kentälletulo, joka rauhoitti koko joukkuetta. Markus Kaurto otti jälleen 5 torjuntaa.

Hurmoksen teho lepäsi tänään liiaksi Bjarne Huusin ja Matiss Gabdullinsin harteilla. Huus on selvästi alle 190 cm, mutta terävä hyökkääjä ja hyvä vastaanottaja.

Otteluisäntä Sastamalan Lämmön Jari Viitanen palkitsi parhaina VaLePan Aaro Nikulan ja Hurmoksen Bjarne Huusin 

Parhaat pistemiehet
Nikula 19/+9
Sundberg 15/+8
Suihkonen 13/+7

Gabdullins 26/+20
Huus 17/+1
Østvik ja Kaunisto 6/+1

LähiTapiola pisteet
3 Sundberg
2 Suihkonen
1 Gabdullins

Proliitto Prolibero Aleksi Mutka

Bjarne Huus: Suomen liigan taso on todella hyvä ja ammattimainen. Paljon torjuntoja kotijoukkueelle, joten hyökkäyksissä meillä heikompia valintoja.

Aaro Nikula: Kiva, että pääsee pelaamaan loukkaantumisen jälkeen. Mitä enemmän pääsee pelaamaan, peli kehittyy vähitellen. Lyöntisuunnat pitää vielä löytää paremmin.

Aigars Birtzulis: Odotimme hieman eri aloituskokoonpanoa, mutta kaikilla pelaajilla on hyvä potentiaali pelata. Vaihtojen myötä näen, miten pelaajat pelaavat tiukoissa paikoissa. Luotan joukkueeseemme.

Janne Kangaskokko: Tähän peliin oli tarkoitus kierrättää kokoonpanoa. Arttu pelasi hyvin ja saimme pisteet kotiin. Tiukan pelitahdin vuoksi mennään lyhyellä aikasyklillä. Meillä on kaikki loistavia pelaajia ja luotto on kaikkiin kova. Pystymme pelaamaan 12 pelaajalla. Vastustajan hakkuria emme saaneet kiinni, hyvät suunnat ja hyökkää korkealta. Suuntaamme katseet tiistain Suomen cupin otteluun.

X