Karelian Hurmos hakee toista voittoa VaLePasta

Karelian Hurmos yllätti marraskuussa pukkipaidat kotisalissaan 3-2 voitolla. Keskiviikkona 24.1. Hurmos haluaa uusia voittonsa ja VaLePa haluaa revanssin kärsitystä tappiosta. Mielenkiintoisen ottelun otteluisäntä on Vexve. VaLePa vierailee vielä huomenna lauantaina Loimaalla Hurrikaanin vieraana.

Vexve on maailman johtava kaukoenergian venttiiliratkaisujen toimittaja. Vaativiin sovelluksiin kehitettyjä Vexven venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja käytetään kaukoenergiaverkoissa, voimalaitoksissa sekä kaikenkokoisten rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä. Lue lisää www.vexve.com/fi/

Karelian Hurmos

Seuraa näitä
#2 Niko Haapakoski s.1996, 192 cm
Haapakoski on saanut lentopallo-oppinsa Oulusalon Vasamassa ja sen jälkeen Oulun Ettassa viiden kauden ajan. Kyproksen ja Viron ammattilaisvuosien hän palasi Suomeen ja pelaa toista kautta Hurmoksessa. Haapakoski on esiintynyt myös maajoukkueessa, joten huippupassarista on kysymys.

#6 Isaias Sanches s.1993, 197 cm, hakkuri. 
Sanches on kotoisin Kap Verdestä, joka on saarivaltio Afrikan mantereen länsipuolella. Asukkaita maassa on 560 000. Hän on urallaan pelannut kotimaansa lisäksi useamman kauden Espanjassa, mutta myös Intiassa, Dubaissa ja Unkarissa. Sanches  tuli Hurmoksen riveihin marraskuussa.

#10 Nezar Harouk s. 2003, 198 cm, keskipelaaja
Harouk on ruotsalainen nuorimies. Hän on pelannut RIG Falköpingin joukkueessa yhdessä Jacob Ekmanin kanssa. Harouk pitää parhaina osaamisalueinaan torjuntaa ja aloitussyöttöä.

#3 Janne Marttila s.1997195 cm, yleispelaaja

Marttila on käynyt saman reitin liigaan kuin Haapakoski, Oulusalon Vasmasta Oulun Ettaan. Marttila on raamikas yleispelaaja, joka kantaa hakkuri Sanchesin kanssa suurimman hyökkäysvastuun joukkueessa. 

Muut mahdolliset avausseitsikon pelaajat
Toisena keskipelaajana on pääasiassa pelannut Atte Rissanen, joka ottelukohtaisessa torjuntatilastossa on ottanut keskimäärin 2 torjuntaa/erä, sama luku kuin VaLePan Jacob Ekmanilla. Toisen yleispelaajan paikan on viime peleissä ottanut VaLePasta tuttu Ville Järnvall. Nuori, taitava 20-vuotias Niko-Matti Puhakka on mielenkiintoinen tuttavuus. Myös Matias Korhonen kilpailee yleispelaajan paikasta. Tatu Hakkarainen on kantanut vastuun liberopelistä.

Valmennus
Jos hakkuri Sanchesin kotimaa ja seurahistoria on meidän näkökulmastamme eksoottinen, niin on myös joukkueen valmentaja Daryl Tayn kotimaa Singaspore. Tay tuli 2019 Kuortaneen valmennuskeskukseen ja viime kesänä hän siirtyi Hurmoksen valmentajaksi. 

VaLePan esittelyä

VaLePan joukkueesta tällä kertaa esittelyyn pääsevät VaLePan nuoret miehet passari Saku Tuomivaara sekä hakkuri Joel Itänen. Kaverukset ovat pitkään kulkeneet samoja polkuja, vaikka juniorivuodet ovat kulkeneet eri reittejä Lempo-Volleysta Akaa-Volleyn kautta VaLePaan.

#5 Saku Tuomivaara, passari s.2002, 191 cm, kummiyritys Telilän Sähkötyö Oy 
Tuomivaaran lentopallo-opit ovat peräisin Hämeenlinnan seudulta TT-Volleysta. Tuomivaara kiinnitti huomiota jo juniorina Lempo-Volleyssa taitavalla ja ennakkoluulottomalla passipelillä. Kehitys on ollut nousujohteista ja tilillä on jo peli Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen Dnipro-pelistä. Tuomivaaran pelinrakentelu on monipuolista, mutta samalla varmaa.

#5 Joel Itänen, hakkuri s.2001, 192 cm, kummiyritys Tilausliikenne Pekka Palmgren Oy 
Itänen on aloittanut lentopallon Seinäjoella, ja sieltä hän siirtyi Nurmon Jymyn kautta Lempäälään ja Akaaseen. Itänen pääsi viime kevään finaaleissa Akaa-Volleyn riveissä hakkuroimaan. Hän osoitti kovaa paineensietokykyä eikä kovakaan haaste kipsannut. Tällä kaudella pienet vaivat estivät välillä pelaamiseen, mutta nythän vasta tosipelit ovat tulossa. Itänen opiskelee pelaamisen ohella historiaa Tampereen yliopistossa.

Koko joukkueen esittely löytyy täältä https://www.valepa.fi/joukkue-2023-2024/

X